The Last Broadcast

nedjelja, 07.05.2006.

Djecje-zenska posla


Nedjelja je. Dangubi se na veliko. Cak se i ne radi. Tu cinjenicu ubrajam medju jednu od fascinantnijih u skorije vrijeme (oni koji rade vikendima ce znat, ostali, naff off, stono bi rekla mila i slatka princeza nam Ana). Pa odlucih da prekopam pecinu svoju tamnu, odnosno torbu i vidim sto ima unutra. S obzirom da je to relativno nova (cirka 2 tjedna stara) torba jos se tamo nije nakotilo polutrulih organskih materijala (banane su jedan od favorita, pogotovo kad pocrne i pognjecave pa onda zaboravim na to i gurnem ruku nasumce, probusim je i raznesem bananine trule cestice po citavoj unutrasnjosti).

Prestadoh nosit i mali nozic u njoj. Sad mi se kocoperi u najgornjoj ladici na poslu. Zajedno sa jednom trapulom za insekte na kojoj su se prilijepile neke licinke koje nikako jos ne mogu identificirati. Mislim da su one grozne koje jedu tekstil. Ako jesu, ne pise mi se dobro. Jerbo ce mi pokrkat perzijski tepih star jedno 200 godina.

A sad natrag na torbu: nisu se (jos) nakotile ni mrvice od cokolade koje se, za bolju estetiku, znaju otopit i zalijepit za unutrasnjost. Neke se ni ne zalijepe nego vjecno i veselo klaparaju s jedne strane torbe na drugu. Zna bit i raskomadanih pepermint/spearmint bombona. A tek kad ti se voda prolije po citavoj torbi, mobu i mini iPodu, to je tek prizor za zaplesat jedno dobro kolo!

Umjesto da kupim nesto sto ima pretince u sto mozes onda razvrstavat raznorazne stvari, kupim neku kurvetinu od torbe koja izgleda lijepo i naprlitano, a unutra mos' porazbacat sve i svasta jer je jedno samo prazno grotlo i nista vise. Crna rupetina svemirska. Tako i biva. Nije ni cudo sto mi se mini iPod izgulio na vise mjesta (od kljuceva), a ponekad se znaju nalijepit gorespomenute gastronomske tvari. Dakle, sve je porazbacano po svuda.

Mos' mislit kako je ugodno i zabavno naci nesto sto trazis, a ne mozes naci. Zapravo, jest zabavno. Nikad ne znas kakvog macka u vreci ces potegnut. Recimo, trazis Oyster Card, a kad tamo, izvadis pantyliner! Jeee! Tako se mogu provesti sati nevine i jeftine djecje zabave. A i vrlo elegantno covjek izgleda kad manijakalno prebire po torbetini sa jednom rukom (sve to iziskuje izuzetnu koordinaciju, koncentraciju i eleganciju): te otkopcavaj patent, pa jos neku sigurnosnu kvazi-bravu (i to sve jednom rukom jer ne nosim nista na ramenu, nego se pravim urban chic i teglim u ruci ili prebacim na podlakticu, za sto prakticniji zivot svakdasnji - jedino tako se osjecam ko Liz Hurley u paparazzi sekciji tabloida, oh, sto mi oduvijek bijase zelja).

O tome da mi je neopisiva zelja uvijek natrpat sadrzaj citave Burkine Faso unutra da i ne govorim. Treba tu stat svega i svacega, a vecina toga apsolutno bespotrebna. Ali ne, glavno je da se to nadje u torbi. Jer tko zna kad ce ti to sve zatrebat (nikad, ali nikad ne reci nikad, tako su nas ucili). I onda tegli ko magare na izdahu. Torba poprimi jedan neobicni izgled pucanja po patentu pogotovo kad strpam u nju jos citavu make up sekciju Hollywooda. I kad jos uspijem na to nadodat kutiju prave grcke alve sto naredih jednoj muzejskoj dobrovoljki da mi donese sa uskrsnjih putesestvija grckih.

Jer elegancija je moje i prvo i drugo i trece ime.

Pa krenimo sa izuzetno zanimljivim trenutnim stanjem stvari (i pokojim vrlo vaznim objasnjenjem):

-kisobran (naucih u ovih stosezdesetipet godina otkako kuburim ovdje da je ovo jedan od najkorisnijih rekvizita ikad)
-novcanik koji podsjeca na Pavarottijev trbusni opseg (torba u malom jerbo natlacim i svoj ID pass za poso, muzejske kljuceve, kartu za vlak, penkalu i jos stosta)
-uvijek se nadje 500ml plasticna boca vode (koja se ponekad i prolije po citavoj torbi, za bolju zabavu)
-mob za koji em nemam pojma da mi ikad zvoni, em, ako i zazvoni, dok ga ispulim iz citavog smeca vani, proso voz (figurativno i doslovce)
-antibakterijski gel za ruke (malko sam paranoicna po tom pitanju)
-cesalj (jer cesto treba ukrotit ovu grivu praljudsku sto se usidrila na glavurdi mojoj dragoj)
-papirnate maramice
-suncane naocale kojima izgubih futrolu pa sve cekam kad cu ih jednom zgromit do kraja
-Trebor softmints spearmint
-Nivea lip balm sa okusom i nijansom jagode (je, je, znam, ovo pickasto-zensko jest)
-FCUK 'lick me' bezbojno sjajilo za usta sa okusom peperminta (vidi gornjespomenutu op. a.)
-Carmex lip balm (volim ja njegovat usta svoja)
-Narciso Rodriguez dzepni parfem (ko ikad koristi Northern Line znat ce zasto je parfem obavezan nakon koristenja iste)
-tablete protiv zgaravice (posljedica cestog i bjesomucnog krkanja)
-prastari sprej Bach's Rescue Remedy (to kad se raznerviram poradi kasnjenja vlakova)
-DM upaljac star 16 godina (kupljen na maturalcu u Becu)
-mala kutijica Marlboro Lights (pakovanje sa 10, ne 20)
-neka od knjizurina kojom kratim vrijeme (dolje hardbacks, zivili paperbacks)

Da nisam to izbacila od sebe ne bih mogla vise zivjet ni 3 sekunde, a bogme ne biste mogli ni vi.

- 11:47 - Komentari (44) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there