četvrtak, 21.02.2008.

Nije više kao prije...

Dama upozna gospodina, dopadnu se jedno drugome, počinju izlaziti. Sve više se sviđaju jedno drugome, on je toliko oduševljen njome da će na svaki njen poziv, ako ikako može, doći čim prije može. Onda počinju sve rijeđa viđenja s njome, umjesto s njome vrijeme provodi s prijateljima, i ona više nije sigurna što da misli. Najčešće, takvo njegovo ponašanje, pozitivan je znak.

Da ne bi bilo zabune: govorim o situaciji kad on nju viđa rjeđe nego na početku veze, ne kad je uopće više ne viđa. I prilikom tih izlazaka nije zainteresiran za nju, niti ga zanima samo seks, naprotiv, i dalje uživa sa svojom voljenom. Samo što sada više nije dostupan u svako doba dana i noći (osim ako joj je bitno potrebna njegova pomoć), već izlazi i sa svojim prijateljima.

Puno žena ovakvo ponašanje protumače kao hlađenje osjećaja prema njima, prošla ga je početna strast, i nije više zainteresiran. Međutim, objašnjenje je potpuno drugačije u velikom broju slučajeva. On se ne hladi, nprotiv čak, zagrijava se još više, ali na drugačiji način; onaj koji uključuje i planiranje unaprijed, onaj koji uključuje postojanje nekih planova. Drugim riječima, on je zainteresiran da ta veza bude nešto što će trajati.

Zašto onda prorijeđeni izlasci? Zato što su mu njegovi prijatelji također važni, i želi da ih s time što je u vezi ne izgubi. Ne želi niti zanemariti svoju voljenu, ali ne želi ni izgubiti prijatelje s kojima je toliko dugo i koji mu puno znače. Pokušava psigurati da će i u budućnosti s voljenom osobom biti mjesta za izlaske s prijateljima.

Onda, što bi dama trebala učiniti u takvoj situaciji? Da se veseli što on želi biti s njom i što o vezi razmišlja kao o nečem što će potrajati. I da ne diže prašinu od toga želi biti s prijateljima - možda je dobar potez to i reći (da vam ne smeta njegov izlazak s prijateljima), a i vi ćete imati svoje vrijeme za svoje prijatelje. Time pokazujete da mu vjerujete, da će s vama imati uvijek svoju slobodu, kao i da je vaš život dovoljno bogat te vam ne treba on uvijek ispunjavati svaki trenutak.

Vrlo je vjerovatno da će vam vaš dragi nakon takve geste biti još privrženiji..

_Josip_

| 16:51 | Komentari (8) | Isprintaj | #