< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off
design by Bahata =)

Glavni likovi

LUMINA WHITE (17)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Najljepša i najbogatija djevojka u Engleskoj, djevojka najpoznatijeg mladog zavodnika Zapadne Europe, Lucifera Darka. Oduvijek je željela promijeniti svijet i riješiti se bezjaka i ne-čistokrvnih, ali još joj se nije pružila prilika. Svojim izgledom i savršenom osobnošću osvojila je mnogo ljudi, ali ima neprijatelja jednako mnogo kao i prijatelja. Osobito mrzi one koji su u vezi s ne-čistokrvnima. Bila je u Slytherinu, ali je napustila školu.

LUCIFER DARK (18)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Luminin dečko, poznati zavodnik koji se odlučio promijeniti samo da je zadrži. Nitko ne zna da je on zapravo ubojica bezjaka koji obožava iskorištavati ljude. Većina ljudi ga prezire iz dna duše, ali mu se ulizuju zbog neopisivo velikog bogatstva. Na njegovo savršeno lice i tijelo pale su mnoge djevojke, a skoro isti broj ih je i zažalio zbog toga...

EVANGELLICA CALYPSO BOMMBRADO(17)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Luminina najbolja prijateljica, jedina djevojka u koju ona ima povjerenja. Odrasle su zajedno i totalno su nerazdvojne. Da nema nje, Lumina ne bi imala iskrenih prijatelja. Jako je draga i nikad ne bi lagala prijateljima, ali je prisiljena čuvati mračne tajne stare obitelji White...

JACK WHISPER (21)
Image Hosted by ImageShack.us

Luciferov najbolji frend, pripadnik autohtonih obitelji Engleske. Jako je dobra osoba, a uskoro bi se trebao oženiti nepoznatom djevojkom, što njemu ne smeta. Uvijek ima vedar pogled na život i smeta mu trenutačan rat bezjaka i čarobnjaka.

SIOBHAN LENNOX (16)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Irkinja, također čistokrvna čarobnica, još pohađa školu u Hogwartsu. Trebala bi se udati za dečka kojeg još ne poznaje, Jacka, Luciferovog najboljeg frenda, koji također ne zna ništa o njoj. Nitko od Lumininog društva je (još) ne poznaje.

ELIZABETH ,,EFFY'' MERCER (16)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Slytherinka, čistokrvna je, arogantna, agresivna i naprosto zlobna. Prezire Luminu iz dna duše jer je Luciferova bivša djevojka te još uvijek gaji neke neriješene osjećaje prema njemu, iako to nikada nije priznala. Ona mrzi sve i svi mrze nju, osim naravno nekolicine praznoglavih glupačica i frajera koje neprestano iskorištava jer joj se neizmjerno dive.

YNAMA MIM FELIX (17)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

7. godina u Slytherinu, mješanka je (majka joj je čarobnica, otac bezjak koji je umro), vesela je i društvena, a mrzi bahatost. Slytherinka je u duši i izravno povezana s Tomom Riddleom, koji je i zove da se pridruži njegovoj vojsci, što ona i prihvaća ukoliko joj je stavi Znamen na ruku

Luminina i Luciferova obitelj

MICHAEL WHITE (40)

Hey, dad, look at me; think back and talk to me - did I grow up according to plan?

VICTORIA WHITE (38)

I cannot cry, because I know that's weakness in your eyes...

SPIKE DARK (0)

The newborn

AURUS DARK (41)


ANTOINETTE DARK (41)

Tamna Mladež

Tamna Mladež je najmračnija sekta iz redova Gospodara Tame, i ima osam članova (dolje navedeni + Lumina & Lucifer). Donose važne odluke i Gospodar Tame ima puno povjerenje u njih... Osnovala ju je Amy Morgan prije 5 godina i prima mlade do 30 godina.

AMY MORGAN (25)

Vođa Tamne Mladeži, veoma zla i opaka. Čistokrvna je i ne prizna one koji nisu. Ponosna je što je nekoć bila Slytherin, a neki govore kako je ona zapravo kći samog Gospodara Tame. Otac joj je navodno poginuo u strašnoj nesreći, ali njezina majka odbija reći tko je on. Amy je uvijek imala osobine izvrsnog vođe, ali ne vjeruje ljudima, zato nikad nije upala u neprilike koje bi joj ugrozile život.

