The Last Broadcast

subota, 25.12.2004.

You got to be a Buddha in a place like this


Dakle, provincija. Prvih 48 sati. Seljak došao na svoje. Tastatura sa rvackim slovima. Kao da sam u nekom vakuumu: em ne čitam novine, em ne gledam teve, em ne mogu na net kad mi se ćefne. Kao neki kvazi-Twin Peaks, samo još puno seljačkije. I bez zgodnih komada i zamagljenog filter kroz koji je David Lynch snimao. This is gritty reality, man!

Značajnije promjene od zadnjeg prebivanja ovdje: nagli porast ukupnog zbroja birtija (jeste li znali da se birtija na talijanskom kaže locanda?), što i nije tako začuđujuće, s obzirom na sociološki prosjek stanovništva kojie obitava na ovim prostorima. Dobismo i drugu benzinsku stanicu. Čovječe, još malo pa dolazimo u opasnost da izgubimo status najvukojebenije provincije: e, ne može, ovaj status smo krvavo zaradili: tuđe hoćemo, svoje ne damo!

Idem u krpe s penzićima; istovremeno čitam stare brojeve Glorije i maminu kolekciju Dostojevskog (još malo pa će Raskoljnjikov opaliti babu po glavurdi). Idem trčati svaki dan i svaki puta se smrznem poput ženskog spolnog organa. Vidim da je susjedsko-provincijski duh još uvijek živ. Tj. Da susjedi i dalje mrze jedni druge i da su zavidni jedni drugima do boli (xiola krišom briše suzu u oku jer zna da je tradicija nije iznevjerila).

A tek kroz koju muku Isusovu prolazim dok natrabunjam kakav tipično-blesavi post? Kao prvo, popalim bilježnicu osmogodišnjoj nećakinji i idem ručno pisati (shock-horror!): koma živa! Ona slijedi prepisivanje u Word (ne mogu se naviknuti na ovu blesavu tastaturu, obrnutu poziciju z i y, a tek koja procedura da napišem one zagrade, čovječe!).: dobro da išta i prepišem koliko uopće više ne znam pročitati vlastiti rukopis (ovo je fakat vrlo zanimljiva informacija). Pa tek onda palim modem (modem!!!) i prebacujem, te brže-bolje gasim jerbo moji misle da je internet devil incarnate. A ja sam dobra curica i ne radim takve stvari.

Nego, opet brazdim u polu-digresiju: ma, skuliraj se babo, jebemu… No, da, još za kraj da spomenem kako, pišući u bilježnicu istovremeno se gledam u ogledalo i divim samoj sebi, kreveljeći se do besvijesti slušajući mini iPod, i tako sama sebi pretenciozno dajem do znanja kako znam sve rijeci pjesama napamet. Sačuvaj me bože, tko bi mene trpio!

A sad me oprostite, 22 su sata, vrijeme da odem spavati sa penzićima (ovi y i z će me upropastiti, tako hoću napisati “penyizima”), kokošima, guskama, patkama i ostalom živinom sitnog zuba. Ali to je već tema za Abbatoir Blues Part 2. Što će i biti, pošto mi posjeti metropoli tek dolazi. Kakav Božić, kakvi bakrači!

- 12:00 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there