< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Da/Ne

Dizajn by: Vanna


Opis bloga

mi smo najbolje
bigoo.ws - Clock Generator prijateljice obožavamo dinamo i njegove igraće.pisat ćemo o dinamu i sadašnjim i bivšim igraćima

Linkovi

Blog.hr
Blog servis

Monitor.hr
Barbi
Ana
Tihana i Ivana
Luka Alonso
Luka-Dinamo
Tin
Vanna

volimo:

D
I
A
M
O

JA SAM TINA:VOLIM LUKU MODRIĆAkiss
JA SAM JANA:VOLIM EDUARDA ALVESA DA SILVUkiss
VOLIMO:
N
O
G
O
M
E
T




ROĐEN SAM NA SJEVERU,
SLUŠAJ TE ME SVI,
VOLIM TEBE DINAMO,
ŽIVOT SI MI TI!!!!!!!!!!!!!!!


O ISUSE NA NEBESU,
DAJ POMOZI PLAVOM DRESU,
PLAVOM DRESU,PLAVOJ BOJI,
O ISUSE MI SMO TVOJI


HAJDUČE ZNAJ,
SVEMU JE KRAJ,
ODLAZI VIŠE SE NE VRAČAJ




O DINAMO, MI VOLIMO,
I ZA NJEGA ŽIVIMO!
BEZ NJEGA NE BI BILI SRETNI,
JER ON JE PONOS GRADA MOG

ČOVJEK ČUDAN UZEO NAM
NAŠU LJUBAV, NAŠU SREĆU
ALI TEBE MOJ DINAMO
ZABORAVIT' NIKAD NEĆU.

STARA HIMNA (1982.)

NEBO SE PLAVI, BIJELI SE ZAGREB GRAD,
MAKSIMIR SLAVI, PRVI SMO PRVI SAD,
PLAVI PLAVI, PLAVI PLAVI
IZ NAŠIH GRLA SVE JE JAČI ZVON,
DINAMO JE PRAVI, DINAMO JE PRAVI ŠAMPION!
ZASTAVE PLAVE VIJU SE U ZRAKU,
DINAMU U ČAST, U SLAVU PRVAKU,
PLAVI PLAVI, PLAVI PLAVI
IZ NAŠIH GRLA SVE JE JAČI ZVON,
DINAMO JE PRAVI, DINAMO JE PRAVI ŠAMPION!

ŠUGAVA RIJEKO, SMRDLJIVI GRADE,
POBIT ĆU POLA TVOJE ARMADE,
ŠUGAVA RIJEKO, PUNA SI SRBA,
NE BRINI RIJEKO, IMA JOŠ VRBA.

NEKA NEKA NEK SE ZNA SJEBALI SMO HAJDUKA
NAJEBAT ĆE I ARMADA
TA RIJEČKA ŠAKA JADA
NEKA NEKA NEK SE ZNA!

UBI SRBINA, UBI TOVARA,
UBI RIJEČANA, UBI SVAKOGA,
KO MRZI DINAMA!









© Dinamo- boja mojih vena





DOŠO

Zvonimir Soldo i službeno je predstavljen kao novi trener NK Dinamo. U uvodnoj riječi, glasnogovornik kluba Ado Kožul, opisao ga je kao izvorni Dinamov proizvod. Ovaj bivši hrvatski reprezentativac i igrač svjetskog renomea, potekao je iz Dinama, a u njega se i vratio kao trener. Klub je odabir utemeljio na nekoliko razloga, a jedan od najbitnijih je Soldino desetogodišnje iskustvo u Bundesligi.

- Trenersko iskustvo van naših granica bila je najbitnija stavka pri odabiru novog stratega. Kako niti jednog takvog kandidata u Hrvatskoj nema, Zvonimir je bio naš prvi izbor. Iako ostaje žal za trenerom Ivankovićem koji je izvrsno obavljao svoj posao, ugovor je svakako potpisan na obostrano zadovoljstvo, istaknuo je Zoran Mamić.



Klub je Soldu kontaktirao još u vrijeme kada je stjecao trenersko zvanje na akademiji u Kölnu. Velika želja Dinamovih čelnika i tada je bila da ga jednom vide na mjestu prvog trenera. Da će se to dogoditi tako skoro, nitko se nije nadao, a ponajmanje sam Zvonimir.

- Ovo je za mene jedan pozitivni šok. Sve se dogodilo neočekivano. Dogovor sa Zoranom okončan je u kratkom vremenu, ovakva ponuda se ne odbija. Nadam se da ću ispuniti sva očekivanja, započeo je novi trener Dinama.



