Gospođe s posteljinom

subota , 07.11.2009.

Sjećam se iz djetinjstva onih gospođa što su svako malo kucale na vrata i prodavale posteljinu i kušine. Svakih nekoliko mjeseci one bi krstarile našim krajem i tražile svoje nove "žrtve" ilitiga mušterije. Većinom bi lovile srednjovječne gospođe ili mlade majke i pokušavale im utrpiti svoje artikle. Kada bi se saznalo da dolaze, a to bi se znalo po njihovim glasnim dozivanjama - gospođaaaa imamo lijepih lancunaaaa, mame bi se sakrivale i isturivale svoju djecu u prvi plan. - Reci da matere nema doma, nešto smisli, govorile bi one, samo da ih se riješe. A kad bi one jednom i uhvatile koju ženu pa joj nešto prodale, jadna joj majka. Svaki idući put bi njoj prvoj pokucale na vrata.
Taj način prodaje od kuće do kuće je funkcionirao negdje do 2000. godine, kada su praktički odjednom sve te terenske prodavačice posteljine i kušina naprosto nestale. Uglavnom su ih zamijenili subotari i inkasatori HRT-a koji prisluškuju okolo tko ima televiziju da mu naplate pretplatu.
Vjerojatno se pitate gdje su sve te žene nestale? Moja teorija je da su ostavile trgovinu i prešle na televiziju voditi tarot show!

<< Arhiva >>