srijeda, 20.09.2006.

Luzer... (gubitnik)

Njemu baš ništa ne polazi za rukom. Ne uspije što god da pokuša, zezne čega god se primi. Iako stalno trpi poraze, gubitnik ne voli gubiti. Sebe proklinje kao nesposobnjakovića, ali njegovo gubitništvo nije posljedica njegovih nedovoljnih sposobnosti, već nečeg drugog.

Unatoč ponavljajućim neuspjesima, gubitnik nije ništa lošiji od drugih ljudi. Njegove mogućnosti su često veće, nikako manje od mogućnosti onih koji daleko bolje prolaze, ali on nikako ne može svoje sposobnosti iskoristi. Ili, točnije, sebi zabranjuje korištenje istih.

Gubitnik je razapeta osoba, koja je samu sebe sputala, koja je sama sebi vezala ruke i noge. Osoba koja živi tek dijelom svojih sposobnosti i mogućnosti. Gubitnik je samoga sebe osudio na bolne poraze i mukotrpne neuspjehe. Ne uspijeva jer sebi zabranjuje uspjeh, trpi poraze jer sebi zabranjuje pobjede.

Boji se da bi mu pobjede i uspjesi mogli navući na vrat zavist, neprijateljstvo, mržnju. Lakše mu je zaostati nego da je izložen napadima onih koje je pretekao. Gubitnik ne zna izazivati, zato će se, podsvjesno, pobrinuti da zezne i zabrlja, iako po svojim sposobnostima to ne bi trebao, iako zbog toga pati. Ne želi se isticati jer strahuje da će istaknut postati uočljivija i lakša meta, koja jednostavno poziva da se po njoj raspali.

Čini mu se da je sigurnije biti među posljednjima nego među prvima - ljudi ne opraštaju ako prednjačiš i ako ih nadmašiš. Nesposobnjaković će, vjeruje, izazvati sažaljenje i samilost, ali će se zato ubilački bijes sručiti na glavu onog ko se odvažio uspjeti.

Gubitnik se krije iza svoje prividne nesposobnosti. Gubitništvo je sklonište u koji se uvlači.

U potaji ga, međutim, izjeda žudnja za uspjehom, pobjedom, moći, pred kojom, uplašen, iznevjeren, bježi u nove promašaje i neuspjehe...

pjesmica...

Samo s tobom volim
...Mjesec
Zvijezde
Na koži tragovi tvojih usana
u srcu novi osjećaj
Vidio sam zvijezdu
u njoj moje i tvoje ime
pretvorila nas u najljepši san
I samo jednom
samo s tobom letim u zanosu dodira
Samo s tobom drhtim od nježnosti tvojih usana
i dodira prstiju kao latica najnježnijeg cvijeta
Samo s tobom volim
osjećajući svaki tvoj pogled duboko u duši
koji mi kaže da sam voljen
i letim visoko među zvijezde
i moja sreća je kao svemir
i naša ljubav je besmrtni cvijet
što ga nosi vjetar naših dodira
što ga čuva nježnost naših poljubaca
što ga hrani snaga naših osjećaja !!!

-Josip-

| 16:58 | Komentari (7) | Isprintaj | #