12. broj Vrgoračkih novina u prodaji

ponedjeljak , 01.02.2010.

U prodaji je novi, dvanaesti broj Vrgoračkih novina - Prvih novina Vrgoračke krajine.
U prvom ovogodišnjem broju razmatramo budućnost političkih grupa u Vrgorcu, te analiziramo rezultate prvog i drugog kruga predsjedničkih izbora u Vrgorcu. U intervjuu mjeseca razgovarali smo sa načelnikom PP Vrgorac, Ivanom Kalajžićem koji se osvrnuo na stanje u prometu i na granici, probleme sa opojnim drogama, fiktivne državljane, te dao uvid u načine na koji se obavlja policijski posao u Vrgorcu. Važno mjesto u ovome broju posvetili smo Tinu Ujeviću. Donijeli smo tako članak o nepoznatim detaljima iz pjesnikova života, te osvrnuli se na neuređenost njegova groba na Mirogoju.
U ovome broju donosimo i fotografske i tekstualne osvrte na božićne i novogodišnje manifestacije, koncerte i dočeke nove godine u Vrgorcu. Naši suradnici osvrnuli su se na strukturu nezaposlenosti u Gradu Vrgorcu i katastrofalno stanje košarkaškog igrališta kod osnovne škole.
Znatan prostor posvetili smo i završetku dječjeg likovnog natječaja "Božić u Vrgorcu", a pomoću jednog srušenog znaka u Kotezima, analizirali smo jedan aspekt povijesti toga sela.
Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vijestica Iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, kolumna i križaljke.
Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante i trgovini Mario.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).

<< Arhiva >>