30.01.2007., utorak

Novoimenovani voditelj odjela

Dakle, ukoliko niste bili na sastanku danas u 12h u Solarisu, novoimenovani voditelj odjela menadžmenta je prof. Želimir Mikulić.

Bilo je krajnje vrijeme da privremeni privremenog odgovara za svoje postupke - da odstupi s dužnosti. Očekujemo da će i ostali sudionici ovog cirkusa podnijeti ostavku pa da se napokon krene naprijed, umjesto nazad kako se to čini zadnjih nekoliko mjeseci. Kažu da je pravda spora ali... wink

Prof. Mikulić studentima se obratio prigodnim riječima, dao nekoliko obećanja i rekao da su njegova vrata uvijek otvorena za studente. thumbup

Studentski predstavnik odjela menadžmenta kratko je kazao kako se nada da će se dana obećanja ispuniti. yes

mah




- 16:11 - Komentari (50) - Isprintaj - #

29.01.2007., ponedjeljak

Gardijan više nije privremeni privremenog

Evo što kažu na VUŠ-u:

29.01.2007.

POZIV STUDENTIMA
ODJELA MENADŽMENTA

Pozivaju se studenti Odjela menadžmenta na sastanak koji će se održati 30. siječnja 2007. u 12:00 u dvorani "A", na kojem će novoimenovani voditelj Odjela menadžmenta odgovarati na pitanja studenata.


Privremeni dekan
prof.dr.sc.Marko Radačić



Koja pitanja? I što znače kome njegovi odgovori? blabla Može se pričati danima i noćima, ali oni rade za sebe i za svoje interese, to je barem jasno.

Ali, ništa nas ne košta proćaskati s novoimenovanim voditeljem menadžmenta.

....

To znači da gospodin ex privremeni privremenog više nije član Stručnog vijeća!

wave

- 20:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

27.01.2007., subota

Autor: Uz suze


Jednadžba;
__________________________________________________________

I vrijeđanje + II vrijeđanje + III vrijeđanje + … + N vrijeđanje = rezultat
__________________________________________________________

gdje je:

I vrijeđanje
Na sastanku zaposlenika Veleučilišta u Šibeniku privremeni dekan kaže: «… ako želim mogu i čis…cu Jo…ku staviti za svog zamjenika. Tko nije zadovoljan može otići s Veleučilišta.» Završen citat.

II vrijeđanje
Voditelj studija, koji nije zaposlenik Veleučilišta kaže: «… izbori u zvanja nastavnika bivše visoke škole su nezakoniti.» Završen citat

III vrijeđanje
Privremeni dekan kaže novinaru: «… zakonito je ali nije moralno što poslijediplomanti Veleučilišta studiraju na teret Veleučilišta.» Završen citat

IV vrijeđanje
Poslijediplomantima je onemogućen odlazak na predavanja i traži se participacija školarine.

V vrijeđanje
Privremeni dekan određuje samoinicijativno članove stručnog vijeća ne uvažavajući primjedbe nastavnika.

VI vrijeđanje
Privremeni voditelj studija podnio je ostavku nakon svih nezakonitih postupaka koje je napravio i nakon prijetnja studentima: «… neće klapa diplomirati.» Završen citat
Privremeni dekan još nije prihvatio ostavku privremenog voditelja odjela u ostavci, iako je primio pismenu ostavku.

VII vrijeđanje
Nastavnici su ponudili pomoć privremenom dekanu, u svrhu uvođenje zakonitosti na Veleučilištu, a privremeni dekan kaže: «… neće meni nastavnici određivati što ću raditi.» Završen citat

VII vrijeđanje
Nastavnici i asistenti Veleučilišta u Šibeniku ne vide svoju budućnost, jer je prošlo više od šest mjeseci Veleučilišta a nemaju sklopljene ugovore o radu s poslodavcem. Tim postupkom im je dato do znanja da nisu dobrodošli na Veleučilištu u Šibeniku.

… vrijeđanje

N vrijeđanje
Privremeni dekan pojedinačno zove nastavnike i asistente te traži da mu priznaju dali odlaze

Rezultat
Kako se u svakom pitanju nalazi i odgovor tako su poslijediplomanti poslušali I vrijeđanje i odlučili.

