counter stats

šiŠanje&bRijANJE

srijeda, 13.09.2006.

PROFESOR LOBOTOMSKI POZNAVAO JE DOKTORA DULITLA

Čovjek se u današnje vrijeme lako zbuni. Nekada je sve bilo lakše. Sve se vrtjelo oko Zemlje, ravne ploče koja je ležala na ogromnoj dobrodušnoj kornjači.

Sad se sve vrti oko svega drugoga i povezano je sa svime. Sinoć pronađoh raspravu o tome postoji li slobodna volja, a potom i nove spekulacije koje govore o tome da su šanse za stvaranje uvjeta za život u svemiru znatno veće nego što smo dosad mislili.

Svašta piše na internetu, i u novinama, a ljudi lako povjeruju u ono što bi htjeli vjerovati.

Ali, ja vjerujem jednom čovjeku.

Profesora Lobotomskog upoznao sam prije sedam godina, kada mi je rekao da su priče o smaku svijeta 1.1.2000. glupost.
Priroda, rekao je Kazimir Vasilijevič, ne zna ništa o dekadskim brojevnim sustavima. Dekadski sustav izmislili su ljudi. Kakva je glupost da djeca uče predmet Priroda i društvo! Te dvije stvari međusobno nemaju nikakve veze!

Ako je prirodu ili boga briga za brojevne sustave, on, ona ili ono misli binarno. Stoga, kraj svijeta ne treba očekivati prije 2048 godine, a ako čovječanstvo preživi i tu godinu, mirni smo do 4096.

Profesor K.V. Lobotomski dugo se i predano bavio temeljnim pitanjima ljudskoga roda. Njegove misli ponekad su toliko jednostavne da djeluju banalno, ali ne treba se zavaravati.

Iza njih stoji dug proces promišljanja svijeta i svođenja njegova sadržaja samo na bitno. Po tome je on srodan istočnjačkim mudracima kao što su Buddha, Konfučije, Lao C, Tagor, Gandhi, Naser i Nehru.

Što profesor Lobotomski kaže o budućnosti ljudskoga roda?



I za kraj podsjećanje da posjetite mog prijatelja i pročitate junački deseterac Kraljević Marko i vanzemaljci. Jer, umjetnost je ono najbolje, ono što čovjeka razdvaja od saprofita i ostale anorganske tvari.

- 20:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #