Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • ...

    Neka drago mi je da su vrgoračke novine malo uranile.Prolistao sam ih i opet su dobre i sadržajne a više manje popraćeno je sve.Jedina moja zamjerka je što se problem ukidanja Stalne sudske službe bacio na 5-6 stranu.To je trebala biti udarna vijest,nedvojbeno.Moram još nešto primjetiti i konstatirati.Rade Bobanac vijećnik SDP-a je iznenađujuće aktivan i udaran a NL Miljenka Pivca od čak 5 vijećnika je zamrla i ne pokazuje znakove života.Postala je sama sebi svrha.

    avatar

    26.11.2010. (11:17)    -   -   -   -  

  • teta

    Bravo za broj.Pogodila me ova priča o Sanji i stvarno promislim koliko puta je svaki čovik nezadovoljan ovin onim umisto da se probudi pjevajući kad si zdrav i ne boli te.Tek kad vidiš ovako tužnu priču na moment se zapitaš a onda opet po svome.Triba više cjenit darove života i kad si zdrav tribalo bi bit vesel.Znam da su vrimena teška i Vrgorac je u nikad težem položaju ali ne triba čekat da to drugi promine nego ajmo mi.Ne očekivam da će onaj koji je dovea grad u ovako teško stanje to popravit.Nemam tih iluzija ali ne možemo se sad ubit jer triba živit i borit se.Puno Vas pozdravlja i voli jedna teta.

    avatar

    26.11.2010. (11:52)    -   -   -   -  

  • Roljevac

    Ko to tamo priti,da nije strašni Davor Bulimar dva dana triba bumbaru da mu obleti oko glave.Biće taj priti taj je faca i to opaka buaaa

    avatar

    26.11.2010. (11:56)    -   -   -   -  

  • mala

    Taj Rade me sve više pozitivno iznenađuje,ko bi reka da će se prometnut u takvog političara...btw novine su superička smajlić :)

    avatar

    26.11.2010. (12:19)    -   -   -   -  

  • Ivana

    Bravo Branko za još jedan uspješan broj Vrgoračkih novina.Uopće mi nije jasno kako se uspijevati skrpiti u ovakvim vrimenima da bi broj uopće izišao ali borba za istinu je izgleda sama po sebi uvijek presuđujući motiv.Pozdrav cijeloj ekipi iz redakcije a tebi posebno!

    avatar

    26.11.2010. (12:50)    -   -   -   -  

  • inspektor Columbo

    Pada kiša danima.I Bog plače nad sudbinom ovog grada.Pokisli smo ali i brate kisnemo već dugo.Hvala gradonačelniku na tom divnom osjećaju.Samo pokrite ceradom sud da bar on skroz ne pokisne,bar da se zemljišne knjige ne stope.Ostali dio suda se odvano stopio.S metkovićima naravno.Prodao Matković sud u Metković...eto vidite razlika je samo u jednom samoglasniku.MATKOVIĆ U METKOVIĆ!!!..

    avatar

    26.11.2010. (13:23)    -   -   -   -  

  • lab27

    čestitke redakciji novina na još jednom dobrom broju, a posebno perjanici novine Branku. Svi zaslužujete priznanje.

    avatar

    26.11.2010. (13:35)    -   -   -   -  

  • ?????

    Kako bi bilo da ih pošaljemo Jambi,

    avatar

    26.11.2010. (14:57)    -   -   -   -  

  • sve po starom

    Rade Bobanac - okupacija, silovanje, skidanje gaća. Mislim da to nisu riječi jednog pravnika, već političara koji želi pobuditi niske strasti i dodvoriti se. Ništa nova. Uglavnom razočarenje.

    avatar

    26.11.2010. (14:57)    -   -   -   -  

  • prosjaci i s(p)inovi

    Ovu priču Siniše Glavaševića posvjećujem svim građanima Vrgorca;


    P R I Č A O G R A D U

    Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?
    Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar(Vrgorac) iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.