Nastavnicima i asistentima, poslijediplomantima, njihov ponos i dostojanstvo, ne dozvoljavaju da se vrijeđaju, prepiru, ogovaraju, svađaju i manipuliraju te su odlučili u tišini napustiti Veleučilište u Šibeniku. Nemojte ih pojedinačno optuživati i pitati tko je od njih. Svi.

Očekujte najvjerojatnije krajem ožujka ili početkom travnja, odnosno početkom ljetnog semestra, četvorica od njih podnijeti će i službeni zahtjev. Druga četvorica tijekom mjeseca rujna.

Molba privremenom dekanu i svima ostalim privremenima.

Nemojte ispitivati tko je, uz suze, imao snage ovo napisati nego provjerite dali su vrijednosti jednadžbe točne.


(Ovo je jedan od komentara bloga, prenesen u cijelosti).

no


- 11:41 - Komentari (27) - Isprintaj - #

25.01.2007., četvrtak

Veleučilište je NAŠE

Studenti Veleučilišta u Šibeniku sa svijećama u rukama okupili su se danas u 12 sati pred zgradom Veleučilišta kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo sustavnim odlaskom kvalitetnog kadra s Veleučilišta za kojeg ne postoji nikakva zamjena. Studente se i dalje ignorira, prijeti im se i nameću nezakoniti programi, dovode se nekompetentni profesori dok se Ministarstvu predočava kao da je sve u najboljem redu. Za vrijeme dok su se studenti okupljali pred Veleučilištem, privremeni pročelnik za menadžment u ostavci je izričito zabranio studentima napuštanje predavanja na način da nikoga nije htio pustiti iz predavaonicelud. Ne samo da je to kršenje ljudskih i studentskih prava nego davanje lažne slike „kako je sve u najboljem redu“.



Roditelji jedne studentice prve godine, zgroženi činjenicom da je studiranje po zakonitom programu omogućeno tek jučer (zadnjeg tjedna semestra) nazvali su privremenog dekana koji im je rekao da je točno da profesori odlaze i da studentica riješi ispite "dok može". Novinarki Jutarnjeg lista sasvim neka druga priča: "ne, ne odlazi nitko, samo prof. Čičin-Šain."



Ministarstvo, pak, kaže da ne zna ništa o tome a da će detaljnije informacije imati danas u 15 sati (kad im privremeni dojavi).

Studenti najavljuju daljnje akcije jer je u pitanju njihova budućnost za koju nitko ne mari, a najmanje vodstvo Veleučilišta i gradova Šibenika i Vodica. Njihova je jedina funkcija očito dobivanje jako dobrih plaća a kad su problemi u pitanju, zavlada muk. SRAMITE SE!



Student traži njegovu ostavku i svih onih koji sudjeluju u uništavanju studenata, međutim, privremeni privremenog u ostavci naglo okreće temu razgovora i kreće u raspravu sa studentom kako su diplomanti ove ustanove sretni... A tko ne bi bio sretan kad više nikad ne mora nogom kročiti na Veleučilište i slušati isprazne priče nesposobnih ljudi... blabla


Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora
Jutarnji list, Diana Ferić




- 15:35 - Komentari (56) - Isprintaj - #

Kolegicama i kolegama

pozdrav i vidimo se (bez obzira na par kapi kiše...)! mah

party


- 00:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.01.2007., srijeda

Zakoniti program na kraju semestra... sramite se!

Sjetila se gospoda s Veleučilišta da je kraj semestra i da je vrijeme da se studentima 1. godine omogući zakonito studiranje pa je stoga sad izišla obavijest na stranicama:

24.01.2007.

OBAVIJEST
STUDENTIMA PRVE GODINE
ODJELA MENADŽMENTA!


Nastavni program kojeg ste upisali početkom ak.god. 2006./2007., potrebno je izmijeniti u indeksima i uskladiti sa Bolonjskim programom.

Upisani program razlikuje se u satnici i ECTS bodovima.