DEMIAN LEE (26)

Amyin zamjenik. Mračan, sarkastičan, uvijek umorna, gotovo mrtva pogleda. Kad je još pohađao školu, bio je izvrstan učenik u domu Rawenclawa i svi su mu proricali svijetlu budućnost poput aurora. No, postao je mračna i ne baš prijateljski nastrojena osoba... Amy jedino u njega ima povjerenja jer ga je ona navela da im se pridruži.

LUCIUS MALFOY (23)

Nekadašnji Luminin ljubavnik i danas ima veliku ulogu u njezinom životu. On je, poput Lucifera i nje, iz autohtone obitelji, ali najčešće se ne ponaša tako. No ipak, zna biti jako dobar prema ljudima do kojima mu je stalo. Ubija bezjake bez imalo grižnje savjesti, a dobrovoljno se pridružio Smrtonošama kad mu je bilo 17 godina. Ovisan je o alkoholu i drogi magilusu, koji koristi puno ubojica.

MANUELLA GOTH (21)

Uvijek šuti, ali nitko ne zna što joj se mota po umu. Izuzetno vješta u ubijanju. Čistokrvna je, ali roditelji su joj poginuli dok je još bila mala pa je možda upravo to razlog njezine vječne šutnje. Članovi Mladeži joj vjeruju jer ona jedina nije kadra odati neku veliku i važnu tajnu.

AUGUSTUS ENIGMA (24)

Uvijek nastupa diplomatski, Lumini jedino on djeluje normalno. Specijalnost mu je skrivanje tragova, a nekoć je radio u Ministarstvu, na Odjelu Tajni. No, kako je jedini mješanac u Tamnoj Mladeži, manje je cijenjen. svi misle kako je zagrijan za 5 godina mlađu Serenu, no on to nije potvrdio.

SERENA SIDRA (19)

Serena je mirna i promišljena osoba, ali stravična u svom bjesu jer se nikad nezna što bi mogla napraviti. Dobra je glumica što je čini savršenom za špijunske zadatke. No to je i u neku ruku mana za njezine kolege jer nikad ne otkriva što misli i ako išta kaže dali je to istina ili se samo pretvara. Njezin odnos s ostalima uvelike određuje njezino raspoloženje, a kad je dobro raspoložena voli se zafrkavati i bodriti suradnike. Kao prijateljica je vrlo pouzdana. Vješta je s čarolijama prikrivanja i preobrazbe. Čistokrvna, kao ostatak Mladeži.

... i na kraju 4. box koji je svima dosadan XD, ali morala sam i njega iskoristiti za gluposti...

Blog je zaštićen Copyrightom © i to znači da ne smijete ništa kopirati s njega. Likovi Lucifera, Lumine, Petre i Spikea, a također i fabula objih priča moje su djelo i ako vidim da ih je netko preuzeo bez mog dopuštenja, prijavit ću njegov/njezin blog administratoru. Smišljajte svoje priče i ne kradite tuđe ideje!


Which HP Kid Are You?



MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com



srijeda, 30.12.2009.

Prepreke autohtonih obitelji

Kuća Whiteovih. Bio je to veliki, sniježnobijeli, mramorni dvorac s prekrasnim perivojem, prekrivenim snijegom. Unutar dvorca svaka je prostorija od njih 1050 bila uređena u savršenom skladu, a često se znao čuti zvuk glasovira na kojem su ukućani svirali. Inače bi svatko pomislio kako je vjerojatno prekrasno živjeti na takvom mjestu, u kojem kao da je vrijeme stalo, ali za Luminu to nije bilo tako.
"Osjećam se kao da sam zatočena", mislila je dok je svirala.
To je ujedno bila i istina. Mladim čarobnjacima iz autohtonih obitelji je gotovo sve bilo nepoznato i zabranjeno, jer takva je tradicija. I u Hogwartsu su ih drukčije gledali, nisu mogli sklapati prijateljstva s "normalnom" djecom, svi su ih se bojali, te su se autohtoni družili sa svojima, i prihvatili su ono što su im roditelji govorili.