    P.S.Svi smo mi Siniša Glavašević

    avatar

    26.11.2010. (15:13)    -   -   -   -  

  • vrime

    Ako sud stvarno ode u Metković Rade Bobanac treba podnit ostavku. On zna zašto!!!

    avatar

    26.11.2010. (20:51)    -   -   -   -  

  • novinarska

    Šta se dobije kad se promiješaju i izmiksaju članci Mate P. i Branke R. o sudu u Vrgorcu? Dobije se ovo: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/98373/Vrgorac-ostaje-bez-suda-nakon -162-godine.html

    avatar

    27.11.2010. (00:09)    -   -   -   -  

  • on

    Tako on od uvijek stvara članke. Slika budu njegove.

    avatar

    27.11.2010. (08:36)    -   -   -   -  

  • xxx

    Ne znam zašto trošite vrijeme na prepucavanje. Sud će svakako otići, a vi ćete onda liječit frustracije na druge teme. Prevelika južina.....

    avatar

    27.11.2010. (08:38)    -   -   -   -  

  • ????

    U REDAKCIJE hercegovačkih medija ovoga je tjedna pristigao dokument u kojem mali dioničari Croatia osiguranja Ljubuški teško optužuju rukovodeće strukture Croatia osiguranja na čelu s direktorom Mladenom Markotićem, ali i hrvatskog ministra financija Ivana Šukera te potpredsjednika HDZ-a Andriju Hebranga.

    Croatia osiguranje Ljubuški financiralo predizborne kampanje u Hrvatskoj?

    O veličini optužbi govore četiri stranice dokumenta koje su poslane Agenciji za nadzor osiguranja u Sarajevo, prvom čovjeku Croatia osiguranja u Zagrebu Zdravku Zrinušiću te bosanskohercegovačkim medijima. Osim Markotića, koji je prošle godine proglašen menadžerom godine, u dokumentu se spominju imena Ivana Luburića, Milenke Tolj i drugih vodećih osoba osiguranja. Oni su, kako piše u dokumentu u kojem je nabrojano više kaznenih djela, često izvršavali naloge Šukera i Hebranga.

    Društvo optužuju za financiranje predizborne kampanje u Hrvatskoj, za poslušništvo spram Ivana Šukera i Andrije Hebranga, "sramotnu poziciju na tržištu" i niz nezakonitih i za društvo štetnih radnji, poput uplata na privatne račune, opraštanje dugova tvrtkama u vlasništvu osobnih prijatelja predsjednika Uprave, te dubiozno potpisivanje ugovora, među kojima i onoga za štetu nastalu u nedavnom požaru u Čitluku.

    Oprost se dobiva učlanjenjem u HDZ

    "Na tekući račun predsjednika Uprave bez ikakve osnove (u listopadu 2008.) uplaćeno je s računa CO Ljubuški 100.000 konvertibilnih maraka, uz pomoć osoba iz financija izvršnog direktora. Nakon što je direktorica financija tražila povrat novca, dobila je razrješenje, a vjerojatno i druge mjere. Najvjerojatnije nagodbu za šutnju nakon skupštine u šestom mjesecu. Osoba koja je izvršila prijenos novca blago je kažnjena opomenom, upućena da se učlani u HDZ, a zatim unaprijeđena", tek je mali dio optužbi koje iznose mali dioničari.

    Hercegovački hercportal upozorava da preslike dokumenta objavljene na tom, ali i drugim tamošnjim portalima, otvaraju niz pitanja i kontroverzi o načinu funkcioniranja "nekadašnje velike osiguravajuće kuće Croatia Osiguranje d.d. Ljubuški".

    Dokument je potpisala "Grupa malih dioničara i zaposlenika Croatia osiguranja d.d. Ljubuški", a u Post scriptumu napominju: "Nadamo se da razumijete zašto se ne usudimo napisati osobne podatke".

    avatar

    27.11.2010. (13:10)    -   -   -   -  

  • Ivo

    Sada vam valjaju hercegovci kada triba pljuvati po njima

    avatar

    27.11.2010. (18:30)    -   -   -   -  

  • :(

    Zašto Mate P. opet u Slobodnoj proziva visoko pozicioniranog Heercegovca i tkoje taj?

    avatar

    27.11.2010. (20:34)    -   -   -   -  

  • Iva

    bravo za @prosjaka i sina...odlično izabran citat!

