četvrtak, 18.08.2011.

Tko moze neka pomogne

Nije tipican post kakve stavljam, ali ne mogu ne reagirat na ovakve stvari. Zamolio bih da procitate do kraja. Tko moze neka pomogne. Svaki dinar ce dobro da im dodje.



Četrdesetogodišnja Snježana boluje od Crohnove bolesti, što joj liječnici nisu odmah uspjeli dijagnosticirati zbog čega je mijenjala bolničke odjele i terapije. Iza sebe ima 11 operacije, a na jednoj od njih joj je izvađeno debelo crijevo. Zadnja operacija je bila u rujnu prošle godine u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice.

"Znate što je doktor napravio nakon jedne operacije? Uzeo je obični bijeli papir, zgužvao ga i rekao mi: ovakvo su izgledala crijeva vaše supruge?", prisjetio se Tomislav liječnikovih riječi, ali i upozorenja nakon zadnje operacije, da izmučeni organizam njegove supruge vjerojatno ne bi izdržao novi odlazak pod nož.

Snježani je preporučeno da u prehrani koristi integralne žitarice, probiotike te da ide na tretmane u barokomori.

"To je za nas nedoživljen san. Kupovali smo VSL 3 probiotik tri mjeseca. Preporučili su i ultra probiotik koji bi joj malo olakšao život, no nije ga mogla niti probati. Samo bi nam za probiotik mjesečno trebalo nešto više od 900 kuna, a mi taj novac nemamo", očajan je Tomislav koji se i sam liječi od PTSP-a.

Snježana prima nešto više od 1.100 kuna invalidske civile mirovine, a Tomislav oko 3.800 civilne i vojne mirovine. Život po bolnicama i kupnja lijekova odvela ih je u dugove, pa im kad vrate ratu kredita banci i pokriju dug na kartici za život ostane svega oko 1.300 kuna. Pored toga, žive u podstanarstvu. Dok je tako, Snježani su posebna prehrana i probiotici koje je preporučio liječnik nedostupni. Bolove ne može ublažiti niti odlaskom u barokomoru jer ona u osječkoj bolnici već duže vrijeme ne radi, a za tretmane kod privatnog liječnika novac nemaju.

Snježani je život nezamisliv bez narkotika protiv bolova.

"Ona živi 24 sata u bolovima. Kada popije lijek malo joj je bolje, ali bolovi je nikada ne napuštaju", kaže Tomislav koji za pomoć moli dobre ljude. Vjeruje da bi im život bio puno lakši kada bi uspjeli vratiti dug koji sada iznosi oko 20.000 kuna. Tada bi od mirovine uspijevali odvojiti određen iznos za kupnju probiotika, koji bi, vjeruje Tomislav, pomogli njegovoj supruzi da lakše podnosi bolest.

Svi koji žele pomoći Snježani mogu to učiniti uplatom na račun u Erste banci 2402006-1031262160, model plaćanja 05 - poziv na broj odobrenja 814005004-8702045815 ili na tekući račun broj: 2402006-3205324600.



Evo i link:
Tko moze neka pomogne

| 22:37 | Komentiraj (4) | Print this! | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Snježani:


U početku je bilo...
ovo sada je zapravo jos početak.
Zavrsetak prve stranice uvoda.
Čak ni očekivanje nije završeno.
Zapravo, možda se proteže sve do zadnje stranice
izdaha.
Sad smo na pocetku
uzdaha..





Pjesma za nas dvoje:


Znam,
mora biti da je tako:
nikad se nismo sreli nas dvoje,
mada se trazimo podjednako
zbog srece njene
i srece moje.
Pijana kisa siba i mlati,
vrbama vetar cupa kosu.

Kuda cu?
U koji grad da svratim?

Dan je niz mutna polja prosut.

Vucaram svetom dva prazna oka
zurim u lica prolaznika.
Koga da pitam,gladan i mokar,
zasto se nismo sreli nikad?

Il je vec bilo?
Trebao korak?
Mozda je sasvim do mene dosla.
Al' ja,
u krcmu svratio gorak,
a ona
ne znajuci-prosla.

Ne znam.
Ceo svet smo obisli
u zudnji ludoj
podjednakoj,
a za korak se mimoisli.

Da,mora da je tako....









Car Business