advanced web statistics

WSA Hrvatska

Dobrodošli na blog WSA Hrvatska! :-)

Opis bloga
Blog o aktivnostima vezanim uz WSA Hrvatska nagradu. Ujedno i rasadnik novih ideja i prijedloga...

Uključite se kao...

WSA kategorije


16.05.2005., ponedjeljak

Rifljača

Ne mogu ne početi s paralelama kao i kad smo startali s prijavama za WSA. Definitivno smo u nekakvom sinkronicitetu sa okolnostima iako se prema njima nismo ravnali. Izbori su za nama, rezultati se zbrajaju, no ono što je već sada zasigurno dobitak jesu neka nova lica. I to lica ispred politike koje se službeno naziva neovisnima, iako je to danas gotovo pa izumrla vrsta. Mislim da treba respektirati njihovu odluku da se eksponiraju, da stave svoju privatnost na rifljaču i time postanu neka vrsta javnog dobra dok im traje mandat. Razlog iz kojeg ih spominjem na ovom mjestu i u ovom kontekstu jest za njih novi i alternativni kanal kojim su se obratili biračima: njegovo veličanstvo blog. Ili da ogolimo stvari do srži, njegova najjača osobina – interaktivnost koju u stopu prati i jednostavnost upotrebe. Definitivno stvari od danas više neće biti iste i definitivno se možemo bez sustezanja svrstati u društvo koje je prepoznalo prednosti informacijskih tehnologija. I ne samo prepoznalo, nego četveroručke prihvatilo primjenu istih na svim frontovima.

Vjerujem da bi bilo jako zanimljivo kad bismo mogli razlučiti koliko je u toj masi glasova bilo onih blogerskih ili blogom potaknutih. A sigurno ih je bio nemali broj, ma šta god hatepogodak mislio o toj temi. Stoga i ovom prilikom kapa dole blogerici Tatjani na postignućima. Vjerujem da je pao i kakav dobar šampanjac u to ime. Sad će imati prilike i poraditi na svemu o čemu smo pričali na jednom davnom sastanku, a ne me samo citirati po cajtungima. :-)

Zatvorenim su se biralištima pridružile i prijave za WSA kojih je on line došlo – tadaaam - stotridesetisedam. Sto trideset i sedam. 137. Rešpekt dame i gospodo, REEEEŠPEKT!!! Niti u najoptimističnijim procjenama ne bih toliko očekivao. Stoga jedno veliko hvala svima koji su sudjelovali, a gigantsko hvala svim blogerima koji su se prijavili. E da, papagajim sad malo, ali je nemoguće oteti se tom porivu: imamo više nego DUPLO prijava od Nizozemske. Jupi-ja-jeeee...

Držim svima fige da rifljača od žirija kroz koju će vaši sajtovi proći bude milostiva i naklona. Čeka nas prilično posla, obzirom na broj prijava, no vjerujem da će rezultat biti barem jedan svjetski prvak i za ovu godinu. Sve su prijave on line, bacite pogled i slobodno prokomentirajte kakvima vam se čine.

- 00:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Što je WSA?
WSA je kratica za World Summit Award, odnosno Nagradu svjetskog summita. To je globalna inicijativa izbora najboljeg svjetskog e-sadržaja i aplikacija u osam kategorija. Njena je namjera među pojedincima, tvrtkama, vladama i općenito svim društvenim skupinama povećati svijest o važnosti kvalitetnog elektroničkog sadržaja.

Osobitost koja WSA razlikuje od sličnih inicijativa je naglasak na kulturnu raznolikost i identitet, stvaranje raznovrsnog sadržaja i digitalizaciju obrazovnog, znanstvenog i kulturnog nasljeđa.

WSA obuhvaća 168 zemalja i održava se u okviru i u suradnji sa Svjetskim summitom o informacijskom društvu [WSIS].

Što je WSIS?
WSIS je skraćenica za World Summit on the Information Society, tj. Svjetski summit o informacijskom društvu.

Summit okuplja svjetske lidere koji su prepoznali važnost digitalne revolucije za oblikovanje društva budućnosti i ostvarivanje razvojnih ciljeva zadanih Milenijskom deklaracijom. Nastao je kao potreba za globalnom vizijom i dijalogom kako bi se postavio okvir uključivog i pravičnog društva informacija.

Svrha je Summita osigurati pristup prednostima informacijskog društva na globalnoj razini, te u isto vrijeme promicati teme poput e-strategije, e-trgovina, e-vlada, e-zdravlje, obrazovanje, pismenost, kulturna raznolikost, jednakost spolova, održivi razvoj i zaštita okoliša.

Summit se odvija u dvije etape: Prva etapa bio je WSIS u Genevi od 10. do 12. prosinca 2003. , a nastavak je u Tunisu od 16. do 18. studenoga 2005. godine.

SPONZORI:
www.biznet.hr      www.micrososft.com www.mros.hr
MEDIJSKI POKROVITELJI:
www.blog.hr www.bug.hr www.monitor.hr www.novilist.hr www.radiodeejay.hr www.tportal.hr www.vecernji-list.hr
©2005 Internet institut

Free Web Counter
Free Hit Counter