The Last Broadcast

srijeda, 12.12.2007.

Gubljenje i gubavljenje vremena


Kao prvo: hvalite bozanstvima bozanskim stono imadete kompaniju zvanu rvacki telekom. Jerbo ovi ovdje telekomunikalci su maksimalci. Po nekompetentnosti i majmunarijama i sveopcem kaosu kojeg siju, kopaju i oru. Nitko nista ne zna, nitko nista ne cuje, nitko nista ne vidi. Pa se polako, ali sigurno, pretvaram u Kafkinog Josefa K. Tako da i dalje samoj sebi pokusavam odgrist rep.

Kao drugo: gubim se i vrludam po bespucima muzejskih hodnika. Uspjela sam se pogubit i u skoro-pa-zakljucanom-zatvorenom muzeju, sa pogasenim svjetlima, slagavsi portiru da znam ja di trebam poci. Nimalo ugodan osjecaj kad se u polumraku ogromnog atrija nadjes oci u oci sa prepariranim pticurinama, kitovima, sovama i ostalim ne-zivim zivljem. Po lojtri gor, po lojtri dol, do izlaza jedva da uprtih prstom. Dok mi se krv momentalno ledila u zilama ona zivad, mislis, sad ce se probudit i raskasapit me svojim kljunovima (kljunima? kljovama?). Nikog da ti pomogne bas kad ti zatreba!

Takodjer stepenisem gore-dolje-lijevo-desno-u nebesa-u pakao. Jer me strah koristiti lift. Jer je lift onaj od onih sto treba pootvarat/pozatvarat 'iljaduijedna vrata, sa resetkama ko u zatvoru. Probah jednom. Pa se zapetljah do grla. Otvaraj-zatvaraj-povuci-potegni-lupetaj-treskaj vratima, a kad ono - nista. Ne mice se. Pa pobogu kakav je to nacin? Umjesto da skresem put na pola, petljam se stepenicama, hodnicima, spoticem se o cekice, letve, srafcigere, malere. I pokatkad ijopet pogubim. Jebo kilometre hodnika, tunela, katakombi i ostalih grobnica u obliku raznoraznih podrumskih celija u kojem vec stoljecima came umjetnine i cekaju mene ko princa na magarcu da ih spasim!

Kako sam totalno sofisticirano bice, takodjer uspjeh namocit vlastitu mi radnicku karticu (onu koju svakodnevno vjesam o vlastiti vrat da budem zapazena kao autoritativni clan muzejskog kolektiva) u kavu; i u juhu od tajlandskih zacina. Lancanom reakcijom takva mocidba (molim da se ovaj izraz uvrsti u rjecnik rijeci) izaziva prijenos kave/juhe na grudni kos, a pokatkad, za sto bolju eleganciju, i na kosu. Sofistikacija na visokom stupnju razvoja. Taman za impresionirat sefa/nove kolege.

Odoh sad opet ronit suze u vlastitu mi kafu nad nedostatkom telefonije i inih pomagala.

- 22:00 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there