Koruptivni sustav temeljen na laži

utorak , 09.11.2010.

Posao nekoga tko istražuje povijest je istražiti i prezentirati prošlost u sadašnjosti. Ta nadasve zanimljiva znanost vrlo je značajna jer nas koji živimo danas vraća u prošlost i upozorava da iste greške ne ponavljamo u budućnosti. Tada je povijest svima draga. Međutim povijest svi mrze kad iz svoje ropotarnice izvuče neki detalj, događaj i proces koji se baš i ne sviđa nekoj grupi ili cijeloj zajednici.
Danas je tako u modi mrziti Sanadera. Oni koji su mu do jučer držali skale danas ga najviše udaraju drvljem i kamenjem, a oni koji ga kritiziraju još od 2004. godine (kao autor ovih redaka), više su se umorili od upozoravanja na njegov kriminal i pretvaranje politike i stranke u biznis.
Danas svakim satom postaje sve jasnije da su Sanader i njegova stranka formirali sustav vladanja koji je duboko ogrezao u kriminalu i korupciji, a koji je stvoren kako bi se punili privatni džepovi državnim novcem. Da bi to bilo moguće, trebalo je HDZ što dulje održati na vlasti. To se nije moglo dogoditi zbog nekog velikog gospodarskog uspjeha, jer takvog nije ni bilo, pa se to radilo marketingom, spinom i PR-om i koji se temeljio na ogromnoj laži, ali koji je očito mnogima dobro zvučao pa su ga prihvaćali bez trunke sumnje. Sjećate se kako nam se 2006. i 2007. plasiralo kako dobro živimo, a danas je jasno da je to sve bila jedna obična maska?
Ispod dajem jedan mali prilog proučavanju takve vrste vladavine stvorene na laži, a koju mnogi očito nisu shvatili, ili nisu htjeli shvatiti, ili ih jednostavno nije briga jer su i oni svoju egzistenciju stvorili na istoj toj laži:

OBILJEŽENA 17. OBLJETNICA HDZ-a U VRGORCU
(službeni stranački izvještaj iz 2007.)

U prepunoj dvorani u Vrgorcu obilježena je 17. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice u Vrgorcu. Skupu na kojem je bilo oko 1000 članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice nazočili su predsjednik HDZ-a i Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader, član predsjedništva HDZ, potpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Kluba HDZ-a Luka Bebić, politički tajnik HDZ-a, saborski zastupnik Mario Zubović, član predsjedništva, ministar financija Ivan Šuker, član predsjedništva, predsjednik ŽO Bjelovarsko-bilogorske županije Gordan Jandroković, saborski zastupnici Živko Nenadić, Kajo Bućan, Frano Matušić, glasnogovornik HDZ-a i Vlade Ratko Maček, gradonačelnik Splita, župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice, glavna tajnica Mladeži HDZ-a Katarina Marković.

Hrvatska demokratska zajednica će pobijediti na parlamentarnim izborima jer obećanja, za razliku od drugih, provodi u djelo, rekao je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader. Vrgorački kraj, u svojoj prošlosti, za trajanja polustoljetne komunističke diktature, pretrpio je strašne posljedice, poput gospodarskog zaostajanja, iseljavanja stanovništva i izolacije, rekao je predsjednik HDZ-a te naglasio da će krš Dalmatinske zagore ubrzo postati gospodarski najprosperitetnije i socijalno najsigurnije mjesto za život. Predsjednik HDZ-a dr. sc. Sanader rekao je kako će svi projekti biti dovršeni u roku, među kojima i tunel "Sveti Ilija" kroz Biokovo, kao i tunel Ravča-Drvenik, zahvaljujući kojem će Vrgorčani doći do mora za samo desetak minuta rekao je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader popraćen burnim pljeskom članova i simpatizera HDZ-a koji su nazočili obilježavanju 17. obljetnice HDZ-a Vrgorca. Gradit ćemo i most Komarna-Pelješac, provedbu projekta usuglasit ćemo s BIH, koja ima pravo na nesmetan prolaz ispod most, kao što i Hrvatska ima neotuđivo pravo povezivanja svog teritorija naglasio je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader. SDP i HNS neka se spreme za još jedan mandat u oporbenim klupama poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader jer HDZ ima rješenja koja su dobra za Hrvatska, koja su dobra za sve hrvatske građane.

<< Arhiva >>