Makadamski pakao od Vrgorca do Koteza

četvrtak , 28.07.2011.

Još od travnja traju radovi na obnovi vodovoda i kolnika ceste Vrgorac – Kotezi. Doduše, u travnju i svibnju postavljene su nove vodovodne cijevi, međutim na uređenju ceste se ništa ne radi već više od dva mjeseca.

Prema planu, cesta Vrgorac – Kotezi će se širiti, te se planira sanacija pojedinih kritičnih točaka koje su posebno uništene pod težinom građevinskih strojeva, koji su tu godinama prolazili do gradilišta vijadukta. Prema istom tom planu, Grad Vrgorac preuzeo je obvezu uređenja imovinsko-pravnih odnosa na mjestima gdje će se cesta širiti, Županijske ceste bi trebale obaviti zemljane radove, dakle najveći dio posla, a HAC bi na koncu cestu trebao presvući asfaltom. Nakon postavljanja vodovoda na cesti se nije radilo ništa niti se zna kada će do obnove i doći.

U međuvremenu, tijekom više od tri mjeseca vožnje kilometarske vožnje po najgorem makadamu, brojni stanovnici su ozbiljno oštetili svoje automobile. Uslijed trenja, te erozije uzrokovane kišom, cesta ponekad više podsjeća na afričke ceste. Oštre stijene strše iz zemlje, prašina prekrije vozilo nakon samo jedne vožnje, da ne govorimo što prašina čini domaćinstvima koji su naslonjeni na cestu.

Radovi su započeli u travnju, a kolovoz samo što nije počeo, a nema nikakve naznake da će obnova započeti. Budući da od odgovornih nema ni traga ni glasa o tome kada će radovi krenuti i kada će završiti, barem preko priopćenja, nervoza u Kotezima, Kokorićima i Kutcu je svakim danom sve veća. Mnogobrojni roditelji se boje kako će na početku školske godine cesta biti ponovno zatvorena, što će stvarati poprilične probleme u prevoženju djece u vrgorsku školu, da ne govorim kakve sve probleme ovakva cesta građanima stvara svakodnevno, ma kojim poslom morali ići u Vrgorac.

<< Arhiva >>