*6 years ago*
Lumina je svrstana u Slytherine, kao i svi njezini preci, kao i svi koje je poznavala. I bila je ponosna. Ali, očekivala je da će upoznati nove prijatelje, iz svih krajeva Engleske, koji nisu nužno toliko čistokrvni kao ona.
No, to se nije dogodilo. Čak su je i profesori predstavljali učenicima kao da je nešto više, a kad je ona uplakana na praznicima molila tatu da se ne vrati u školu jer je djeca izbjegavaju, on ju je zagrlio i mračnim tonom rekao:
"Kćeri, trebao sam ti reći da se ne družiš s takvima. Bez obzira što oni tvrdili, nisu nam ravni. Mi smo najviša rasa, nakon toga dolaze čistokrvni, onda mješanci, nakon njih mutnjaci pa onda bezjaci. Zapamti ovo za vjeke vjekova - svi osim autohtonih i čistokrvnih ne zaslužuju živjeti ovdje, a ti se nikad nemoj uspoređivati ili ravnati s njima, u redu?"
"Da, tata!" obrisala je suze i nasmiješila se. Bilo joj je lakše i vodila se za njegovim riječima.


Neki bi se složili s njim, a neki ne bi. I tko je tu kriv? Zapravo, to je začaran krug. Bezjacima je slično bilo u dobu feudalizma ili u novovjekovnoj Americi. I uvijek netko nekoga mrzi. Je li to jednostavno ljudski?
Lumina doista nije znala odgovoriti na ta pitanja, ali mržnja prema "nižoj rasi" je bila duboko ukorjenjena u njoj.
"A sad, kad Gospodar Tame osvoji svijet, to će bezjaci uspoređivati s Hitlerom!" naglas je mislila.
"Samo što će kraj biti drukčiji - ˝naš Hitler˝ će pobijediti!" čula je glas iza sebe i okrenula se.
Lucifer, opet savršen i nasmiješen. Nije mogla odoliti, a da ga ne zagrli i poljubi.
"Nedostajao si mi noćas", prošla mu je prstima kroz kosu. On ju je privukao još bliže sebi i počeo joj ljubiti vrat, ona mu je raskopčala i skinula košulju. Njega to nije omelo, uzeo ju je u naručje kao da je lakša od pera te je odveo u krevet.
Pola sata kasnije ležali su jedno kraj drugog, a odjeća je bila posvuda. Oboje su imali zadovoljne osmjehe na licima, a oči su im sretno sjajile. Kao i svaki put. Lumina je zagrlila Lucifera i naslonila glavu na njegova mišićava prsa. On joj je gladio kosu i poljubio je u tjeme.
Tako su ležali, ništa nisu govorili, jer sve su riječi bile suvišne. No, tada je on vidio da se nešto crni na njezinoj lijevoj podlaktici.
"Znamen?!" zinuo je od šoka.
Lumina ga je samo pogledala, a zatim je slegnula ramenima:
"Imaš ga i ti!" i pokazala na njegovu ruku, koja je također bila obilježena tim znakom, lubanjom iz koje izlazi zmija umjesto jezika.
Lucifer se nasmiješio i maknuo ruku s njena vidika. Nastojeći promijeniti temu, pogledao ju je i upitao:
"Nego, reci, kako su tvoji reagirali kad si im rekla za udaju i budućeg im nasljednika?"
"Hmm.... ovaj" počela je Lumina, zagrizavši donju usnicu, "još im nisam rekla."
Lucifer je djelovao razočarano. Odmaknuo se od nje, uputio joj bezizražajan pogled svojim prekrasnim sivim očima i rekao:
"To je zbog moje prošlosti, ne?"
"Ma oni su tako staromodni!" zagrlila ga je, "Nije im bitna ljubav, samo krv i ugled!"
"Pa ja sam autohton kao i oni!" odmah će on, "A zašto je toliko bitno s koliko sam žena spavao?"
Lumina je slegnula ramenima, bilo joj je nelagodno. Popravila je kosu i uzdahnula. Uputila mu je "žao mi je" pogled. Lucifer je odmahnuo rukom i krenuo oblačiti hlače, Lumina je znala što to znači.
"Odlaziš? Zbog mojih staraca??"
Lucifer je kimnuo i obukao košulju, a Lumina mu je uzela ruku i pogledala ga.
"Zašto im ne bismo zajedno rekli? Možda promijene mišljenje..."
"Ali, zašto ti je to važno? Pa ti se udaješ, ne oni!" odvratio je. Lumina je slegnula ramenima. Znala je da ima pravo.
No, ako roditelji budu protiv braka, odreći će je se i ona neće imati pravo na krvnu i materijalnu baštinu i njihovo će dijete biti smatrano za mješanca. To joj je ipak bilo važno.
Sjetila se Jacka i njegove skorašnje ženidbe za nepoznatu djevojku. Njegovi roditelji su gori od njezinih. Kako su mogli to učiniti, pitala se. Zar je to bolje od udaje za autohtonog, savršenog čarobnjaka ne baš toliko blistave prošlosti? Iako je odrasla u takvoj okolini, često to nije shvaćala - pogotovu jer se Lucifer trebao uklapati u kalupe idealnog ženika.

