The Last Broadcast

utorak, 14.08.2007.

Pivsko-cvarske dogodovstine


Da li zensko smije voljet pivo i ostat, odnosno, opstat zenskom? Da li pivljenje piva (pivljenje, ah, gordije zvuci od ispijanje) ostavlja trajnjih posljedica na onaj dodatni eks kromosom sto ga zena nosi? Sva ta pitanja i jos poneko nesuvislije motalo mi se glavom kad krocih vamo u subotu. Obicno su to sjecista bradatih, znojavih i trbusinastih muskaraca punih testosterona koje mozes teserom (zivim u ubijedjenju da je tesera motorna pila) da raspiljujes uzduz, poprijeko, cik-cak i jos svakak.

No, moje bojazni utopile su se ko macici u vodi - i pivski festival se gentrificiro. Pa kud ovaj svijet ide, majku mu staru i mladu?! To more i more zena, uz vec standardne goreopisane starosjedioce. Maltene da su i djecica bila sa njima, kolica, pelene, flasice, beba-zvecke. Mozda zato jer bijase obiteljska subota popodne, a ne kronerski cetvrtak navecer? Nisam dala da me smete i pomete ova bojazan nego sam se dala u potragu za pivom. Puno piva.

Zauzvrat dobih sve sto ne htjedoh jerbo zadnji dan festivala sve bijase porasprodato - odnosno, vecina tamnog i stouta i takvih nekakvijeh tekucina koje imaju i po 7,3 postotaka onog kemijskog spoja u sebi sto dodatni osmjeh stvara. To me je dovodilo do beskrajnog cemera bez ponora. Princip je jednostavan: razlaktaris se na jednom od ponudjenih standova, zatrepces okama i umiljato zatrazis picence. A muskadija sa druge strane pulta se sva raznijezi i natoci ti i vise od onoga sto si trazio. Za frakciju cijene.

I tako ko muva sa pola glave oblijetah naokolo trazeci tamno, tamno. Old Freddie Walker (7,3%) me oborio s nogu ko svjeze naostrena satara spremna za rasjecanje krmenadli. Ali vec otpocetka cangrizavo kmecah i deracih se za cvarcima. Naime, cvarci su tradicionalni prilog pivoispijanju na otocju ovijem. A sve neki standovi za hranu ubijboze - sve neka nouvelle cuisine, pa tajlandska, pa japanska (mislim, 'alo, japanska??), svakojakih nekojih kerefeka, a cvaraka niotkuda. Mozda su ih povukli iz prodaje zbog zdravstvenih razloga? Ovakovu ocajnu misao pokusah nokautirat iz sebe svakim atomom mojeg krhkog bica. No, nakon polusatnog kruzenja u najboljoj maniri ruskih svemirskih satelita na obzorju se pojavise oni. Sol, mast i zilava svinjska kozica (sa pokojom dlacetinom za bolju atmosferu i aromu) - sveobuhvatni trans svih cula u kojem se uziva, usprkos osjecaju da mi krvcu zamjenjuje mascoba. I to obilje mascobe.

I tako Bozja volja bijase zadovoljena. Vuk sit, koza pojedena i probavljena. Usprkos bojazni zamjene spola i genetsko-genitalnoj mutaciji (od zene do muskarca u par krupno-masnih koraka). Nije ni cudo da u zadnje vrijeme poludih za njom. Samo sto ona ne jede cvarke. Ali zato ih ja jedem za obje, a pijemo jedna za drugu (primjer Wino pijanog bulaznjenja i odje). Zivili!



Mili britanski cvarak. Cvarcic. Preuzet sa vikipidije.


A treba jednom i za Radimlju poc, treba se utrpat u taj autobus, a bogami i dat gas. Pa ko Pavle, ko Tasko, ko Dragan, ko Slavko, ko Aleksandar, ko Danilo, ko Milivoje i tako redom. Traze se i podobni i krsni Hercegovci da ispune kvotu. Sve prijave na plavoj koverti sa markicom na adresu autobus za Radimlje.

- 16:10 - Komentari (44) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there