Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Trčanje i trčanjsko prigovaranje [samoj sebi]

Ima već neko vrijeme kako batalih odlaske u teretanu. Ne dadlo mi se vise paunašit sa ostalim rodovskim vrstama raznorazne godine proizvodnje [pogotovo one mlađe] te odlučih da ću sredovječne nastajanje trbušarija zaustavit trčanjem u... prirodi! Trčanjem uživo [ne na plejbek], kako to ja popularnije naziviljem. Iliti po naški: vani na hladnoći bez da plaćam paru. Kako to već biva.

Svaki čovjek/žena bi se već iole naviknuo na to. Trčanje. Ali ne. Ne može. Umjesto da sam usavršila zanat ine rabote ko od šale, trčanja ko da sam zec u kupusu, laganog kaskarenja ko od zbilje [da ne bude stalno šale], a, ne! Umjesto umjetničkog poziranja holivudskih zvijezda netaknute šminke i frizeraj-svježe taft frizure, pretvaram se u zajapurenu, raščepušanu, 'Isuse, umrijet ću sad i ovog časa, opet odmah i sad' jedinku reduciranu na glavne DNA sastojke, na fundamentalne kromosome X i Y.

Svaki puta ista pjesma pjevana u jednoglasju, odvijajući se u predsoblju psihe moje, a ide otprilike ovako: hrm, zadihala sam se previše-umirem-ma nema me-gotovo je-nemam oporuku-di su ljudi, dobrodušni namjernici putnici-hoće li itko od njih smilovat da mi se da me odvede na prvu pomoć-hm, jesam li još dovoljno lucidna da im izrecitiram ime-prezime-broj cipela, da me mogu vratit pošiljatelju-ovo je moj zadnji dah, ko će mi unuke čuvat [njih nemam, nemam ni djecu, ali to nije poanta, poanta je usporedba]-režu mi se noge-mrijem evo, sad ili nikad-ja sam faca, trčim i kao da sam kul, a u glavi umirem-koji mi je đavo ovo trebalo-ne, ovo je zaozbiljno u zbilji moj zadnji dah-gotovo-smrt... nastupa... momentalno... posljednja... želja... klik.

Da sad ne dangubim previše oko detalja, na kraju uvijek nekako čudnovato i nadasve nevjerojatno preživim. I ponavljam svakih par dana. Jer čudo od prirode. To sam ja.

Stop press sanjarica: sanjadoh registarske tablice [bez auta, samo tablice] prije par dana.

Image and video hosting by TinyPic

I dalje usavršavam postdoktorat [znanstveni rad u nastajanju] iz osamdesetih. Pogotovo mi zapinje na oko humoristična scena sa limenim valjkom koji ih maltene ne pregazi. I koji regenerator koristi Oates [za brkove i frizuru]? A ni Hallova leopard-gepard jakna nije za odbacit.

Post je objavljen 27.11.2009. u 18:13 sati.