Radnici Komunalnog prijete štrajkom zbog kašnjenja plaća, Uprava moli za strpljenje, moguće podizanje kredita

petak , 09.08.2013.



Zbog stalnih kašnjenja plaća, djelatnici Komunalnog su zaprijetili štrajkom i obratili se Savezu samostalnih sindikata Hrvatske, koji je na temelju toga uputio zahtjev za očitovanjem Upravi gradske tvrtke Komunalno. Uprava Komunalnog je odgovorila SSSH-u, a jučer je na oglasnu ploču tvrtke uputila i apel djelatnicima da se strpe. U tom apelu potpisanom do strane direktora Borisa Ercega, a koji je poslan i Gradu Vrgorcu, međuostalim stoji:

'Na zahtjev od SSSH da se očitujem u svezi pokretanja štrajka od strane radnika Komunalnog d.o.o. uprava trgovačkog društva se očituje na slijedeći način.
Zbog blokade računa Komunalno d.o.o. Vrgorac od strane Vodoprivrede d.d. Vrgorac došlo je do neisplate plaća i putnih troškova radnika.
Komunalno d.d. je trebalo isplatiti plaću za 6. mjesec, te putne troškove za 5., 6. i 7. mjesec, dok za plaću za 7. mjesec obveza još nije dospjela, jer sukladno kolektivnom ugovoru rok za isplatu plaće je do 15-og u mjesec za prethodni mjesec.
U dogovoru sa Gradom Vrgorcem u ponedjeljak 12.08.2013. god. je dogovoren sastanak sa predstavnikom S.G. Splitske banke d.d kako bi se premostio ovaj problem. Razmišljanja su da se podigne kredit kako bi se podmirile obveze prema radnicima i dobavljačima i normalizirao daljnji rad Komunalnog d.o.o. Vrgorac.
Molimo radnike da se suzdrže od štrajka jer bi takav postupak doveo do još teže situacije u poduzeću i otežao bi izlazak iz nastalog problema.'

<< Arhiva >>