    avatar

    27.11.2010. (20:41)    -   -   -   -  

  • ketak

    moš mislit kako je visokopozicioniran kad kupuje stan u vrgorcu, hahha

    avatar

    27.11.2010. (20:57)    -   -   -   -  

  • Hercegovac

    Danas su izbori . Za koga glasati u našem malom mistu- VELIKOM PROLOGU?

    avatar

    28.11.2010. (10:13)    -   -   -   -  

  • drugi način

    - Naslovnica je lažna! Tko i kako vodi bitku? Bitka se ne osjeća ni u članku ni u gradu. Kada bi barem tako bilo i na lokalnim izborima. Vidi li tko razliku, ovih i onih izbora? Tko zna zbog čega je sada tako, zašto nema bitke, koja se ipak izmišlja? Osim lista koje su objavljene u novinama i jedne liste koju sam vidio na jednom stablu ne bi ni znao da će biti nekih izbora. Pandžić ležerno očekuje pristojene rezultate i pobjedu bez borbe od 70%, kao neka uspavana ljepotica? Pivac se nije ni kandidirao, možda želi pomiriti Vrgorac, ispraviti? Kaže da se teoretski mogao kandidirati u samo jednom mjesnom odboru? Kako to, zašto nam nije objasnio, ako su apsolutno važni? Zašto ga novinar nije pitao? Bobanac je u borbi sam sa sobom dobio već jednu bitku. Kaže, bitno je napomenuti da na svim listama izlaze samostalno? U nekom selu ima jedna lista, u nekom dvije, pa s kim bi mogao ako nema Pivca? Sa HDZ-om?
    - Podnaslovnica – nevjerojatno neozbiljna! Bobanac je pitao, “do kada će vaši plaćenici ići po selima i prijetiti i ucjenjivati ljude…” Na protupitanje tko to radi neka navede imena, Bobanac je glasno rekao “”To je radio vaš šef (Ivica Pandžić,op.a.)””. Znamo da su prijetnje i ucjene kažnjive, pa tko može povjerovati, ako je toga bilo da bi ostalo samo na verbalnom između gradonačelnika i vijećnika? Tko može povjerovati da neki šef bilo čega, samostalno odrađuje tako prljav i kažnjiv posao? Ako toga igdje ima onda to obično Rade kako kaže Rade plaćenici. Nije moguće da je Matković pored plaće Pandžiću dodatno platio da ide po selima, prijeti i ucjenjuje? Takve laži su se plasirale i na prošlim lokalnim izborima, ali onda su i Matković i Pandžić navodno stajali na majića pravcu i dijelili novac onima koji će glasovati za HDZ? Kako su to mogli provjeiti, za koga su plaćenici glasovali? I onda kao i sada netko je povjerovao, jer da nije to ne bi došlo na naslovnicu novina bilo kojih pa i ovih?
    - Hvala Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa na novoj zgradi osnovne škole.
    - Dio naselja Kozica nije spojen na vodovod, zašto novinar nije pitao “Grad Vrgorac odnosno Komunalno” zbog čega, te zašto to nije napisao, možda on zna?
    - Tko normalan može vjerovati da su radovi na igralištu u Vinima stali zato što će biti dvije liste na izborima za mjesni odbor Vina? Prilikom lokalnih izbora gradili su igrališta i asfaltirali prije izbora i to se pokazalo dobrim. Zašto bi sada stali sa radovima prije izbora? Jedino ako žele izgubit u Vinima? To je taj “pritisak” čelništva HDZ-a sa podnaslovnice zbog kojeg je Bobanac glasno protestirao? To je ta lažna naslovnica i podnaslovnica?
    - Ostali pritisci koje možemo pročitati u novinama bili su kada je jedan “kandidat s nezavisne liste” u Dragljanima svojoj susjedi rekao da “će je gledat za koga će glasati”. Nije rekao kako? To je također završilo u ovim novinama? Novinar ovdje priziva “kako to može izgledati” u drugim mjestima, misleći naravno na negativno. Mogao je tako mislit i pozitivno pa reći da osim ove susjede do sada nije bilo drugih istupa, ako je to bio istup?
    - Novina je u biti vrlo dobra! Svaki drugi naslov i podnaslov svojom kvalitetom zaslužio je doći na naslovnicu. Šteta za ove političke igrice lažnih naslova i podnaslova

    avatar

    28.11.2010. (20:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...