****************

Nešto kasnije Lumina je izašla van s Evangellicom. Morala joj je sve povjeriti, od sukoba sa svojim roditeljima, preko Luciferova razočaranja pa sve do usporedbe njihovog vjenčanja s Jackovim.
"Hmm... da, imaš pravo" rekla je Evangellica popravljajući tamnozelenu francusku kapu, "Rekla sam ti - stvarno smo zakinuti."
"Moji roditelji odlučuju kao da sam dijete", dodala je Lumina, "Imam pravo donositi svoje odluke! To ću im i reći!"
Evangellica je znala da ona samo govori, neće se usuditi protiv roditelja. Pa joj je samo uputila pogled nevjerice.
"Što?!" namrštila se Lumina, "Misliš da nemam hrabrosti sukobiti se s njima?!"
"Imaš", čuo se Jackov glas. Lumina se okrenula i ugledala ga, a on je nastavio, "Ali previše ti je stalo do reputacije i baštine. Da te ne poznajem, rekao bih da se - bojiš!"
"Možeš li me kriviti? K'o da si ti drukčiji", zarila je Lumina lice u nježnoružićasti šal.
Jack se nasmijao i odgovorio:
"Ali, ja ni ne govorim da jesam. No, ako mi se zaručnica ne svidi, odbit ću je. Jednostavna stvar!"
"Ne bojiš se progonstva?" zanimalo je Evangellicu. Jack je samo odmahnuo glavom:
"Ne bojim se ja ničega, osim Lumine kad se naljuti!"
Svi su se nasmijali. Jack je sve morao okretati na šalu. To je bilo osvježenje, mislila je Lumina.
Previše joj se stvari vrzmalo po glavi, i to je morala raščistiti. Odlučila je stati šefovanju roditelja na kraj, vjerovali oni tomu ili ne...



Give me a whisper (7) | print | #

utorak, 15.12.2009.

