DVADESET I DRUGI broj Vrgoračkih novina u prodaji!

petak , 26.11.2010.

U prodaji je DVADESET I DRUGI broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine.
U ovom broju na čak 40 stranica donosimo pregršt opširnih izvješća i različitih vrlo zanimljivih priča.
Bavimo se tako temama o ukidanju Stalne sudske službe i Izmjenama Gradskog urbanističkog plana. Najavljujemo izbore za mjesne odbore i donosimo izjave čelnika tri najvažnije političke grupacije u našem gradu o pripremama i očekivanjima. Pratimo i slučajeve pritisaka političkih aktivista prema građanima pred izbore. Donosimo opširan izvještaj sa 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Vrgorca. Pišemo i o povijesti odnosa Makarske i Vrgorcu u socijalističkom režimu, potaknuti slučajem „Stupica“. U ovom broju nalazi se i vrlo opširan intervju sa bivšim vrgorskim župnikom fra Ivanom Jukićem u kojem se on osvrće na najvažnije teme i događaje iz vremena njegova župnikovanja, ali i današnjice. Tu je i izvještaj sa predstavljanja fra Ivanove knjige. U novini je i opširan raport sa druženja vrgorskih studenata u Zagrebu iz pera Gorana Ćulava. Posebno smo ponosni na veliku priču o životu najstarije Vrgorčanke 99-godišnje Ružice Cvjetković. Pratimo događaje iz teškog stoljetnog života naše Ružice, a uz tekst se nalazi nekoliko vrlo vrijednih vrlo starih fotografija. U ovom broju donosimo i priču o teškom životu stopostotne invalidne osobe Sanje Jelavić iz Jasene. Vjerujemo da će ta priča potaknuti naše ljude i institucije na pomoć. Pratimo i djelatnosti obiteljskog gospodarstva Majić, te pišemo o završetku radova na novoj zgradi osnovne škole, kao i o problemima stanovnika dijela naselja Kozica koji još uvijek nisu dobili vodu, iako su platili priključke još prije šest godina.
Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vijestica iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, Vrgoračka vaga, kolumne „Pogled unazad“ i „Rock tragovi“, filmska preporuka mjeseca, dječji kutak, nagradna osmosmjerka, rubrika „Bez komentara“ i slično.

Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante, trgovini Mario i pekarni Jadran.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).

Uživajte u čitanju!

<< Arhiva >>