Održana prva vrgorska biciklijada

ponedjeljak , 12.08.2013.



Jučer (11. kolovoza) je u Vrgorcu održana prva biciklijada 'Jezero-Bunina' u organizaciji biciklističke udruge 'Prančiok'. Sportsku manifestaciju, dosad neviđenu u našem gradu, osmislili su i organizirali predsjednik Udruge Miljenko Gašpar, potpredsjednik prof. Ivan Klaričić i tajnik Ivan Šalinović. Kako su istaknuli u udruzi 'Prančiok', nakon podosta porođajnih muka uspjeli su napokon organizirati neku značajniju aktivnost, te se nadaju da je ovo početak jedne dobre tradicije. Gašpar dodaje kako udruga planira svojim aktivnostima obilježavati nacionalne i međunarodne praznike, poglavito one koji se tiču sporta i očuvanja prirode.
Na poziv Udruge okupilo se na autobusnom kolodvoru dvadesetak biciklista iz Vrgorca. Organizatori ništa nisu prepuštali slušaju pa su pripremili veće količine hladnih napitaka, a provjerili su i jesu li bicikli sudionika u ispravnom stanju. Za osiguranje biciklijade pripremljeno je prateće vozilo, spremno na pomoć sudionicima u svakom trenutku.
Točno u 18 sati sudionici biciklijade su krenuli iz Vrgorca prema Velikom Prologu. Biciklijada se odatle nastavila prema Dusini, te preko Jezera uputila prema Draževitićima. Odatle je državnom cestom krenula prema Umčanima i Vinskom mostu, gdje je skrenula prema Kutcu i Kotezima, i nakon malo više od dva sata od polaska, uspješno se vratila u Vrgorac. Kako biciklijada nije bila natjecateljskog karaktera, biciklisti su se potrudili da svi zajedno dođu u Vrgorac. Sve je prošlo bez ikakvih problema, i ona stara narodna izreka da se 'prvi mačići u vodu bacaju', ovaj put se na sreću nije obistinila.
Predsjednik Udruge Miljenko Gašpar izrazio je zadovoljstvo uspješno održanom biciklijadom. Zahvalio je Vrgorčanima na suradnji i sudjelovanju i vjeruje da će i daljnji ovakvi projekti biti još uspješniji. Letvica je za prvi put već visoko podignuta, pa im i u narednim projektima ove vrste želimo puno uspjeha.
Dodajemo i da je udruga 'Prančiok' pokrenula svoju web stranicu: www.pranciok.hr .

<< Arhiva >>