The Last Broadcast

ponedjeljak, 08.11.2004.

Eat your words but don't go hungry, words have always nearly hung me


The Times dnevne novine od danas se stampaju samo u tabloid formatu. Independent je prvi poceo eksperimentirati sa takvim formatom, prvo ovdje u Londonu i jugoistoku UK zbog lakseg manevriranja novinama (znajuci kakve guzvetine znaju biti u tom dijelu zemlje nije ni cudo). Naime, 'stari' format se zove broadsheet. Broadsheet novine je jako nezgodno citati u guzvi. Eventualno mozes procitati naslovnicu, ali da sad ides okretati stranice, e, nece ici, osim ako ne zelis navuci tipicni commuter gnjev i bijes suputnika i mlatarati ih po nosu dok okreces stranice. Isprva je The Times izlazio u oba izdanja, no, marketinska istrazivanja su pokazala da je tabloid izdanje popularnije, tj prodaja je veca. Takodjer ih je jako puno kostalo stampajuci dva izdanja dnevno. Naravno, bilo je die-hard fanova (sad vec) starog izdanja koji su pokretali neke kampanje i zalili se uredniku. U ovom clanku urednik Robert Thomson objasnjava razloge prelaska sa starog na novi format. Zanimljiva je i paralela koju vuce sa internetom.

Moram priznati da je tabloid izdanje bilo Independenta, bilo The Timesa pravo olaksanje: ne moram se vakumirano stiskati dok prelistavam novine dok sam uskladistena poput konzervirane sardine na vlaku. Jedino sto su 'moje' novine The Guardian, koje se jos uvijek stampaju samo u broadsheet izdanju. Bit ce zanimljivo vidjeti hoce li se urednik Andrew Rusbridger odluciti na promjenu? Zasigurno, ako ce mu prodaja opasti. Iako se ovdje, kada se spomene rijec 'tabloid', prvo ti na pamet padne skupina trac-trash novina poput The Sun-a, Daily Mirrora, Daily Expressa. 'Ozbiljne' novine poput The Timesa (centralno-konzervativne novine), The Guardiana (ljevicarsko-liberalne novine), Independenta (centar-mozda malo lijevo) i Daily Telegrapha (cvrsto konzervativne novine) tradicionalno se nazivaju broadsheets.

Kutak za mlacenje prazne slame: iako, prica se da ce tradicionalno laburisticki The Guardian svoju podrsku dati Charles Kennedyjevim liberal-demokratima na izborima slijedece godine. Zivi bili pa vidjeli.

- 12:30 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there