The Last Broadcast

nedjelja, 19.06.2005.

Gospels by Xiola, part 1: summer fashion no-nos


Pripeklo je napokon sunce i ovdje. I to bas ono, pravo pripeklo, da glava boli. Jest da se vise osjeca ogroman postotak vlage u zraku pa to sve skupa izgleda kao da ti je nilski konj zajasio na vrat, ali bogamu, pa ipak je ovo UK (bez anarhije, na zalost). Dakle, s tipicnim britanskim ponosom novine i televizija su vec danima trubile na sva zvona ovu senzacionalnu vijest, da ce vikend bit ubijboze vruc (iliti u dobrom duhu The Suna, phwoar, scorchio). Likovalo se kako ce nam bit toplije nego na iznimno mondenoj spanjolskoj obali zvanoj Costa del Sol na koju ide samo probrano plemstvo JuKeja u obliku hrgana obrijanih glavurda i tetovaza, plus pivskih mjesina i pripadajucih im zenskih ekvivalenata puti boje raskuvanog jastoga (e, sad nemam pojma je li metafora odrazava piscevu zamisao, ali cinila mi se dosta zgodna i zavodljiva). Ovakvi dani su prava rijetkost tako da se diljem lijepog naseg otoka odrzavaju bezbrojni zagorili rostilji, pocapaju se svi sladoledi iz ducana, plaze se napune vec od 7 ujutro (ko ova moja lokalna u Brightonu) i nastane sveopce stanje u narodu poznatije pod nazivom udri brigu na veselje.

Osim ovih opcenitih socio-populacijskih osobina, 'vakvo vrijeme probudi u vecini jacespolne UK populacije jednu ogromnu plimu neukusa. Zapravo, mozda to i nije neukus vecini, ali u mene proizvede reakciju ekvivalentnu lizanju soli s poluzrelog limuna. Vjerujem da ima jos stotine strahota i grozota s kojima bih mogla plasiti malu djecu po vrticima do iznemoglosti. Ali pokusat cu se ograniciti na par bitnih, tj na one koje se vide iz aviona i izazivaju kolaps sistema. Redoslijed je sasvim slucajan jer su svi podjednako odurni.

Recimo, britanski muzjaci osjecaju neodoljivu potrebu da se razgolite na jedan sasvim osebujan nacin. Prvenstveno tu mislim na onaj horror od horrora: sandale u kombinaciji sa carapama. Sandala kao takvih se grozim vec po defaultu jerbo otkrivaju i prste i petu. Jos kad se sofisticirano iskombinira sa carapama, nema boljeg melema za moje oci. Zapravo, takva kombinacija se i ne cini toliko blesava koliko i izgleda jerbo nikad ne znas s britanskim vremenom: ovako ubijes dvije muhe jednim udarcem. Em si opremljen za vrucinu, em za kisu. Kad vidim nesto takvo ocajnicki ne pokusavam zamisliti kako mu noge kuhaju u sandalama. Ali ne ide bas. Mind is a powerful thing. I obavezno mislim da nisu odrezali nokte na noznim prstima otkako su Bay City Rollers imali zadnji hit.

Materijal koji je ovdje izgleda omiljen od strane pucanstva, pogotovo onog koji se obicno opisuje kao sredovjecni jest poliester. Poliester ljeti. To je kao da ti na celu pise oprez, perem se, a ipak smrdim. Poliester su umjetna vlakna. Odjeca od poliestera nije bas jaka na ventilaciji, tj da se izrazim seljacki, koza ti ne dihta. Dakle, oznojis li se, jadna ti majka! Tj jadna majka onome tko mu se nadje u uzem (a i sirem) radijusu. Zato ljudi padaju u nesvijest po podzemnim zeljeznicama, zbog takvih lumena. Jos k tome izazivaju statiku kad ih pokusas povuci za vestu i prodrmati Eeeej, covjece, poliester!!! Ovo je opet jedan unisex problem.

Zatim, kratke hlace, one iznad koljena. Jos pogotovo one VRLO kratke, koje skoro pa zuljaju u preponama. Ne znam zasto, ali musko u takvim kratkim hlacama u mene izaziva opcenitu nervozu. Mozda je to ekvivalent kad sisata zena obuce vrlo usku majicu pa kad je covjek vidi, ne zna gdje bi pogledao (a pogled ga hipnotizirajuce-automatski vuce na gravitacijsko podrucje broj 1)? Jedino sto ja njima ne buljim u crotch zato jer sam abnormalno fascinirana potencijalnom velicinom koja bi se mogla skrivati iza vrata, nego jednostavno sto... E, pa nekad covjeka magnetiziraju i izuzetno uzasne stvari. Obicno takvo nesto ne obuku oni mladjahni i prposni kojima bi se mozda takvo nesto i moglo oprostiti (pod uvjetom da u faci izgledaju kao klonovi Jakoba Dylana - moja nova opsesija), nego oni takozvano sredovjecni gospodini i businessmani na godisnjem. Mogu se izraziti jedino jednom engleskom krilaticom koja najbolje opisuje tavu situaciju: Nasty piece of work! A u kombinaciji sa carapama i sandalama prizor moze postati vrlo nenadjebiv!

Primjecujem da ipak nisam spomenula horror broj jedan, koji se ne odnosi samo na muskarce vec je onako, liberalan: za oba spola. Da, da, japanke. Ipak mislim da one zasluzuju jedan zasebni ranting and raving post. Japanke. Uh, covjece, don't get me started! Mislim da cu trebati jednom otici na Speaker's Corner u Hyde Parku i olaksati si dusu u svezi ove problematike. Da, svijet ce onda postati bolje mjesto za sve nas!

Slika: Talitha Pol Getty, druga zena pokojnog John Paul Gettyja II, koja je otegla papke u bazenu u Maroku, obucena u pelcmantil. Sina su nazvali Tara Gabriel Galaxy Gramophone Getty. Naravoucenije za ove vruce dane: nemojte se istovremeno drogirati i smisljati kako nazvati svoju tek rodjenu djecu.

- 11:25 - Komentari (31) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there