Redovite studente molimo da što prije izvrše ovjeru prvog semestra. Prilikom ovjere semestra, studentska će referada izvršiti i izmjene u indeksu.
Izvanredne studente molimo da zbog istih izmjena dostave svoje indekse u referadu najkasnije do 26. veljače 2007.
Nastavni program oglašen je na oglasnoj ploči Veleučilišta.

Nastavni program...

Studentska referada



- 14:53 - Komentari (13) - Isprintaj - #

23.01.2007., utorak

Poziv svim studenticama i studentima

Pozivamo sve studentice i studente Veleučilišta da dođu na zasjedanje

izvanredne sjednice SSU-a,

24.1.2007. u 20 h u prostorije SSU-a

(za one koji ne znaju gdje je, neka dođu ispred Radio Ritma gdje će ih dočekati potpredsjednici SSUŠI-ja)

Tema izvaredne sjednice:

- sustavan odlazak profesora


Zapitajte se malo tko će vam predavati i kako je moguće da na prste jedne ruke nabrojimo kadar ovog Veleučilišta.



Studentima 2 godine:

Kolokvij koji vam je zakazan za sutra kod prof. Čičin-Šain, bit će održan.

Puno uspjeha!


mah




- 12:55 - Komentari (10) - Isprintaj - #

17.01.2007., srijeda

Eci-peci-pec

Da se idiotska ponašanja zaposlenih na VeleMučilištu nastavljaju, potvrđujemo i ovim postom.

Naime, prvi semestar treće godine turističkog menadžmenta je u obliku mentorske prakse. To podrazumijeva predavanja svaki dan tijekom radnog tjedna + terensku nastavu (koja je usput budi rečeno tu radi forme jer čisto sumnjam da turističkog vodiča treba plaćati dvije subote zaredom da se studentima pokaže - Šibenik lud, no to je dio neke druge priče).

Dakle, mentorska praksa. Čitav semestar. Čitav semestar u popodnevnim satima od 17-21h. I završi mentorska praksa. Nešto ranije, al što je - tu je. I osvane jutros na oglasnoj ploči lista studenata koji su zadovoljili kriterije za potpis i onih koji nisu.

Kriterije? Tko to može tako nazvati?




O čemu se radi: od čitavog semestra izabrano je SEDAM (7) datuma koji su tobože pokazatelji pristutnosti na mentorskoj praksi. Dakle, čitav semestar, mogli ste biti svaki dan na predavanju i od tih sedam izabranih dana propustiti tri predavanja i izgubili ste pravo na potpis.

78 studenata ima pravo na potpis,
47 studenata nema.

Privremeni privremenog - Gardijan kaže da je to takva metoda ispitivanja. Koja vražja metoda ispitivanja? Zar zdrav razum ne nalaže da se pogledaju svi dani održavanja prakse, prebroje prisustva i prikažu u postotku? Kakva vražja ispitivanja i uzorci?! Osim što 47 studenata nema pravo na potpis, nema pravo izlaska niti na prvi ispitni rok, kaže privremeni privremenog. Ne znam koliko ste upoznati s pravima studenata, ali redovnom studentu NITKO NE MOŽE ZABRANITI izlazak na ispitni rok za redovne studente.

Kad čovjek pomisli da ne može biti gore nego što je, zaposlenici Veleučilišta uvijek uvjere u suprotno.

Žalosno je da postoje ljudi koji uživaju u uništavanju drugih. Gdje li je njihova savjest i kako noću zaspu...




- 16:47 - Komentari (50) - Isprintaj - #

16.01.2007., utorak

Studentski dom II. put


Na jutrošnjim vijestima radio Šibenika rečeno je da krajem ovog mjeseca predstavnici nadležnog Ministarstva dolaze razgovarati sa našom gradonačelnicom o pitanju studentskog doma na Šubićevcu. Prije toga Veleučilište bi trebalo dostaviti dokumentaciju koliko studenata dolazi iz drugih gradova kako bi se razmotrili kapaciteti doma, a hoće li to učiniti - živi bili pa vidjeli. cool

Usput budi rečeno, na središnjim vijestima radio Šibenika danas u 16:00h biti će detaljnije o svemu, pa poslušajte.

mah




- 11:04 - Komentari (11) - Isprintaj - #

09.01.2007., utorak

Studentski dom?