Sama protiv svih

Lumina je stajala na prozoru u bijeloj spavaćici, nije mogla zaspati. Čak i kroz debala prozorska stakla mogli su se čuti vriskovi nečistokrvnih i bezjaka u daljini, a kiša koja je pljuštala ispirala je krv s ulica.
Naslonivši vrške prstiju na stakla, Lumina je otkrila Znamen s ruke. Nitko nije znao da ga ima, čak ni Lucifer. Nitko nije ni smio znati.
Misli joj je prekinulo kucanje po vratima.
"Naprijed!" sneno je dobacila pokrivajući ruku. U sobu su ušli njezini roditelji.
Njezina majka, Victoria White, bila je vitka žena kovrčave crne kose i sjajnih smaragdnozelenih očiju, kože bijele kao snijeg. Nosila je dugu svjetloplavu svilenu spavaćicu, a duga kosa padala joj je do pola leđa. Pored nje je stajao Michael White, njezin suprug, zgodan muškarac svijetlosmeđe kose i tamnih, gotovo crnih očiju. Uvijek je bio dotjeran, čak i sad, u crnoj svilenoj pidžami koja je još više posvijetljivala njegovu ionako svijetlu put.
"Čuli smo da ne spavaš", rekao joj je, "Što se dogodilo?"
"Ma ništa, tata" nasmiješila se, "Samo ne mogu spavati."
"Dušo", nasmiješila joj se majka, "Ti vriskovi vani nas se ne tiču. Mi ih nismo ubili, a oni nemaju veze s nama, zato se možeš opustiti."
"Hmm... da, valjda. Hvala, mama. Ali, ma brinem se zbog Lucifera."
Michael je potresao glavom i napomenuo:
"Rekao sam ti, ali nisi me slušala. Jednom ženskar, uvijek ženskar."
"Ma nije to!" odmah ga je prekinula. Znala je da su njezini bili protiv njega, a ipak, bili su najbolji prijatelji Darkovima.
"Lumina, kćeri, znam da voliš Lucifera, i on je drag dečko" rekla je Victoria i prijekorno pogledala muža, "Ali nije dečko koji bi bio dobar suprug, znaš."
"Kako god. Idem spavati, neću se raspravljati, vi dobro znate da moja odluka ostaje."
"U redu, ali se nemoj čuditi ako ti djeca postanu serijski ubojice, krv nije voda.", odsutno će Michael.
"Borila sam se za njega, tata! I on nije serijski ubojicam jer ga poznam!"
Prisjetila se kako se prije samo tri mjeseca svađala s Elizabeth Mercer zbog njega. Znala je da će je opet vidjeti, i to vrlo uskoro, kad ona živi blizu njih. I također je predviđala veliku svađu.
"Znam da misliš na Effie, kćeri", rekla je Victoria i ugasila svijeću, "Ali znaj, prije ti je bila najbolja prijateljica."
"I Lucifer vas je razdvojio", dodao je Victor, "A sad lijepo spavaj, Lu. Laku noć!"
"Laku noć!" pozdravila ih je i pokrila se svilenom plahtom.
Pogledala je prema prozoru.
"I tebi laka noć, Lucifere. Nitko nas neće razdvojiti." šapnula je.

A nešto dalje, Lucifer je gledao u nebo, u Mjesec.
"Laku noć, Lumina..."
Pogledao je njezinu kuću koja se vidjela iz daljine te se aparatirao u svoju sobu i zaspao...


****************

Sljedeće jutro Lumina je izašla iz kuće i susrela Evangellicu. Lice joj je bilo smrknuto, što je bilo neuobičajeno.
"Što se dogodilo?" zbunjeno će Lumina.
"Vratila se", kratko će Evangellica i pokaže na kuću preko puta njezine. Na terasi je sjedila vitka brineta pijuckajući limunadu.
"Elizabeth Mercer", zamišljeno će Lumina, "Zar nije u školi?"
"Pa praznici su, zar si zaboravila?" nasmijala se Evangellica.
Kad ih je najmlađa pripadnica Mercerovih (koji su "uljezi" u autohtonom Londonu - jedini nisu autohtoni, a njihovo se bogatstvo nije dalo usporediti s bezobrazno prebogatim Whiteovima.) vidjela, aparatirala se do njih, nabacila usiljen osmijeh i pozdravila ih.
Cijeli je pozdrav bio prožet sarkazmom, ali to je bio Lumini poznat teritorij. Odvratila joj je:
"Effie! Još ste ovdje? Joj da, Lucifer te spominjao..."
Mercerova se znatiželjno nasmiješila i naćulila uši, nastojeći pozorno obratiti pažnju na svaku pojedinost.
"...i nije se mogao sjetiti tvog imena, samo se sjeća da si jedina s kojom nije htio spavati..."
Ova je blago pocrvenila te odbrusila:
"Pa, ja nisam kurva da se jebem sa 15 kao ti! Ah, što ćeš, kurva i kurviš su sjajan par!"
Zamahnula je ravnom smeđom kosom. Luminin je izraz lica bio ravnodušan, nije si mogla dopustiti da plane pred Elizabeth.
"Ajde, dosta! Mercer, ti znaš da nisi na svom teritoriju" čuo se glas iza Lumine. No, ona ga je odmah prepoznala i okrenula se.
Pred njom je stajao neprirodno blijed, plavokos mladić odjeven u skupo odijelo. Duga kosa mu je bila svezana u rep, ispod očiju su se nazirali tamni kolobari, a u ruci mu je bila kristalna čaša sa stalkom, ispunjena rose vinom opojnog mirisa.
"Luciuse" pozdravila ga je Lumina.
"Ah, kurviš nr. 2" nasmiješila se Elizabeth, "Zar nisi već odapeo od alkohola?"
Da, Lucius je bio "crna ovca" uvijek savršenih i profinjenih Malfoyja. Imao je problema s ovisnošću, a ni jednonoćne avanture mu nisu bile strane. Zato se samo nasmiješio, izvukao cigaretu (pušenje je kod autohtonih čarobnjaka jednako slavljenju Hanuke kod Nacista) i povukao dugi dim i dobacio joj:
"Neće grom u koprive, Mercer! Tko bi onda zaje*avao tvoju siromašnu obitelj?"
"Luciuse, ovo nije tvoja stvar", tiho će Lumina.
"Zadnji put kad si to rekla, uhvatio sam te u krevetu s onim..." počeo se i otpio veliki gutljaj vina, "No, dobro, svejedno! Samo da znaš, bit će ti žao, Lu! Jednog dana, zažalit ćeš što si me ostavila."
"Je*i se, alkiću!!!"
"A što se tiče tebe, Evangellica", ignorirao ju je, "Moj ti je krevet uvijek slobodan. Kao za tebe, Effie! Možete i obje doći! Ciao!" pozdravio ih je i oteturao u svoju kuću. Effie se nasmijala, a Evangellica zgrozila.
"Kako si mogla biti s njim?" upitala ju je, a Effie je odgovorila umjesto nje:
"S kim si, takav si!"
i zatim se vratila u kuću. Lumina je također to učinila kad je vidjela da je počeo padati snijeg.



