|
PUDING OD RIŽE S ČOKOLADOM
Ovo je doista u zadnji čas! Imala sam hrpetinu planova i ideja oko ovoga kruga igre Ajme, koliko nas je, ali nekako me ljeto tjera van iz kuće i iz kuhinje. Ovomjesačna domaćica je Cosmo, a tema je riža. Na kraju sam se ipak odlučila za brzu čokoladnu poslasticu!
Sastojci:
100 g arborio riže (riže srednjeg zrna)
900 ml mlijeka
3 žlice šećera
malo soli
60 g maslaca
200 g čokolade s visokim udjelom kakaa
50 g grožđica
listići badema za ukrašavanje
Priprema:
Kuhajte rižu u mlijeku u koje ste dodali šećer i sol. Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kada je riža kuhana, maknite je s vatre i umiješajte maslac. Čokoladu rastopite na pari te i nju dodajte riži. Na kraju umiješajte grožđice. Kada se smjesa malo ohladi, prelijte je u čaše i dobro ohladite u hladnjaku. Prije serviranja pospite listićima badema i uživajte!
30.06.2009. u 12:02 |
9 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
BRZA I JEDNOSTAVNA SAVIJAČA
Najprije sam je radila s trešnjama iz maminog vrta. Najkraće bih je opisala kao nešto između štrudle i kolača. Izvana štrudla, a iznutra biskvitasti kolač. No opet nimalo suho. A brzo i jednostavno, kako i samo ime kaže.
Onda sam je radila ponovno, ali ovaj put dvije štruce s nutellom, a dvije s borovnicama. I to smo slistili u trenu, iako je ovaj put savijača bila malo masnija, nemam pojma zašto.
Sve u svemu, jako sam zadovoljna!
E da, ovo je moj doprinos igri Kuvarijacije, a recept možete vidjeti ovdje!
29.06.2009. u 00:12 |
7 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
ŠTRUCA SA ŠUMSKIM JAGODAMA
Obožavam šumske jagode i njihov intenzivan miris. Nekako sam ih se uspjela dokopati, a uglavnom smo ih jeli svježe. Jednu sam mjericu ubacila u ovaj slatki kruh.
Sastojci:
280 g brašna
1 prašak za pecivo
115 g maslaca
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 dl kiselog vrhnja
50 g tostiranih i narezuckanih badema
100 g šumskih jagoda
Priprema:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a kalup obložite masnim papirom. Miksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodavajte jedno po jedno jaje. Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Zatim smjesi maslaca i šećera naizmjenice dodavajte brašno i kiselo vrhnje. Žlicom umiješajte jagode i bademe. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta. Štrucu možete posuti šećerom u prahu, a najbolje ju je servirati mlaku uz šalicu kave, čaja, mlijeka ili kakaa.
22.06.2009. u 19:22 |
7 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
ROĐENDANSKA!!!
Duže sam vrijeme znala da ću za svoj rođendan raditi jednu od torta s bloga Sweer corner iz jednostavnog razloga, oduševljena sam tim jednostavnim i laganim torticama. Razgledavala sam i razgledavala, na kraju su u užem izboru bile tri torte, a dragi je presudio i izabrao straciatellinu! Ispala je savršeno, bila je brzo gotova i lagana, upravo ono što sam tražila! Jasenka, hvala!
15.06.2009. u 20:47 |
16 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
SLADOLED OD MALINA
Na blogu Volim kuhati već me odavno mame ova dva sladoleda: sladoled od jagoda i sladoled od bresaka.
Kada sam na tržnici ugledala maline i kupila mjericu, nije bilo puno premišljanja, odmah sam znala što ću s njima! Malo sam prilagodila recept pa bi on u mome izdanju glasio ovako:
Sastojci:
250 g malina
220 g šećera u prahu
200 ml kiselog vrhnja
400 ml vrhnja za šlag
Priprema:
U multipraktiku od malina i šećera u prahu napravite kašu. Slatko vrhnje istucite u šlag pa mu zatim dodajte kiselo vrhnje. Dodajte i maline sa šećerom i promiješajte lopaticom. Zamrznite i uživajte u ljetnoj ledenoj poslastici! Volim_kuhati, hvala!!!
07.06.2009. u 19:17 |
7 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
CHOCOLATE CLOUD CAKE
Ova mi je torta pravo otkriće i možda najbolja čokoladna torta koju sam ikad probala. Jednostavna je, kremasta i brašna nema nimalo. Otkrila mi ju je elephant s foruma Da mi je nešto slatko, a originalan recept možete vidjeti ovdje. I baš dok se moja torta pekla, NLO je objavila svoju uleknutu čokoladnu tortu, vrlo sličnu ovoj koju smo radile Nigella, elephant i ja .
Sastojci:
250 g čokolade s visokim udjelom kakaa
125 g maslaca
2 cijela jaja
4 žutanjka
4 bjelanjka
2x5 žlica šećera
2 žlice Maraschina
500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
2 žlice kakaa
Priprema:
Čokoladu otopite na pari i zatim joj dodajte maslac kako bi se i on rastopio. Četiri žutanjka i dva cijela jaja miksajte s prvih pet žlica šećera, zatim dodajte mješavinu čokolade i maslaca te Maraschino. Posebno miskajte četiri bjelanjka te postepeno dodavajte drugih pet žlica šećera. Žlicom pomiješajte dvije smjese. Izlijte smjesu u kalup koji ste prethodno obložili masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Izvadite tortu iz pećnice, neka se ohladi. Torta će "propasti" te nastalu "rupu" napunite tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali vanilin šećer i pospite kakaom u prahu. Dobro je ohladite i uživajte!
01.06.2009. u 20:17 |
13 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
|
|
|
|
|
|