Zajednica športskih udruga: Ravča nije oštećena na turniru u bućama

ponedjeljak , 03.09.2012.



Tajnik Zajednice športskih udruga Grada Vrgorca Slobodan Granić poslao je odgovor na žalbu i prigovor Mjesnog odbora Ravča koji je od toga mjesnog odbora poslan Zajednici, ali i uredniku ovoga bloga, u vezi regularnosti natjecanja mjesnih odbora u bućama. Odgovor prenosimo u cijelosti:

ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA
GRADA VRGORCA

Vrgorac, 31. kolovoza 2012.

- MO RAVČA
- BLOG GRADA VRGORCA
- OSTALI ZAINTERESIRANI MEDIJI


PREDMET: Odgovor na „Prigovor“ MO Ravča u vezi regularnosti Lige mjesnih odbora u bućanju

Poštovani

S obzirom da je prigovor MO Ravča upućen Zajednici športskih udruga grada Vrgorca postao javan, a koliko znam, izviješćeni su i ministri u Vladi RH, držim da je Zajednica športskih udruga, odnosno da sam ja kao organizator i voditelj spomenutog natjecanja dužan javno odgovoriti na spomenuti Prigovor.
Odmah bih želio naglasiti da nije bilo nikakvih nepravilnosti u vezi utakmice između ekipa MO Dusina i MO Rašćani. Usput rečeno, ta utakmica je završila pobjedom MO Dusina, te se tako ekipa MO Dusina plasirala u četvrtfinale, a to što taj rezultat nije odgovarao MO Ravča, nije stvar Zajednice športskih udruga, niti je moja osobna stvar.
Traženje gospodina Gojke Trlina, predsjednika MO Ravča, da se navedena utakmica registrira sa 11:0 u korist MO Rašćane (što bi odgovaralo ekipi MO Ravča), je blago rečeno van pameti, a o odredbama Pravilnika o natjecanju, da ne govorimo. Citirati ću tako čl. 12. Pravilnika o natjecanju mjesnih odbora grada Vrgorca u bućama“:
„Ukoliko se jedna od ekipa ne pojavi na utakmici (čeka se 20 minuta) dotična ekipa gubi sa 11:0.“
Naime, došlo je do spora između ekipe MO Dusina i MO Rašćane. Spor se sastojao u tome što je ekipa MO Dusina tvrdila da je ekipa MO Rašćane zakasnila na odigravanje utakmice koja se trebala održati 23. kolovoza 2012. u 19 sati, te je ekipa MO Dusina tražila da se utakmica registrira sa 11:0 u njihovu korist. S druge strane, ekipa MO Rašćane tvrdila je da je njihova ekipa bila na terenu u 19 sati i 17 minuta, dakle unutar dozvoljenih 20 minuta zakašnjenja (čl. 12. Pravilnika).
Također, u svom prigovoru, ekipa MO Rašćane tražila je da se utakmica registrira sa 11:0, ali za njihovu ekipu. Sudac Nedo Erceg potvrdio mi je da je ekipa MO Rašćane zaista bila na terenu u 19 sati i 17 minuta, dakle u okviru dozvoljenog zakašnjenja. S obzirom da je ekipa MO Dusina cijelo vrijeme bila na terenu (zakazano vrijeme), nije bilo moguće primijeniti čl. 12. Pravilnika te za zelenim stolom dodijeliti pobjedu od 11:0, kako li za ekipu MO Dusina, tako ni za ekipu MO Rašćane.
Spor sam riješio na jedini ispravan način – zatražio sam od obje ekipe (Dusina i Rašćane) da moraju odigrati utakmicu u sljedećem slobodnom terminu, što su obje ekipe i prihvatile.
Pobijedila je ekipa MO Dusina sa 21:12 te se plasirala u četvrtfinale, a to što taj rezultat nije odgovarao ekipi MO Ravča, nije moj problem.
Također želim demantirati gospodina Gojka Trlina koji tvrdi da je njegova ekipa (MO Ravča) izbačena iz četvrtfinala. Naime, ekipa MO Ravča ni u jednom trenutku nije bila u četvrtfinalu pa nije ni mogla biti izbačena.
Da zaključim, ekipa MO Ravča nije oštećena u navedenom natjecanju. Spor koji je nastao između ekipa MO Dusina i MO Rašćane, rješen je na jedinom ispravnom mjestu – na bućalištu.
Na kraju, nemogu a da ne kažem i slijedeće. Kada gospodin Gojko Trlin govori o lakrdiji i igrokazu na turniru, molio bih ga da objasni svim ekipama i javnosti, na koji je način ekipa Ravče pobijedila ekipu Koteza u Kotezima (21:19 za Ravču). Također, trebao bi objasniti i što je nudio za pobjedu ekipi Rašćana.
Ljudi se žale da od obećanog pivca ispod peke niti traga. Toliko o športskom moralu gospodina Gojka Trlina.

S poštovanjem,

Slobodan Granić
TAJNIK

<< Arhiva >>