ZAJEDNO PROTIV PLAGIJATA

< studeni, 2018 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2019 (1)
Prosinac 2018 (1)
Studeni 2018 (1)
Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Prosinac 2017 (2)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (1)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (2)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Srpanj 2015 (1)
Veljača 2010 (18)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Blog koji je nastao udruženjem više blogera koji međusobno poznaju rad jedni drugih, a nastao da bi se raskrinkali oni koji bezočno kradu tuđe radove ne tražeći dozvolu autora ili ne potpisujući ih. Za one koji se kite tuđim perjem dolazi vrijeme da budu preliveni katranom!!!!
SAVJETUJEMO DA NAM VAŠE PRIJAVE POŠALJETE MAILOM UMJESTO DA ODMAH U JAVNIM KOMENTARIMA IZLAZITE SA OPTUŽBAMA I SPOMINJANJEM IMENA BLOGERA za koje smatrate da su vas oštetitili!
To se pokazalo svrsishodnim poglavito zato jer povećava mogućnost izmirenja !
Javne komentare i istupe mudrije je koristiti onda kad se iscrpe sva druga sredstva za miroljubivo rješenje problema a to onda možete napraviti uz našu suglasnost kad se oko toga dogovorimo! Inače zadržavamo pravo brisanja javnog komentara koji objavite mimo ovih preporuka!

Adresa je:

protivplagijata@net.hrA evo i chat boxa gdje se možete neposredno javljati i razgovarati međusobno ili sa nama: CHAT.ZAJEDNOPROTIVPLAGIJATA

Linkovi stranica i blogova slične tematike
KILLER PIRATES

KRADLJIVCI DUŠE

BLOGOVI i NICKOVI KOJI KOPIRAJU TUĐE MISLI BEZ DOPUŠTENJA
1.SWEETIMAGINE

( mmdopa@yahoo.com ) Mima (djeluje i na srpskom blog servisu blogoye.org ; podaci poznati urednicima)

2. LOVELADY =

CRO_LADY90

= cro_lady@hotmail.com = (K.Manuela)

PJESME SURADNIKA I PRIJATELJA OVOG BLOGA
NEMOGUĆ BIJEG

Sto ograda i sto zidova
oko sebe izgraditi da je,
ljubav kad pokuca na vrata
sve bi to u čas u vodu palo.

Sto krila da imaš kad u tebi
iz pepela hladnog uskrsne ptica,
od okova što ih nebo šalje
pobjeći nikud ne bi se dalo.

Sto ključeva i sto brava
za spriječiti ljubav ne bi bilo dosta
ni kad se od nje kriješ k’o pred licem
u krivom trenu pristiglog gosta.

Stotinom ruku da je zagrliti svijet
kad ljubav te ovije s vilinskom kosom
pa oćutiš da možeš zajahati vjetar
i ući u buktinju s nogom bosom.

Sto očiju uprtih u tebe, a ti plešeš
kao da ti je u životu to prvi bal,
u svečanoj haljini lebdeći zanesena
dok zapravo te nosi plimni val.

Stotinu tvojih barjaka je palo
viješ još samo bijeli stijeg,
ne postoji mjesto pod suncem
kamo je moguć od ljubavi bijeg.


autor: morska zvijezda
http://kaval.blog.hr

02.11.2018., petak

Čuvajte svoja autorska prava govori vam i slučaj Harper Lee, autorice romana “Ubiti pticu rugalicu”''Nedavno preminula Harper Lee, autorica romana “Ubiti pticu rugalicu”, tužila je svog književnog agenta koji ju je, kako je navela, prevario i naveo da na njega, odnosno njegovu agenciju prepiše sva autorska prava za Pulitzerom nagrađeno književno djelo. U tužbi je navela da je agent iskoristio njene poodmakle godine i slabost.

Sve je počelo kada se njen dugogodišnji agent Eugene Winick razbolio i njegov zet Semuel Pinkus preuzeo njegov posao, a samim tim i zastupanje slavne književnice i brigu o njenim autorskim pravima. Harper Lee je već tada živjela u staračkom domu i oporavljala se od moždanog udara. Njenu slabost demenciju i posljedice moždanog udara iskoristio je agent Pinkus i nagovorio je da se odrekne svih autorskih prava na knjigu “Ubiti pticu rugalicu” i prepiše ih na njegovu agenciju. Prema navodima autoričinih pravnika, Harper Lee zapravo nije ni znala, ni bila svjesna činjenice da je sva prava na svoju slavnu knjigu prepisala Pinkusovoj tvrtki.

Odmah nakon javnog objavljivanja optužbe protiv Semuela Pinkusa i prije prvog susreta na sudu agent Pinkus se suočen s katastrofalnim posljedicama svoje prevare i činjenice da su mu zbog slučaja Harper otkazali ugovor mnogi književnici, koje je dotada zastupao, predomislio i vratio autorska prava na knjigu njenoj autorici.

Roman “Ubiti pticu rugalicu” objavljen je daleke 1960. i dosad je prodan u više do 30 milijuna primjeraka. Radnja romana zbiva se u malom gradu u Alabami i govori o odvjetniku koji je branio crnca pogrešno optuženog za silovanje bijele žene. Roman je dobio Pulitzerovu nagradu i po njemu je napravljen film s Gregoryjem Peckom u glavnoj ulozi. Film je bio nominiran za osam Oscara, a osvojio je tri, od kojih je jedan pripao Pecku za najbolju mušku ulogu.

Ta knjiga imala je velik utjecaj na Američko društvo. Smatra se da je pomogla uspjehu pokreta za građanska prava američkih crnaca tijekom 1960-ih. Različiti autori ističu da je pomogla američkom Jugu da se suoči s rasnim tenzijama i predrasudama i dala “Južnjacima način da razumiju rasizam s kojim su odgojeni”. Neki uspoređuju njen utjecaj s utjecajem romana “Čiča Tomina koliba”, uoči Američkog građanskog rata i ukidanja ropstva. Američki predsjednik George W. Bush je 2007. autoricu romana Harper Lee odlikovao Ordenom slobode, rekavši uz ostalo: knjiga “Ubiti pticu rugalicu” je promijenila našu zemlju učinivši je boljom”.

Lee je 14. srpnja 2015. objavila drugi roman “Idi, postavi stražara” (Go Set a Watchman), 55 godina poslije svog prvijenca. Premda najavljivan kao nastavak prvog romana, zapravo se radi o ranijoj verziji. Mnogi tvrde da je taj roman objavljen upravo radi Pinkusove prevare.

Živjela je povučeno u Alabami, rijetko se pojavljivala u javnosti i uglavnom zbog demencije odbijala davati intervjue. Preminula je u Monroeville, 19. veljače 2016.''


Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

https://digitalne-knjige.com/?p=3311&fbclid=IwAR1KesZDI13K8RQbW0rdTOVYgzqqwTjKd5J9jLbwlQUL_72TqG5EBaFgL_4
- 10:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.