Give me a whisper (8) | print | #

utorak, 01.12.2009.

(Ne)Savršena ljubav

Čarobnjački dio Londona. Kasna jesen, prosinac 1977. Vjetar puše, a inače mirna rijeka Thames udara obalu valovima. Lišće na granama vijugavo pada prema tlu, gdje ga dočekaju lokve vode od gotovo svakodnevne kiše.
No, takav sumoran dan ne utječe na uvijek dobro raspoložene čarobnjače autohtone obitelji, elitu, rekli bi neki. Osobito ne za najmlađe članove obitelji White i Dark. Njih dvoje su sjedili na natkrivenoj terasi Luciferovog dvorca.
Lumina, 17-godišnja djevojka anđeoskih crta lica, odjevena u dugu strukiranu vestu krvavocrvene boje, tajice i čizme s visokim potpeticama, zagrlila je svog novog dečka, 18-godišnjeg bogataša i ženskara Lucifera Darka, mladića idealnog tijela, uvijek odjevenog u skupe košulje i uske hlače koje bi samo naglašavale njegovo mišićavo tijelo.
"Oh, kako volim biti s tobom i ne raditi ništa", zagledala se ona u njegove prodorne sive oči, koje su bile kontrast njegovoj uvijek počešljanoj crnoj kosi. Sviđalo joj se kod njega to što, iako uvijek uredan i dotjeran, u sebi je imao nešto divlje. Uvijek je želio pobjeći roditeljima koji su mislili da mogu odlučivati umjesto njega. Bio je jedini iz čarobnjačke elite kojeg zasad novac nije pokvario.
"Volim te, Lumina", rekao joj je na to, a čim su mu usne oblikovale tu riječ, njoj su zaklecala koljena. Nasmiješila mu se i blago skrenula pogled da bi odgovorila:
"I ja tebe. Uvijek ću te voljeti."
Nikad joj nijedan mladić nije rekao da je voli. Doduše, imala je samo jednog dosad, Luciusa Malfoya, ali ga je ostavila. Lucifera pak nije imala namjeru napustiti. Njegove lijepe riječi i romantična djela činila su se pomalo neljedskima, pogotovo sad, kad je toliko ljudi ubijeno od tamne strane.
Misli joj je rasprsnuo vjetar, koji je snažno zapuhao i promrsio joj crne uvojke. Lucifer ih je nježno popravio vršcima prstiju i rekao:
"Želim da ovaj trenutak zauvijek traje. Kad bi to barem bio moguće! Koliko čarolija znamo i koliko ih postoji, ali nijedna ne može učiniti da vječno gledam tvoje oči."
"Ponekad je trenutak ljepši od cijele vječnosti" šapnula mu je i nježno ga poljubila. On ju je obgrlio oko struka. Kad je odvojila usne od njegovih, dodala je:
"Trenutak tvog poljupca ne bih mijenjala ni za vječan život."
"Lumina", ozbiljno je izgovorio njezino ime i zastao.
"Što je?" bila je iznenađena. Nikad ga nije vidjela takvog.
Lucifer je kleknuo pred nju i izvadio prsten iz baršunaste kutijice. Njoj je zastao dah.
"Udaj se za mene" zaprosio ju je.
Umjesto odgovora, široko se nasmiješila i kimnula, a suze radosnice su joj obasjale tamne oči. Ovo je bio najljepši trenutak njezina života. No, u tom trenutku, čula je da im netko prilazi.
"Znala sam da ste tu!" triumfalno je izrekla Evangellica, Luminina najbolja prijateljica. Ona je također bila pripadnica autohtonih obitelji.
"Hej, nisam znala da si tu!" pozdravila ju je Lumina.
"Što ima novo?" upita ona.
Lumina joj je samo pokazala prsten, a Evangellica je zinula od čuda, a onda se široko osmijehnula i zagrlila je.
"Joj, čestitam, frendice!" rekla joj je ne skidajući osmijeh s lica, a zatim se tobože ozbiljno obratila Luciferu, "A ti mi je pazi, čuješ?!"
