Na Gradskom groblju na Žbarama tiho pokopana Zorica Majstrović

petak , 27.12.2013.



Skromnim katoličkim obredom danas je na Gradskom groblju na Žbarama pokopana Zorica-Zora Majstrović, rođena Babić (21. siječnja 1914. - 23. prosinca 2013.). Zorica je umrla u stotoj godini starosti 23. prosinca u Bugojnu, gdje je godinama živjela, ali do kraja svog života ponavljala je da želi biti pokopana u Vrgorcu, u istom grobu gdje već sedamdeset i jednu godinu leži njezin suprug Vojmir.
Vojmir je bio jedan od trideset i troje Vrgorčana koje su strijeljali pripadnici biokovskog bataljona 'Josip Jurčević' tijekom jednodnevnog partizanskog osvajanja Vrgorca 15. lipnja 1942. godine. Vojmir i Zorica doselili su u Vrgorac sa djecom dvije godine prije tragičnih događaja iz Makarske, jer je Vojmir, kao porezni činovnik, dobio zadatak da u Vrgorcu osnuje porezni ured. Živjeli su u Miletića kući.
Nakon što je Vojmir nedužno stradao 15. lipnja, Zorica ga je pokopala, a potom s djecom napustila Vrgorac u talijanskom vojnom kamionu i otišla u Makarsku. Svoj poslijeratni život nastavila je u Bugojnu, gdje je i preminula. Iza sebe je ostavila dvoje djece, sedam unuka, devet praunuka i sedam šukunuka. O tragičnoj ljudskoj priči Zorice Majstrović Vrgorčani su mogli čitati u Vrgoračkim novinama u dva navrata.
Obredom župnika fra Ivice Omazića, okružena članovima obitelji, rodbine i poštovatelja, Zorica je na Gradskom groblju na Žbarama zauvijek usnula uz svoga supruga Vojmira. Počivala u miru Božjem.

<< Arhiva >>