The Last Broadcast

petak, 27.11.2009.

Trčanje i trčanjsko prigovaranje [samoj sebi]


Ima već neko vrijeme kako batalih odlaske u teretanu. Ne dadlo mi se vise paunašit sa ostalim rodovskim vrstama raznorazne godine proizvodnje [pogotovo one mlađe] te odlučih da ću sredovječne nastajanje trbušarija zaustavit trčanjem u... prirodi! Trčanjem uživo [ne na plejbek], kako to ja popularnije naziviljem. Iliti po naški: vani na hladnoći bez da plaćam paru. Kako to već biva.

Svaki čovjek/žena bi se već iole naviknuo na to. Trčanje. Ali ne. Ne može. Umjesto da sam usavršila zanat ine rabote ko od šale, trčanja ko da sam zec u kupusu, laganog kaskarenja ko od zbilje [da ne bude stalno šale], a, ne! Umjesto umjetničkog poziranja holivudskih zvijezda netaknute šminke i frizeraj-svježe taft frizure, pretvaram se u zajapurenu, raščepušanu, 'Isuse, umrijet ću sad i ovog časa, opet odmah i sad' jedinku reduciranu na glavne DNA sastojke, na fundamentalne kromosome X i Y.

Svaki puta ista pjesma pjevana u jednoglasju, odvijajući se u predsoblju psihe moje, a ide otprilike ovako: hrm, zadihala sam se previše-umirem-ma nema me-gotovo je-nemam oporuku-di su ljudi, dobrodušni namjernici putnici-hoće li itko od njih smilovat da mi se da me odvede na prvu pomoć-hm, jesam li još dovoljno lucidna da im izrecitiram ime-prezime-broj cipela, da me mogu vratit pošiljatelju-ovo je moj zadnji dah, ko će mi unuke čuvat [njih nemam, nemam ni djecu, ali to nije poanta, poanta je usporedba]-režu mi se noge-mrijem evo, sad ili nikad-ja sam faca, trčim i kao da sam kul, a u glavi umirem-koji mi je đavo ovo trebalo-ne, ovo je zaozbiljno u zbilji moj zadnji dah-gotovo-smrt... nastupa... momentalno... posljednja... želja... klik.

Da sad ne dangubim previše oko detalja, na kraju uvijek nekako čudnovato i nadasve nevjerojatno preživim. I ponavljam svakih par dana. Jer čudo od prirode. To sam ja.

Stop press sanjarica: sanjadoh registarske tablice [bez auta, samo tablice] prije par dana.

Image and video hosting by TinyPic

I dalje usavršavam postdoktorat [znanstveni rad u nastajanju] iz osamdesetih. Pogotovo mi zapinje na oko humoristična scena sa limenim valjkom koji ih maltene ne pregazi. I koji regenerator koristi Oates [za brkove i frizuru]? A ni Hallova leopard-gepard jakna nije za odbacit.

- 18:13 - Komentari (31) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.11.2009.

Snovna sanjarica


Izdajem sanjaricu umjesto same sebe. U mojoj glavi. Uređuje: moj mozak. Vrijeme izdavanja: kontinuirano, sa manjim prekidima emitiranja uzrokovano smetnjama i raščačkavanjima neurotransmitera.

Poglavlje prvo - uvod:

- sanja šefa Švabu i sebe kako veslamo u barci; kako, zašto, gdje, zbog čega je nepoznato, a bogami i nebitno; vesla se drvenim veslima.

- sanja nizozemski portret nepoznate žene iz 17. stoljeca, obučene u ovratnik sa raskošnom čipkom; laktom razbijam okvir, a ženu majstorski savjetujem o ljubavi i životu uopće poput Magde Weltrusky; budim se.

- sanja prašnjavo skladište u kojem nalazi smeđezelenkastu bocu Laskog piva (ugravirano na boci), na kojoj je etiketa Rokera s Moravu. Na poleđini boce nalazi se zaljepljena još jedna etiketa sa jednim od Bizetićevih tekstova, napisanih vrlo kitnjastim rukopisom.

Dokaz da se može sanjat i u boji. I zvukovno. Kao televizor. Kao mala Annie.

Image and video hosting by TinyPic

- 21:51 - Komentari (42) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there