Pročitajte što nam Tomislav Ninić ima za reći o tom pitanju. zijev

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

(Jutarnji list, Diana Ferić, 10. siječnja 2007.)





- 22:50 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.01.2007., četvrtak

Čestitka


Za one koji vole spavati, ali se uvijek bude dobro raspoloženi;
za one koji se još uvijek pozdravljaju poljupcem...;
za one koji puno rade ali se znaju i ludo zabavljati;
za one koji griješe ali ne koriste glupe isprike...;
za one koji gase televizor da bi porazgovarali;
za one koji su sretniji kad nešto mogu podijeliti nego imati cijelo;
za one koji su uvijek spremni pomoći prijatelju;
za one koji ne vide sve crno ni onda kada su u mraku;
za one koji ne čekaju Božić da bi bili bolji...
želim vam zdravu, uspješnu i veselu Novu 2007. godinu!




- 17:31 - Komentari (12) - Isprintaj - #

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (12)
Veljača 2007 (7)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (12)
Studeni 2006 (16)
Listopad 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nezakonite i ostale promjene nastale prerastanjem Visoke škole za turstički menadžment u Veleučilište te posljedice koje trpe studenti nono

credit cards
credit cards Counter

Studenti svoja pitanja mogu postaviti na:

udruga2@net.hr

ili studentskom zboru na:

szvus@yahoo.com

Jutarnji list:



Pobuna studenata na Veleučilištu Šibenik

'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

Program na Veleučilištu nije smio biti promijenjen

Studenti za ostavku dekana Radačića

Zbog pogreške dekana studenti ostali neupisani

Studenti na ulici brane svoja prava

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

S novim iksicama i do popusta u dućanima



Slobodna Dalmacija:

Ne poslušate li nas, idemo u bojkot nastave

Studenti: Nismo zadovoljni

Studenti se vraćaju studiranju

Šanse za upis do studenog

Mesiću i Sanaderu U POMOĆ!

Studenti traže smjenu dekana

Svijeće za šibensko Veleučilište

Želimir Mikulić voditelj menadžmenta

plus: Tone brod studentima pomorstva

Šibenik izgubio jedini fakultet

Smještaj i prehrana u ’Lavčevićevom’ hotelu

Studenti dobili iksice



Večernji list:

Akademska godina u Šibeniku počela prosvjedom studenata

Novi list:

Indekse dobilo 500 brucoša, prepucavanja se nastavljaju

Studenti optužuju: Osnutak Veleučilišta donio bezakonje

Privremeni dekan Radačić ne podiže kvalitetu već se bavi kadroviranjem

Radačić: Promjena studijskog programa bila je greška

Prosvjedovali studenti šibenskog veleučilišta

Studenti očekuju smjenu dekana i prodekana

Smijenjen voditelj studija menadžmenta

Petar Gardijan otišao, studenti vodstvu ne vjeruju niti riječ

Hotel za samce – studentski dom

Odeon na korištenje studentima

Na tri studija slobodno 690 mjesta za brucoše



Šibenski list:

Studenti pobijedili, Radačić vratio stari program



Radačić se ispričao, studenti i dalje sumnjičavi

Novi tjednik:

Tražimo javnu ispriku Ministarstva!

Gorak okus trijumfa šibenskih studenata

Bivše kino Odeon mladima



Metro express:

"Ustanak" šibenskih studenata

Šibensko Veleučilište

Svijeće u rukama u znak prosvjeda


Radio Ritam:

Dekan Radačić izbjegao studente

Nelegalan rad privremenog dekana Radačića





SSU:

Nejasna sudbina studenata Visoke škole za turistički menadžment u Šibeniku

Studenti na ulicama

Studenti prošetali ulicama Šibenika

Studenti na ulici brane svoja prava

SSU Šibenik održao press konferenciju

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

Službene stranice Grada Šibenika:

Prosvjed studenata šibenskog Veleučilišta

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Svečanost podjele diploma u Šibenskom kazalištu