Eto proslo je 22 dana od zadnjeg posta, i ovaj post pišem na Božić.
Ljudi dragi SRETAN VAM BOŽIĆ!
Ajmo sad malo natrag, tamo gdje je sve stalo u zadnjem postu....
dosta se toga promjenilo od zadnjeg posta, naravno na bolje, recimo na puno bolje. :-)
Zadnja 2 tjedna sam odradio par dana trening za Busser-a (pomoćni konobar) a par dana sam ostao
na pranju suđa dok kolega Tomislav nepocne za stalno raditi kao perač suđa. E onda ja prelazim u 100% busser-a :-D
da vam malo opišem posao busser-a ili food runnera ili ti ga support server-a kako se to ovdje zove. Znaci moj posao je
pomagati glavnom konobaru/serveru, a to je, pomoci odnesti hranu, tociti ljudima vodu, nositi im kruh, slagati stanice( stanice su 3 u restoranu i to je mjesto gdje stoji sav pribor za ručak i večere). Uvijek mora biti vode u bocama, malih, velikih tanjura za desert, čaše, pa onda nekad znam polirati ˇbeštekˇ, polirati čaše, čistiti stolove kad gosti odu, ugl. laganica od posla i super je to raditi. Uvijek među ljudima a to mi je najbitnije jer samo tako cu dovesti svoj eng.jezik do nekog normalnog nivoa ovdje. Ljudi su ovdje stvarno posebni, razumni i veseli. Pravilo u restoranu je da svu hranu koju odnesemo gostima moramo im objasniti šta točno jedu...znaci ako im odnesem kruh za početak kažem : this is home made bread, with soybean oil, backoar vinegar , salt and pepper :-D zakon zakon i vrlo ukusno...ili ako zele nestro prigristi prije glavnog jela tipa charcuterie board na koji stavljamo lude fine stvari tipa...Fried Palenta with spicy mayonnaise,cilantro and marinade, ili lobster coctail with celery, lemon aioli and hot souce, ili nešto malo kompliciranije, Smoked trout with sauteed kale,marinated soybeans and soybean hummus, Wild Boar Ragu – hand made orecchiette, tomato, Toscana cheese, celery ...to sve lijepo kazem gostu i oni se uvijek lijepo zahvale i ja sretan kao kuća. Ima puno puno jela koje moramo znati i srecom u 2 dana sam pohvatao 50 % svih jela i šef je vise nego zadovoljan mojim radom, šta da vam kažem...volim raditi :-D stavit cu vam slike ovih jela čisto da vidite kako to lijepo sve izgleda :-D
Home made bread
Fried Palenta
Smoked trout
Wild Boar Ragu
Ovo vam je inače CHARCUTERIE BOARD...
DESERTI :-D
DATE BAR - Toasted hay ice cream, bourbon glaze, sablé
PICED BUTTERNUT SQUASH CAKE
Eto to su vam samo neka jela iz restorana gdje ja radim...za vise slika i detalja potrazite na internetu restoran Richmond station, nebi htio da slinite dok ovo gledate :-D
A ti Foodie girl gledaj i uzivaj :-))) :-***
Ajmo dalje...a šta dalje pisati...
Kako sam nov u ovoj zemlji a tu je klima drugacija od silnih treninga i rada mi je metabolizam malo kiksao pa sam se bio razbolio...10 dana nisam trenirao, prehlada, grlobolja pa me onda 2 dana drzala i visoka temp. ugl gadno je bilo a jos sam uz to cijelo vrijeme radio. Malo sam se vise posvetio prehrani i brzo sam dosao na sebe i sad sam onaj stari, treninzi lagano idu, jos uvijek bez trenera jer mislim da mi trenutno netreba jos ovaj mjesec. Sutra idem na napraviti jedan trening na trail sa ekipom iz Salomon shopa. Među njima je par dobrih trkača, dvojica su bila na Ultra trail Mont Blanc utrci i jedna žena koja je zavrsila 4 canadian death race ( utrku koju ja imam u planu odraditi :-) ) Malo sam si slozio utrke za ovu godinu u Kanadi i bit ce to zanimljiva sezona...4 utrke od 21 km , 3utrke od 50 km 2-3 utrke od 80 km i onda napad na Canadian Death Race...poslije Death race su jos neke 3-4 utrke ali to cemo vidjeti kako i šta. Sve ovisi koliko ce mi trebati vremena za oporavak nakon 125 km u 24 sata. Bit ce teško, vrlo teško...50 km znam da sad mogu odraditi, 80 km ce biti prvi pravi test mentalne spreme jer je Ultra kategorija kategorija discipline i mentalne snage. Plan je utke od 21 km odraditi sa sto boljim rezultatom jel, ipak i ovdje ima dobrih sponzora za ugrabiti, 50 km utrke odraditi u nekom razumnom vremenu ali najvise paziti na pravi tempo kretanja i hidriranje tokom utrke. 80 km :-D hahahaha jedva čekam...a Canadian Death race...well o tome cu brinuti 04.8. ili necu ...:-)))
Sad malo opcenito o gradu...
Grad je predivan, stvarno predivan...svako toliko ode negdje zujati cisto da malo vidim i istrazim nesto novo i stvarno se ima šta vidjeti. Toronto postaje novi New York. Svi to ovdje kazu a i osobno to primjetim jer je utjecaj amerikanizacije ovdje jako prisutan, jbg ipak je NY 500 km udaljen sto i nije puno, za neki posjet u 6 mj :-D
Puno lijepih parkova u Torontu, muzeji, raznorazne trgovine gdje se moze kupiti stvarno sve sta covjek poželi, osim ljubavi naravno :-)
Jos nisam posjetio CN tower, to sam ostavio za svoj rođendanm pa cu nabaciti neki ručak u CN toweru...ima se moze se :-D
Posjetit cemo i Niagara falls kad malo zatopli, neku vožnju jezerom isto imam u planu, još samo kad bi Jelena Pupovac dosla pa da odveslamo 2-3 sata kao u dobra stara HR vremena hahahaahaha
Montreal je isto u planu, Nova Scotia definitivno kad dobijem opet slobodno. Uglavnom stvarno je super ovdje i vise nego sretan sam sto mogu zivjeti svoje snove ovdje.
Svaki dan upoznajem nove ljude i jedva cekam priliku izaci van s njima i druzit se, jer nemam bas previse slobodnog vremena za druzenje zbog posla i treninga tokom dana, Ekipa s posla je super, Sou Yong, Hayden, Alex, Ethan ekipa iz kuhinje, onda Sergej, Mitko, Justin, Lorri, Karla, Katty i ostali konobari i konobarice...obozavam te ljude :-D
bacit cu vam sad malo slika koje sam uspio uslikati, ima svega na slikama...od parkova gdje inace volim biti do centra grada, salomon proizvoda da vadim mast mojim trkacima u hr...nije mi se dalo traziti najbolje slike...ovako je bolje... :-D
pozz ljudi...
MY AP



















































