Free counters ROMAN "SEDMI PEČAT" PRED OBJAVLJIVANJEM - Diabolica - Blog.hr

subota, 21.03.2009.

ROMAN "SEDMI PEČAT" PRED OBJAVLJIVANJEM



I kao što je prije dva mjeseca najavljeno OVDJE, roman «Sedmi pečat» trenutno je pred svojim objavljivanjem.
Tiskanje knjige upravo je u tijeku.
Za očekivati je da će svjetlo dana ugledati za koji tjedan, nakon čega (za najviše mjesec dana) slijedi promocija u prostorijama Hrvatskog književnog kluba, Ul. Baruna Trenka 8. Točan termin za sada nije poznat.

Da podsjetim, roman je u obliku nastavaka objavljen na ovom blogu počevši od 20.11. prošle godine s nastavkom «Naša noć», a zaključno 8.12. s dijelom «Bel'Tenebroso». U međuvremenu sadržaj je ponešto dorađen, tekst korigiran i lektoriran, brojne sitne greške ispravljene, tako da nastavci objavljeni na ovom blogu ne sačinjavaju konačnu verziju romana, već samo skicu.

Kažu: na muci se poznaju junaci.
Objavljivanje ove knjige nije bio nimalo lak zadatak no kako to već obično biva, zaista se cijene samo one stvari u koje uložiš znatan trud. Marljiv rad na dotjerivanju teksta obilježio je protekla dva mjeseca i ovdje posebno moram zahvaliti trima osobama koje su u tome dale svoj najveći doprinos, a to su Mirela Škarica (lektorica i recenzentica), Sonja Siroglavić kao korektorica i Đuka Siroglavić kao izdavač i izuzetno bitna moralna i tehnička potpora.

Da spomenem i teškoće pred kojima se autor ove knjige u protekla dva mjeseca našao.
Jasno je da jedan od najvećih problema prilikom objavljivanja predstavlja financijska konstrukcija bez koje tiskanje nije moguće izvesti. Na samom početku odlučeno je da se novac namakne sponzorstvom, a s obzirom da je ovo tek prvijenac autora, ispostavilo se da su brojni ljudi nepovjerljivi, sumnjičavi i stoga prilično rezervirani.

Zato ovdje koristim priliku da se posebno zahvalim onima koji su ipak imali povjerenja i svojim novčanim udjelom potpomogli njezino objavljivanje:

«Svijet zabave jedan» d.o.o.
Agrodalm d.o.o. Zagreb
Pogrebne usluge «Tihi dom»
Damir Horvat


kao i trima osobama koje su se svojim udjelom i zalaganjem također nesebično založile da se roman objavi:

Darko Pipić
Dražen Rukavina
Marijan Zima

Također zahvaljujem svim čitateljima ovoga bloga, ponajviše onima koji su svojim komentarima pružili podršku autoru koji u trenucima dok je pisao nastavke ove priče još nije znao da zapravo radi na svom prvom romanu (toga je postao svjestan tek nakon što je ovdje objavljen posljednji nastavak).

Svima onima na čiju podršku nisam mogao računati (razumijem da svatko ima svoje razloga) poručujem da sada mogu slobodno odahnuti. Ruke vam se više ne moraju tresti. Kao što vidite novac dovoljan da se uđe u posao je prikupljen pa me nadalje ne morate izbjegavati ni smišljati prozirne izgovore. Bilo je na žalost onih koji na zahtjev za potporu (ne samo materijalnu) nisu odgovorili nijednom jedinom riječi, već su se posakrivali u mišje rupe. Njima poručujem da i dalje šute i skrivaju se jer tom šutnjom i takvim skrivanjem najviše govore o sebi.

U sljedećem razdoblju u planu je da knjiga najprije bude prevedena na talijanski jezik te doživi i druga izdanja na hrvatskom, što znači da s objavljivanjem ovog prvog posao još nije završen. No o tim pojedinostima naknadno.


p.s. za kraj napomena da priča MAGICA, koja je zapela uslijed brojnih drugih obveza, uskoro ide dalje…

21.03.2009. u 09:36 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (11)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (14)
Svibanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Prethodnik ovog bloga:

blog OPIRANJE

E-mail adresa:

diabolica@mail.inet.hr

lyrics