Nije mu promaknulo niti zahvaliti bivšem treneru na svemu što je učinio s današnjom momčadi Dinama. Za nove izazove, kaže, osjeća se spremnim. S cljevima i ambicijama kluba je upoznat. U suprotnom, ponudu ne bi ni prihvatio. Njegovi najbliži suradnici biti će Fabijan Komljenović, Miljenko Rak te Boris Kubla. Posebnih ideja o mijenjanju sustava igre nije naveo.

- O tome nisam još razmišljao, ali za početak neće biti nikakvih preinaka. Filozofija igre ovisi o mnogo faktora. Više ću znati nakon priprema, naglasio je.



Moguća opcija je i da se s novim trenerom na zimske pripreme zaputi i pokoji junior. Naime, nekolicina 'modrih' će napustiti Tursku na nekoliko dana radi reprezentativnih obaveza . Kao trener će od svojih igrača tražiti maksimalno profesionalan odnos prema radu.

- Rekao bih da počinjem od ''nule'' i bez obzira na dvanaest bodova odmaka na tablici, znati ću se postaviti prema igračima, rekao je.



Eventualni dolasci i odlasci nisu ga zanimali. Svu svoju koncentraciju usmjerio je na stanje u momčadi. Na pitanje je li mu bitniji rezultat ili igra, istaknuo je važnost i jednog i drugog.

- Rezultat je ono što drži trenera, ali i igra ima svojih čari. Nadam se da ću ju uspjeti složiti na zadovoljstvo navijača i publike, zaključio je novi trener.


16.01.2008. u 11:29

| .Komentari (54) | Da/Ne | Printaj | # |






ODE

trener Branko Ivanković u ponedjeljak je u prijepodnevnim satima podnio neopozivu ostavku crycryna mjesto trenera NK Dinamo. Zajedno s trenerom Ivankovićem, ostavku je podnio i pomoćni trener Rajko Magić. Do daljenjega će treninge voditi članovi stručnog stožera - Miljenko Rak, Boris Kubla te Mario Jozić.
Od ovog trenutka NK Dinamo ulazi u proces traženja novog rješenja.I za to sve je zaslužan MAMIĆludludludlud


16.01.2008. u 11:26

| .Komentari (0) | Da/Ne | Printaj | # |






DINAMO SE BORI ZA FINALE

Nakon razigravanja u finalnoj skupini, Dinamo se plasirao u završnicu dvoranskog prvenstva. U polufinalu snage će odmjeriti s Hajdukom, a druga će se utakmica odigrati između Zagreba i Intera. Borbu za finale 'modri' započinju u 16.15h dok će se pobjednik turnira znati nakon utakmice u 18.30.



Utakmicu za Zadrom 'modri' su otvorili nizom lijepih akcija. Osim dobre ofenzivne linije, odličan je bio i Ivan Kelava koji u 5. minuti izvrsno brani snažni Terkešov udarac prema golu. Minutu nakon toga, Vrdoljak asistira Mandžukiću za prvo Dinamovo vodstvo. Prema golu se uputio i Guela, ali dva udarca za redom završavaju u rukama zadarskog vratara. Rezultat se mijenja u 10. minuti kada Terkeš izjednačuje na 1:1. Pred sam kraj poluvremena, Dinamova '17ica' upućuje lijepi volej prema golu Zadrana, ali nekoliko centimetara previsoko. U nastavku utakmice 'modri' nisu mnogo oklijevali. Već u 13. minuti Sammir zabija za 2:1, a odmah potom je i asistent Pokrivaču za 3:1. Dok se nisu ni okrenuli, Zadar se vraća u igru pogotkom Župana. U 8. minuti dolazi i do izjednačenja kada Terkeš po drugi puta trese Kelavinu mrežu. Razigrani protivnik u jednom je trenutku zaprijetio vodstvom, ali Dinamova obrana bila je spremna. Neizvjesnost utakmice prekinuo je Sammir u posljednjoj minuti za konačnu pobjedu Dinama od 3:2.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Tadić, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



Zadar: Subašić , Bilaver, Milin, Surać, Župan, Vuković, Tomasov, Batkoski, Balašković, Puljić, Gregov, Terkeš, Mitrović, Rašo, Mišlov.



