The Last Broadcast

četvrtak, 17.03.2005.

Whatever you say, say nothing


Ovo je grafit P O'Neilla, a zapravo pod tim pseudonimom Ajarej se javno 'oglasava'. Grafit je osvanuo u kvartu gdje zivi jedna od McCartney sestara u Belfastu (Sjeverna Irska). Tko su sestre McCartney (njih sestero)? Robert McCartneyjeve sestre. Tko je Robert McCartney? Katolik iz Belfasta, otac dvoje djece, koji je krajem sijecnja ove godine izgubio glavu u jednom pubu u Belfastu. Koji je imao taj peh da se porjeckao sa jednim od clanova Sinn Feina (politicki ogranak Ajarej) u pubu. Izbila je svadja, tuca i Robert je ubijen. Koji je sad tu problem? E, pa ne zna se (ko fol) tko je taj ubojica. Kao svi tavaju u mraku. Ajarej zna tko je. Ponudila je Robertovoj obitelji deal: da smakne ubojicu u znak odmazde. Halo? HALO? Pa nismo na pijaci: ti meni krumpir, ja tebi paradajz. Ta 'ponuda' je ucinila raskol u vodstvu Sinn Feina. Zapravo, raskol je vec bio poceo onom pljackom stoljeca u Belfastu u prosincu prosle godine. Sad se jos produbljuje. McCartneyeve sestre, naravno, hoce da se krivac privede i zakonski kazni za ubojstvo. Ne mogu prodrijeti do sjevernoirske policije koja kaze da ukoliko svjedoci ne daju izjave, da ne mogu nista uciniti (tj da su im vezane ruke). Naravno, sve spodobe koje su bile u pubu kada je Robert ubijen ili se ne sjecaju, ili nisu nista vidjeli. Dakle, poznata kolektivna amnezija gigantskih proporcija. Sestre su se angazirale, lobiraju Blaira, sad lobiraju i Busha. Sad se Bush ulizuje, naravno, obecavajuci im brda i doline. Sestre su jucer sletile u Washington gdje ce proslaviti St Patrick's Day. Ted Kennedy se ogradjuje sad od Gerry Adamsa i Martina McGuinnessa (glavni seretar Sinn Feina). Duboki raskol u Sinn Feinu i Ajarej se nastavlja. Martin McGuinness finim rijecima porucuje sestrama da se okane corava posla i da se ne mijesaju tamo gdje im nije mjesto. A zapravo se opet sve svodi na kriminalne klanove koji caruju i drze stanovnistvo u strahu i trepetu, te koji dijele neku svoju verziju pravde Kneecap beatings, anyone? Ili da ti prostrijele sake i noge u stilu stigmate samo jer su se samoprozvali borcima za pravdu medju katolickim stanovnistvom? Sretan vam St Patrick's Day my bloody arse.

Sestrama zelim sve najbolje i da uspiju dovuci pravdi 'nedodirljivog' ubojicu. Ali bojim se da, usprkos njihovoj namjeri, ce biti politicki iskoristene i izmanipulirane od strane puno lukavijih i podlijih politicara sa svih strana. Na zalost, vrlo poznata vjecita borba s vjetrenjacama. Za kraj, ovo je odlican rezime Jonathana Freedlandera.

Tom Waitsov izbor albuma na Observerom blogu. I malo Gilbert & George-a kao ilustracija.

Veceras nakon posla slijedi pivsko dernecenje sa kolegama. Cilj: isprobati sto vise piva u najkracem vremenskom razdoblju. Slutim da ce biti dobro. Jer ja nisam dama. Kolegica kaze da se pripremim na lots of fat, sweaty men with beards. Krasno!

- 11:17 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there