"Yes, master!" naklonio joj je on oponašajući crne robove u novovjekovnoj Americi.
"Ali, zar niste vas dvoje u rodu?" začuđeno je upitala Evangellica.
"Svi su čistokrvni, a pogotovo autohtoni, čarobnjaci nešto u rodu" ravnodušno će Lucifer. Ona je kimnula jer je to već znala, samo je smetnula s uma. Iz kuće se čuo zidni sat iz 19. st koji je otkucao podne.
"Joj, moram ići" smeteno če Lucifer, "Vidimo se, cure!"
Kad je nestao s vidika, Lumina je čeznutljivo izjavila:
"Kako je on romantičan! Zbog mene se odrekao svog načina života!"
Evangellica se namrštila i polako rekla:
"Hm... možda i jest, ali budi oprezna."
"Zašto?" zbunjeno je pogleda Lumina. Evangellica je udahnula i odgovorila, najblaže što je mogla:
"Kako da ti to kažem... ja mislim da je Lucifer... jedan od sljedbenika Znaš-Već-Koga...."
Lumina je skrenula pogled i, gledajući u daljiu, odgovori:
"Daa... to i ja mislim, frendice. Ali, Gospodar Tame nam možda uljepša svijet. Ne bi li bilo super kad bi se opet vratila stara vremena gdje su samo čistokrvni znali magiju?"
"Ne" odmah će Evangellica, "Ako za taj cilj treba ubiti ljude, ne želim to!"
Takva je bila Evangellica, ni mrava ne bi zgazila. Čim je u novinama bila objavljena neka smrt ili umorstvo, ona bi to preskočila. Iako je bila autohtona i nije voljela ne-čistokrvne, bila je protiv ubijanja istih.
"Pa, svatko ima pravo na svoje mišljenje" slegne Lumina ramenima, "Ali, kad bi nam samo djeca odrastala u takvom svijetu!"
"Tko zna?" odmah će Evangellica, "No, zapamti ovo, tvoj cilj može biti poguban i za čistokrvne i autohtone."
"Kako misliš?"
"Pa, čuj" odgovori ona, "Što ako ti dijete, nedaj Bože, pogine u takvom okršaju?"
"Moje dijete neće biti Smrtonoša" odriješito će Lumina, "Bit će liječnik i živjet će mirnim životom. I školovat će se u Hogwartsu do kraja 7. godine. Neće poginuti, ja to neću dopustiti!"
"O.K., oprosti, nisam te htjela uzrujati! Samo kažem... E da, zna li Lucifer da si trudna?"
Lumina se uhvatila za donji dio trbuha i odgovorila:
"Zna. Ali ne želi se samo zato oženiti sa mnom. Već smo mu dali ime!"
"Njemu?" sretno će Evangellica, "Dečko je?"
Lumina nasmiješeno kimne i zagrli prijateljicu. Nakon kratke stanke progovori:
"Zvat će se Spike, po Luciferovom djedu."
"Lijepo ime" primijeti Evangellica, "Imat ćeš bebu!!"
Lumina se nasmije na to. Doista, bila je trudna već 2 mjeseca, ali nije se osjećala takvom. Mislila je da će to puno teže prolaziti i zato je odlučila ne vratiti se u školu. Zatrudnjela je u 10. mjesecu, a rodit će u 7.
"Baš si pravi troublemaker" nasmijala se trbuhu. I Lucifer i ona željeli su dijete, ali tek sljedeće godine, jer je Lumina trebala završiti školu. Ovo je došlo neplanirano, ali nisu se rastužili. Lucifer je obećao da će ih čuvati i da im neće pasti ni vlas s glave, ali je rekao kako bi za 3-4 godine želio još 1 dijete. Bogati su i mladi, neće imati problema, rekao je. I bio je u pravu.
"Hajde, idem ja, Lu!" mahnula joj je Evangellica nakon nekog vremena, "Ne mogu ovdje zauvijek ostati!"
"A dobro, kad baš moraš! Ciao!" pozdravila ju je Lumina.

