The Last Broadcast

nedjelja, 04.11.2007.

Poljoprivredno-stočarski kutak


I tako, jer sam dijete sela, provincija, seljoberizma, to jest, kmetizma, seljačkih buna, blata, traktora, motokultivavtora, kombajna, njiva, kukuruza, prasadi, kokošiju, pataka, guski, volova, džukela na lancima, mačaka, i ostale krupnositne stoke, vazda uvijek i za vijeke vjekova budućih, bilo je samo sumnjivo pitanje ćoravog vremena kad ćemo se majka i ja zaputit u jednu od prijateljskih seoskih kuća okruženih svim tim gorenabrojanim blagodatima prirode i društva.

Kako i priliči situaciji mukotrpno se probijasmo u prvoj brzini podivljalom seoskom kaldrmom izbrazdanom od poljske mašinerije, punoj zemlje, rupčaga, te svježeg blata i lokvi. Još su samo falili krv i znoj, a možda čak i suze. Možda su sigurno podmuklo čekale u zasjedi u jednom od prirodnih zavoja (u glavi mi se odvijala omanja zamišljena drama tipa: majka i ja partizani, a ovi ostali neprijateljske postrojbe zlih okupatora koje čuče u podmukloj zasjedi).

Probismo se na kraju bez većih kolateralnih žrtvi (osim zablatnjavljenog auta do prozora) i zagacasmo u mekano blato do gležnja. Džukela laje i trga se sa lanca, meni klecaju koljena od tko zna čega, mačketine se muvaju okolo nogu, volovi se glasaju potmulim zavijanjem, a težaci (koji su i bili cilj posjete) partvišem tjeraju čitav asortiman kokošiju na spavanje u štalu.

Da sad ne nabrajam raznorazne priče koje su se prele navrat-nanos, prijeći ću na još jednu zakonolomsku crticu. Zna se da se od seljaka ne odlazi praznijeh ruku. Raznorazne prerađevine redale su se na parove razbrojs, uz već poznato negodovanje majke: te red jaja; red sira; red ne znam ni ja više čega; te oveća, masna, iščerupana smrznuta kokoš. Možda mi stvarno na čelu piše velikim tintanim (onim od tinte) slovima Švercer treće klase, ali pošto se baš i ne gledam u ogledalo svaki dan, bit će da mi je to i promaklo.

Opet raznosih meso preko granične razdjelne crte. Garantirano zaradih poglavlje u barem jednoj knjizi o kriminalnom švercerizmu.

Dva vrijedna citata koja plijene pažnju: Sitne gadosti izvori su velike radosti u dijasporaške mladosti. Uzbudljivosti nema kraja kad u domovinu stigne Paja i šverca jaja.

- 11:00 - Komentari (42) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there