Sljedeći po redu bio je vječni derbi u koji su Splićani ušli izrazito raspoloženo i agresivno. Već u sedmoj minuti imali su vodstvo od 2:0 golovima Linića i Rušića. I kada je Hrgović zaprijetio još jednim golom, Kelava ga je odlično 'skinuo'. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Mandžukić uspješno gura loptu iza vratara Varvodića za 2:1. Rezultat konačno mijenja i Vrdoljak u 21. minuti. Unatoč još nekoliko upućenih prema Hajdukovom golu, susret završava izjednačeno.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Tadić, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



Hajduk: Varvodić, Maleš, Jozinović, Buljat, Pelaić, Cernat, Balić, Ljubičić, Gabrić, Hrgović, Linić, Rukavina, Maloča, Rubil, Bušić.



Posljednja Dinamova utakmica dana, ona s Rijekom, započela je nešto laganijim ritmom. U petoj je minuti Carlos iskoristio priliku i zapucao za vodstvo 'modrih'. Posebno uzbudljivo nije bilo do desete minute kada Tadić asistira Gueli, no sprječava ga stativa. U nastavku Pokrivač podebljava Dinamovo vodstvo koje u 21. minuti smanjuje Šafarić. Susret je priveden kraju još jednim Carlosovim pogotkom za 3:1.



Rijeka: Radman, Bertoša, Baković, Čagalj, Jakirević, Sharbini, Bule, Jugović, Štrok, Budicin, Đalović, Prišć, Marčić, Šafarić, Jertec.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Tadić, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



13.01.2008. u 16:34

| .Komentari (13) | Da/Ne | Printaj | # |






ddddiiiiiiiiiiinnnnnnnaaaaaaaaaaammmmmmmmoooooooo

Dinamo se danas plasirao u finalni turnir dvoranskog prvenstva s ukupno osvojenih 13 bodova. Iz prve skupine to su uspjeli još Zagreb s 9 te Inter s 6 bodova. Momčad trenera Ivankovića odigrala je tri utakmice iz kojih je odnijela dvije pobjede te jedan remi. Nastavak natjecanja 'modrima' slijedi u subotu.

Drugi dan kvalifikacijskog turnira otvoren je utakmicom Intera i Dinama. Prvi gol 'modrih' pao je već u drugoj minuti nakon Pokrivačeve odlične asistencije Mandžukiću. Već par minuta nakon toga, Mario je još jednom zatresao mrežu Intera čime se i upisao među najbolje strijelce dosadašnjeg dijela prvenstva. Pred kraj poluvremena Zaprešićani mijenjaju rezultat lijepim pogotkom Kukeca. Isti ih igrač na početku nastavka vodi do izjednačenja koje je potrajalo sve do 22. minute. Tada Buljat odlično asistira Sammiru koji glatko šalje loptu u mrežu vratara Vranjića za konačan rezultat od 2:3.



Inter: Vranjić, Ivanković, Mahi Ebem, Krišto, Lovren, Cavrić, Skulić, Sivonjić, Gulić (kapetan), Jonjić, Vidović, Vuljanko, Ištuk, Kukec, Rašić.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



Pobjedom nad Vinkovčanima 'modri' su se i službeno plasirali u nastavak natjecanja. Unatoč nekoliko akcija na početku susreta, do prvog vodstva došli su u 10. minuti golom Ettoa. Nastavak je donio mnogo borbenosti s obje strane, a Dinamo uspijeva realizirati u 17. minuti pogotkom Marijana Buljata. Odlična igra Cibalije rezultirala je pogocima Kujundžije u 20. minuti te Čuljka u 23. te Dinamo uspijeva odnijeti samo jedan bod.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



Cibalia: Antolović, Zore, Čuljak, Radas, Leutar, Maroslavac, Bagarić, Bursca, Kerić, Radotić, Grgić, Kujundžija, Baraban, Malčić, Husić.



Zadnju utakmicu dana odigrali su Međimurje i Dinamo. Momčad iz Čakovca u 3. je minuti povela golom Darmopila, no 'modri' se uskoro vraćaju u igru pogotkom Sammira. Prvu pravu priliku za izjednačenje iskoristio je Josip Tadić. Nakon lijepog dodavanja s Mandžukićem, šalje loptu iza leđa vratara Čonkaša za 1:2. Ostatak susreta sve svoje kvalitete pokazuje mladi Ivan Kelava koji odlično reagira na prijetnje izrazito motiviranog Međimurja. U 23. minuti još jednom je odličan Sammir koji u rutinerskoj maniri puca za konačnih 1:3.



Međimurje: Čonkaš Grizelj, Bratkopvić, Jagec, Celiščak, Milardović, Mostarlić, Piškor, Tisaj, Banović Habuš, Darmopil, Pintarić



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.


10.01.2008. u 21:38

| .Komentari (2) | Da/Ne | Printaj | # |






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.