****************

Nakon sat vremena se vratio Lucifer, u društvu svog najboljeg prijatelja Jacka. Obojica su imali osmijehe na licu.
"Ej, draga!" pozdravio ju je, popravljajući frizuru, "Sjećaš se Jacka?"
"Mda" ispila je Lumina gutljaj kave, "Nisam ga vidjela... dva dana?"
"Znaš da je zaručen?" nasmijao se i bocnuo Jacka u rebro.
Lumina je odmah odložila šalicu na stol i upitno pogledala pridošlicu u "tko je sretnica" stilu. Jack je samo slegnuo ramenima i zatražio od vilenjaka bocu viskija. Priznao joj je da je još ne poznaje, samo zna da je Irkinja.
"I ima 16 godina" dovršio je Lucifer, nazdravljajući, a zatim se kratko nasmijao. Lumina je zinula od iznenađenja, a zatim se podsmjehnula. Lucifer i Jack su se uvijek šalili na svoj račun, i makar je to djelovalo pomalo okrutno, nijedan od njih nije namjeravao uvrijediti onog drugog. Ali isto tako, nikad si nisu ostali dužni.
"Pa što sereš? A tvoja bivša? Koliko je ona bila stara, 12?" nacerio se Jack. Lucifer se nakašljao i odgovorio:
"Hm.. i ona je imala 16, istina. Ali, nije mi ništa značila, a ona me voljela. Pa zašto razočarati i uništiti snove ah tako mlade djevojke? Više s ni ne sjećam kako se zvala."
Lumina je znala da laže, ali da poštedi nju gluposti. Naime, njegova posljednja bivša - Elizabeth Mercer, bila je najzlobnija osoba koju je ona upoznala. Jack je uperio prstom u njega i rekao:
"Dobro da te starci nisu čuli", a zatim je dubokim glasom počeo imitirati strogog Luciferovog oca, Aurusa Darka, "Takav ugledan član elite, a bio je sa svakom koja ga je pogledala. Pa zar te nije stid?"
"Ne, oče!" odmah će Lucifer.
Kasniji razgovori koje su vodili njih troje trajali su satima, a kad je vilenjak Niles javio Luciferu da se smračilo, Lumina je uzela bijeli kaput i rekla:
"Žao mi je, moram ići. Ne trebaš me otpratiti, imam metlu."
Jack ju je pozdravio, a Lucifer ju je poljubio nježnim, ali dugim poljupcem. Oprostili su se, a Jack je otišao za pola sata.
Jer kad u Engleskoj padne mrak, Lucifer odlazi u čarobnjačko-bezjački rat, uzeti tko zna koliko života...

Nadam se da vam se sviđa post, mada meni nije nešto. Početak je uvijek najteže napisati. ^^



Give me a whisper (10) | print | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>