Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenebbb

Marketing

DINAMO SE BORI ZA FINALE

Nakon razigravanja u finalnoj skupini, Dinamo se plasirao u završnicu dvoranskog prvenstva. U polufinalu snage će odmjeriti s Hajdukom, a druga će se utakmica odigrati između Zagreba i Intera. Borbu za finale 'modri' započinju u 16.15h dok će se pobjednik turnira znati nakon utakmice u 18.30.



Utakmicu za Zadrom 'modri' su otvorili nizom lijepih akcija. Osim dobre ofenzivne linije, odličan je bio i Ivan Kelava koji u 5. minuti izvrsno brani snažni Terkešov udarac prema golu. Minutu nakon toga, Vrdoljak asistira Mandžukiću za prvo Dinamovo vodstvo. Prema golu se uputio i Guela, ali dva udarca za redom završavaju u rukama zadarskog vratara. Rezultat se mijenja u 10. minuti kada Terkeš izjednačuje na 1:1. Pred sam kraj poluvremena, Dinamova '17ica' upućuje lijepi volej prema golu Zadrana, ali nekoliko centimetara previsoko. U nastavku utakmice 'modri' nisu mnogo oklijevali. Već u 13. minuti Sammir zabija za 2:1, a odmah potom je i asistent Pokrivaču za 3:1. Dok se nisu ni okrenuli, Zadar se vraća u igru pogotkom Župana. U 8. minuti dolazi i do izjednačenja kada Terkeš po drugi puta trese Kelavinu mrežu. Razigrani protivnik u jednom je trenutku zaprijetio vodstvom, ali Dinamova obrana bila je spremna. Neizvjesnost utakmice prekinuo je Sammir u posljednjoj minuti za konačnu pobjedu Dinama od 3:2.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Tadić, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



Zadar: Subašić , Bilaver, Milin, Surać, Župan, Vuković, Tomasov, Batkoski, Balašković, Puljić, Gregov, Terkeš, Mitrović, Rašo, Mišlov.



Sljedeći po redu bio je vječni derbi u koji su Splićani ušli izrazito raspoloženo i agresivno. Već u sedmoj minuti imali su vodstvo od 2:0 golovima Linića i Rušića. I kada je Hrgović zaprijetio još jednim golom, Kelava ga je odlično 'skinuo'. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Mandžukić uspješno gura loptu iza vratara Varvodića za 2:1. Rezultat konačno mijenja i Vrdoljak u 21. minuti. Unatoč još nekoliko upućenih prema Hajdukovom golu, susret završava izjednačeno.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Tadić, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.



Hajduk: Varvodić, Maleš, Jozinović, Buljat, Pelaić, Cernat, Balić, Ljubičić, Gabrić, Hrgović, Linić, Rukavina, Maloča, Rubil, Bušić.



Posljednja Dinamova utakmica dana, ona s Rijekom, započela je nešto laganijim ritmom. U petoj je minuti Carlos iskoristio priliku i zapucao za vodstvo 'modrih'. Posebno uzbudljivo nije bilo do desete minute kada Tadić asistira Gueli, no sprječava ga stativa. U nastavku Pokrivač podebljava Dinamovo vodstvo koje u 21. minuti smanjuje Šafarić. Susret je priveden kraju još jednim Carlosovim pogotkom za 3:1.



Rijeka: Radman, Bertoša, Baković, Čagalj, Jakirević, Sharbini, Bule, Jugović, Štrok, Budicin, Đalović, Prišć, Marčić, Šafarić, Jertec.



Dinamo: Kelava, Buljat, Čale, Pokrivač, Tadić, Etto, Mikulić, Tadić, Bošnjak, Carlos, Mandžukić, Sammir, Guela, Vrdoljak, Bišćan, Schildenfeld.




Post je objavljen 13.01.2008. u 16:34 sati.