The Last Broadcast

petak, 13.08.2004.

Moronsko ubijanje vremena petkom


Zahvaljujuci Zrinskom pismu zelim zvanicno obiljezit Dan ljevaka. Jedna sam od njih. Biti ljevak sastoji se u genima (13% svjetske populacije su ljevaci): baka, mama i dvoje bratica su svi od reda ljevaci (svi sa iste strane, tj po mami). S tim sto su bratici jos uvijek zvanicno ljevaci jer jos pisu lijevom rukom (odolijeli su okupatorskoj cizmi); a nas ostale su uspjeli, nakon teskih muka i patnje, preobratit da barem pisemo desnom rukom, ali sve ostalo radimo lijevom. Dakle, to su bili necuveni i neopisivi (da ne velim desnicarski) terori koji su se sprovodili nad nama. Ne znam da li je i sad uvrijezeno misljenje da su ljevaci malo trknuti u glavu, tj, da im nisu sve plocice poslozene kak treba u glavi (dobro, moze se diskutirati o tome u mom slucaju)? Ta "diskriminacija" se ocituje i u engleskom jeziku (imati 'dvije lijeve noge' znaci biti nespretan; 'nitko tko ima imalo zdravog razuma ne bi napravio to-i-to'=nobody in their right mind...): sto je 'desno' je dobro, sto je 'lijevo' je lose (gomila takvih asocijacija moze se naci u Bibliji). U doba kad je baka bila mala, to je sigurno vrijedilo. Posto je isla u neku katolicku skolu gdje su ih nadgledale casne sestre, non stop su je ove bole u ruku sa iglicom dok bi vezla: da iglicu premjesti iz lijeve u desnu ruku. Ista stvar i sa mamom. A i ista stvar i sa mnom. Sjecam se da bi me mama doslovce tjerala da pisem desnom rukom. I premjestala bi mi olovku. Opirala sam se, ali uzalud. Ali sve ostalo radim sa lijevom. Ljudi me ne mogu gledat kako rezem kruh jer misle da cu se porezat. Kad peglam, misle da cu se opec. A da ne spominjem koje su to muke kad treba nesto rezat skarama, za ubit vola! Ali zato mogu pisati s desna na lijevo sa lijevom rukom bez problema (mislim, ono, to ce mi jako trebat u zivotu, ne?). Cak nam je i buduci kralj (William) ljevak. I Bostonski davitelj. I Jack the Ripper. I JFK. I Toulouse-Lautrec. I tako dalje. Dakle, zivjeli ljevaci i svi koji se tako osjecaju.
Probajte rijesit ovo.

- 10:44 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there