Boris Matković se ponovno vraća u Sabor

subota , 08.01.2011.

Najnovijim kadrovskim izmjenama u Vladi i Hrvatskom saboru, dosadašnji saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić imenovan je na mjesto ministra graditeljstva i zaštite okoliša. Na njegovo mjesto u Saboru vratio se stoga njegov zamjenik Boris Matković. Službeno je Matković preuzeo svoju saborsku dužnost 29. prosinca 2010. godine.

Boris Matković je od 11. siječnja 2008. do 6. veljače 2010. godine također bio saborski zastupnik, i to kao zamjenik Branku Bačiću, nekadašnjem državnom tajniku za more. Nakon što je Bačić u veljači 2010. vraćen u Sabor, Matković je iz njega izišao.

Premijerka Jadranka Kosor prenijela je odluku o vraćanju Matkovića u Sabor članovima lokalnog HDZ-a 4. prosinca prošle godine tijekom posjeta poplavljenim područjima u Neretvi. Tada se u restoranu Portal na Ravči susrela sa predsjednikom HDZ-a Grada Vrgorca Ivicom Pandžićom, gradonačelnikom Borisom Matkovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Nikšom Rosom. Razgovori uz ručak bili su zatvoreni za javnost, a izjava za medije nije bilo, ali naknadno smo doznali kako se pričalo uglavnom o Matkovićevu povratku u Sabor.

<< Arhiva >>