Nakon pomicanja stijene, ponovno uspostavljen promet na Stupici!

petak , 01.04.2011.

Golema kamena gromada, koja već pola godine blokira cestu Vrgorac – Makarska, sinoć je uslijed novog odrona, otkliznula sa ceste prema podgorskom naselju koje se nalazi ispod planine. Tijekom otkliznuća nije bilo veće materijalne štete, već se stijena otkotrljala u more, pa su sretni Podgorani bez kune i dinara dobili novi lukobran, a da mu se nisu ni nadali.

Nakon najnovijih događaja, ministar Božidar Kalmeta je donio odluku da se strojevi Konstruktora i Vijadukta, koji su dovedeni na Stupicu sa ciljem bušenja tunela, premjeste na gradilište tunela Ravča – Drvenik. A ugovor od 60 milijuna, dogovoren sa izvođačima za bušenje tunela kroz Stupicu, aneksom ugovora će se povećati na 300 milijuna kuna za tunel Ravča-Drvenik. Iz ministarstva mora, prometa i veza ističu kako je tunel svaki isti, nebitno što je jedan na Biokovu, a drugi na Riliću, i što je ovaj drugi deset puta duži.

Prema najsvježijim informacijama sa terena, strojevi su već izbušili pet metara tunela Ravča - Drvenik kojeg Vrgorčani već desetljećima željno iščekuju. Ohrabreni najnovijim informacijama predsjednici mjesnih odbora gornjeg dijela Vrgorske krajine, na čelu sa predsjednikom MO Ravča Gojkom Trlinom i MO Kozica Tomislavom Miočevićem, najavili su organizaciju veselja za sve građane, pozvali staro i mlado na janjetinu kojom će se proslaviti početak radova. Nestrpljivo se iščekuje sutrašnje ponovno otvaranje radova od strane delegacije Grada Vrgorca na čelu sa gradonačelnikom Matkovićem.
Otvaranju radova na Stupici prisustvovati će visoko izaslanstvo županije na čelu sa županom Sanaderom i izaslanstvo vlade na čelu sa ministrom Kalmetom.

<< Arhiva >>