The Last Broadcast

četvrtak, 25.05.2006.

Ruke lomim, case mi krvave, o, Sakartvelo!


Vrijeme je da se oplakuje kraj jednog zivotnog poglavlja. Dosao je dan De. Sutra. Zenidba/udaja. Cimer + Gruzijac, jel'. Zavit cu se od glavurde do peturine u sareno. Mislit cu na fazane koji sumama secu i poljskim zecevima koji skakucu po livadama Sussexa. Ali moje srce krvari. Kucnuo je cas brutalne realnosti. Kad shvatih da od mene gruzijske snahe koja jezik lomi nad izgovorom milog gruzijskog jezika nikad biti nece. I nikad nece potencijalna gruzijska baba sitiskat obrascice jednog Datshija. Ili bucmaste Gulsynde (i pri tom skvicat ooo, gruzijsko-rvacko babino unuce!). Koja nosi narodnu nosnju kad dodje kod svekrve u Tbilisi. Koja plese narodno kolo sa casom kefira na glavi. I kupa se u kadi punoj nafte i prirodnog plina.

Naricaljke ne znam. Osim Mise Kovaca ne znam sto da sutra slusam na iPodu. Ima li neka domaca o vjencanju? Mozda da odrapim kakvu cajku, ali ne znam da li cajke mogu biti i tuzne pjesme sa visokim postotkom koncentracije emocija?? Pitam jer ne znam, cajku u zivotu cula nijesam. Mozda ima neka dobra gruzijska koja je idealna za udarat rukom po grudnom kosu u emocionalnom zanosu? Da li bi i Staljin, u izuzetnim izljevima lokalpatriotizma, ikad odvalio jednu dobru gruzijsku da si olaksa dusu? Mozda da insceniram da se double decker autobus zaleti u citavu povorku pa da oboje umremo i odemo u nebo, ko onomad stono Morrissey napisa i ostade ziv?

Nikad ga vise necu vidit kako u laganom donjem vesu veselo i nevino skakuce naokolo. London vise nikada nece biti isti. Trebala bih napraviti isto sto i Dustin Hoffman pred kraj Diplomca. Ali necu. Jer sam dobra. I mila. I skromna. I ne zelim kvariti tudju srecicu. Ali dzaba mi to sve kad nisam musko. Usprkos brcima. I Gruziji u mom srcu i oku.

A sad ovo: dokaz da sam naivna poput pera koje pobjegne iz pernate posteljine. Mislih da je ovo pjesma o jadnom covjeku kojem nedostaje njegova japanska ljubav. I onda tu situaciju fino ide oplakivat. Ono, imam tvoju fotografiju, gledo sam je i nedostajala si mi. Ne mogu doc' sebi otkako saznah da se opisuje trenutak muske, popularno te medicinsko nazvane, ejakulacije. Odnosno, da musko lice poprimi japanska odlicja tokom 'vakve rabote. Zivio engleski jezik! A zivila i ja, ovako pametna i mudra, dabome!



- 22:57 - Komentari (44) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there