Vrgorčani zgroženi presudom hrvatskim generalima!

petak , 15.04.2011.

Budući da je ovaj blog kroničarskog karaktera svakako vrijedi spomenuti i opće nezadovoljstvo Vrgorčana presudom hrvatskim generalima Anti Gotovinu i Mladenu Markaču u Haagu, kojoj smo danas svjedočili. Sumnjam da je jedna tema toliko zaokupila našu domovinu i ovaj grad, kao izricanje današnje presude od 24 godine zatvora Anti Gotovini i 18 godinu Mladenu Markaču.
O ovoj temi svi bruje, počevši od umirovljenika na ulici, branitelja, političara, radnika i intelektualaca, čak i osnovnoškolske i srednjoškolske mladeži. Udruga dragovoljaca domovinskog rata, podružnica Vrgorac zbog najnovijih događaja postavila je na prozore prostorije svoje udruge fotografiju generala Gotovine i uz nju hrvatsku zastavu.
Komentari koje smo mogli čuti uglavnom se svode na činjenicu kako su generali osuđeni jer su branili domovinu i da prijeti opasnost od izjednačavanja krivnje između žrtve i agresora. Poznato je naime da nijedan hrvatski vojnik nije stupio na tlo Republike Srbije (osim kao zarobljenik u tamošnjim konc-logorima), što samo po sebi govori tko je koga napadao. Osuditi svaki zločin treba, ali govoriti o nekakvom "udruženom zločinačkom pothvatu" ne dolazi u obzir, složni su Vrgorčani.

<< Arhiva >>