Poziv na tribinu GONG-a i Vrgoračkih novina

četvrtak , 27.05.2010.

Pozivamo vas na javnu raspravu u Vrgorcu u organizaciji GONG-a i Vrgoračkih novina s ciljem da se razmotri problem popisa birača, a u svjetlu najavljenih izmjena Zakona o prebivalištu i boravištu građana.

Javna rasprava održat će se u subotu, 29. svibnja 2010. godine, u vremenu od 11.30 do 14:00 sati, u polivalentnoj dvorani u Vrgorcu, Tina Ujevića 8.

Gosti su:
Nenad Zakošek, potpredsjednik Vijeća GONG-a i profesor na Fakultetu političkih znanosti
Željko Pervan, zamjenik gradonačelnika Vrgorca
Rade Bošnjak, saborski zastupnik i dopredsjednik HDZ-a BiH
Ratko Gajica, saborski zastupnik SDSS-a
Josip Kregar, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu
Marko Rakar, aktivist

Dođite na javnu raspravu o popisima birača i pitajte što vas zanima o ovoj temi!
Subota, 29. svibnja u 11.30 sati u polivalentnoj dvorani u Vrgorcu, Tina Ujevića 8!.

U Vrgorcu će se isti dan dodijeliti GONG-ova nagrada Gong za građanski aktivizam i razvoj demokracije u 2010. godini koju su dobili dr. Srećko Sladoljev i inicijativa Pravo na grad iz Zagreba.

------------------------------------------------------

Dr. Srećko Sladoljev upozorio je javnost na nerealno prikazivanje opasnosti od virusa H1N1 (svinjske grupe) i sumnjivu valjanost nedovoljno ispitanog cjepiva, te ukazao na netransparentan način naručivanja i dobave cjepiva.

Inicijativa Pravo na grad koju zajedno vode udruge Pravo na grad i Zelena akcija, usmjerena je na očuvanje javnih gradskih prostora za potrebe i u funkciji građana, protiv upravljanja javnim prostorom na štetu javnog interesa i protiv isključivanja građana iz odluka o prostornom razvoju Zagreba. U 2010. Pravo na grad je pod nazivom „Ne damo Varšavsku“pokrenulo niz inicijativa i akcija za očuvanje javne pješačke zone u središtu grada i protiv žrtvovanja javnog i pješačkog prostora privatnim interesima jednog poduzetnika.

Detaljnije o tribini i dodjeli GONG-ove nagrade možete pročitati ovdje.

<< Arhiva >>