< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr


free web page counters

mejltu:

hani

utorak, 11.10.2005.

a mogli bi i travu legalizirat

Bandić kaže da bi on legalizirao prostituciju. Jer to je dobro za osobe koje se time bave, zbog njihovog zdravlja, zbog socijalnog i ostalog, a i zbog zaštite osoba koje koriste njihove usluge. Na primjer, svaka prostitutka će svaka 2 tjedna ići na ginekološke preglede, imati će sanitarnu knjižicu koja će vrijediti recimo mjesec dana, testirat će se na spolne bolesti svakih 6 mjeseci, a poklanjat će im se kondomi koje će uvijek morati koristit. A mogli bi im poklanjat i sredstva za osobnu i intimnu njegu. Mogli bi im napraviti i neke stanove strateški raspoređene po gradu, i po Hrvatskoj. Onda bi mogli i obilježiti te stanove, recimo ko u hotelu sa zvjezdicama. Na primjer ovdje rade prostituke sa pet zvjezdica, i mi smo u klasi Excelsiora u Dubrovniku.

U Njemačkoj je prostitucija legalizirana. Zbog prosocijalnih zakona to je završilo ovako nekako: sve žene koje su na burzi, a odgovaraju po nekakvim općenitim uvjetima opisu posla, mogu biti zaposlene u javnoj kući. Što ako odbiju? Bolje im je da to ne naprave, jer će izgubiti povlastice stečene na burzi. Mogu 2 ili 3 puta odbiti posao (not sure)
Na primjer, živim u Njemačkoj, imam 42 godine i završila sam nekakvu višu školu za ekonomskog referenta. Ostanem bez posla jer sam višak radne snage (a i relativno sam stara) i prijavim se na burzu. Ponude mi posao čistačice. Odbijem. Mislim pa nisam studirala da bi prala podove, ne? Nakon toga, stiže ponuda za prostitutku. Ako odbijem, ostajem bez zdravstvenog, pokaza, i čega već ne, a ako prihvatim, kaj bum se jebala za novce?! A posao u struci tko zna kad će naići, s obzirom da je stopa nezaposlenosti u Njemačkoj sve veća?

I kaj napravit ako te još uz to doma čeka dvoje djece, a s plaćom od muža jedva pokrivaš stanarinu???

S jedne strane ok je legalizirat prostituciju jer će cure onda imati zdravstveno, mirovinski i ostalo. A i država će dobiti gomilu novaca od poreza jer je to strašno unosan posao. S druge strane stvarno se može dogodit da dođeš na burzu i ponude ti takav posao. U svakom slučaju mogli bi reći da pravila sa burze vrijede za sve osim tog posla, da njega možeš odbiti i da ti se ne računa.
Ipak mislim da naše društvo nije spremno na tako nešto, da još nismo dovoljno open minded. A da Bandića peru halovi od dobre amsterdamske trave, i da kad se vrati u Hrv. neće znati šta je pričao.



| komentari (7) | print | # |

<< Arhiva >>