nedjelja, 27.04.2008.

Povratak na početak...

Čak i kad nam veza traje vrlo dugo, obično ne zaboravljamo one divne trenutke s njenog početka, specifične trenutke koji su jako doprinjeli tome da se zbližimo s voljenom osobom, da nam se ona još više svidi. Nije loša ideja povremeno se podsjetiti tih trenutaka - pa i ponoviti ih, ako je ikako moguće.

Na što mislimo? Sjetite se početka svoje veze s voljenom osobom, i nekih lijepih trenutaka koji su vam se urezali u pamćenje. Klupa u parku na kojoj ste sjedili i pričali satima i ne primjećujući kako vrijeme leti. Film koji ste zajedno gledali i plakali od smijeha, i pomislili kako je super što ste naišli na nekog kome se taj film dopao kao i vama. Kafić u kojem ste sjedili jednom tjedno; bio vam je kao neki ritual otići tamo u određeno vrijeme, i pričati o svemu i svačemu, ili ponekad samo sjediti za stolom tog kafića, gledati se, i osjećati da je to - to, da ste našli osobu s kojom želite provesti ostatak svojeg života. Takvi trenuci.

Jednom kad se sjetite tih trenutaka (već i sam razgovor s voljenom osobom o tome vjerovatno će vam oboje izmamiti osmijeh na lice i učiniti da se osjetite nekako toplo i sretno), razmislite o mogućnosti, ukoliko takva mogućnost postoji, da ponovite nešto od toga. Da ponovo pogledate onaj film, na primjer. Ili ponovo zasjednete na onu klupu (nije obvezno da opet tamo sjedite satima). Ponovo odete u onaj kafić, ako još uvijek postoji (ne bi vas trebalo posebno oneraspoložiti ni ako je umjesto kafića sad tamo nešto drugo, možda se svejedno možete "malo motati" tuda, a trenuci koje ste nekada proživjeli tamo mogu biti "mala tajna" između vas i voljene osobe, ostali prolaznici i ne slute što za vas znači to mjesto...).

Ovakva podsjećanja znaju donjeti dosta radosti, da vas ponovo podsjete zašto ste se i kako zaljubili u voljenu osobu i da vam poput čarolije vrate dijelić atmosfere s početka veze. Probajte!

_Josip_

| 10:16 | Komentari (5) | Isprintaj | #