Izašao 26. broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine

petak , 25.03.2011.

Iz tiska je izašao 26. broj Vrgoračkih novina. Na 36 stranica donosimo čitav niz zanimljivih članaka o događajima i ljudima Vrgorske krajine.
Donosimo izvještaj sa 13. sjednice Gradskog vijeća koju su obilježili sukobi po pitanju podjele odštete za elementarne nepogode u Vrgorskom polju. Komentiramo zbog čega je ostao nerealiziran projekt Međunarodnog centra mladih na Orahu. Bavimo se i noćnim diverzijama koje su preplavile naš grad tijekom veljače i ožujka. Donosimo i foto izvještaj sa mačkara u našem gradu. Komentiramo izjave gradonačelnika Matkovića koji je izraz „Vrgorac Vrgorčanima“ usporedio sa nacističkim parolama. Nosimo veliku anketa među iseljenim mladim Vrgorčanima o mogućnosti njihova povratka u rodni grad. Donosimo i izvještaj sa SDP-ove tribine o korupciji u lokalnoj samoupravi. Tu je i reportaža o Rašćanima. Donosimo i polemički tekst o dilemi koji je izraz pravilan: vrgorski ili vrgorački. U ovom broju u rubrici „Izvori za povijest Vrgorske krajine“ donosimo opise boravka cara Franje Josipa u Vrgorcu 1875. godine iz pera dopisnika tadašnjih dopisnika zadarskog Narodnog lista. Analiziramo i navike klađenja Vrgorčana.

Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vijestica iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, Vrgoračka vaga, kolumne „Pogled unazad“, „Rock tragovi“, filmske preporuke, nagradna osmosmjerka, rubrika „Bez komentara“ i slično.

Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante, trgovini Mario i pekarni Jadran.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).

<< Arhiva >>