Grad Vrgorac kupuje novo službeno vozilo za 200 tisuća kuna

ponedjeljak , 14.03.2011.

Jutros je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Vrgorca. O čemu su naši vijećnici raspravljali moći ćete detaljnije čitati u Vrgoračkim novinama, a ovdje ću iznijeti samo jednu od nekoliko jutros donesenih odluka od strane vladajuće većine.

Glasovima vladajuće koalicije HDZ-HSS donesena je odluka kako će Grad Vrgorac krenuti u nabavu novog službenog vozila za što će se izdvojiti točno 200 tisuća kuna! Prema obrazloženju predlagatelja ove odluke, gradonačelnika Borisa Matkovića, postojeći službeni automobil, marke Wolksvagen Passat iz 2004. je „knjigovodstveno amortiziran“ i troškovi njegova održavanja postali su značajna financijska stavka u proračunu koju je potrebno što prije izbjeći. Dosadašnje vozilo prešlo je oko 300 tisuća kilometara. Jutrošnjom odlukom dobivena je suglasnost Vijeća za pokretanje postupka javne nabave službenog vozila. Navodno se planira kupiti nova Opel Insignia. Ovakvu odluku nisu podržali oporbeni vijećnici koji su je označili neprimjerenom za stanje u kojem se grad Vrgorac trenutno nalazi.

Nema dvojbe da Grad Vrgorac mora imati dostupno službeno vozilo, a je li zaista pametno u ovakvoj ekonomskoj situaciji trošiti 200 tisuća kuna na novo vozilo, to ostavljam čitateljima na razmišljanje. Postojeće službeno vozilo staro je sedam godina i cijelo vrijeme je zaštićeno od vremenskih nepogoda u gradskoj garaži, a prečesto se ne koristi za službena putovanja.

<< Arhiva >>