Zbog lošega stanja u gradskim financijama vijećnici Nezavisne liste i SDP-a zatražili hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Vrgorca

utorak , 25.09.2012.



Šest oporbenih vijećnika Nezavisne liste Miljenka Pivca i SDP-a podnijelo je jutros predsjedniku Gradskog vijeća Nikši Rosi zahtjev za hitnim sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća Vrgorca. Svoj su zahtjev obrazložili katastrofalnim financijskim stanjem u kojem se Grad Vrgorac nalazi već mjesecima, bez naznake poboljšavanja situacije u narednom razdoblju.

U svome su zahtjevu oporbeni vijećnici Rade Bobanac, Miljenko Pivac, Drago Nosić, Jurica Barbir, Beata Marinović i Maja Jelavić predložili raspravu o tri točke. Prvo, traže kategorizaciju svih proračunskih troškova i utvrđivanje kriterija prioriteta plaćanja sa svrhom određivanja redoslijeda plaćanja. To traže zbog teške situacije u gradskim financijama. Potom, predlažu parcijalnu isplatu plaća zaposlenih u gradskoj upravi, gradskim trgovačkim društvima i ustanovama. Naime, u slučaju da Grad Vrgorac ne može osigurati pravovremene isplate plaća zaposlenih u gradskoj upravi, gradskim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada, predlažu parcijalnu isplatu plaća na način da se svima prvo isplati iznos do 4000 kuna, zatim razlika između 4000 i 6000 kuna, te na kraju iznos preko 6000 kuna, kako bi se izbjegla situacija da neki zaposlenici dobiju cijelu plaću, prije nego što neki dobiju dio. Tim prijedlogom oporba ide u smjeru solidarizacije bolje plaćenih sa lošije plaćenim zaposlenicima gradske uprave, njenih ustanova i tvrtke. Kao treća točna navodi se prijedlog ušteda u gradskom proračunu.

Ovaj prijedlog očito je posljedica kašnjenja plaća u gradskoj upravi, posebno u tvrtci Komunalno, i naznake da bi se iste stvari mogle događati idućih mjeseci.

<< Arhiva >>