so far away...

utorak, 24.01.2023.

sebi




Znaš li koja je definicija hrabrosti, pitao me moj dragi, u jednom od naleta moje anksioznosti zbog tko zna čega. To nije ne imati strah, nego ustrajati usprkos strahu. Dosta mi je biti hrabra, odgovorila sam.

I zaista je. Svakodnevna uporna borba, već skoro 6 mjeseci sa strahom od vožnje je više nego naporna. A napravila sam u tom vremenu preko 5.000 km. Bez ikakvog incidenta. Dodaj tome posao, novi i dinamičan, na kojem zaista nema šanse da sve znaš u kratkom roku...i bila sam gotovo sluđena. Jer je grozno neugodno ne znati sve. I ne biti siguran u sebe za volanom i u to da ćeš u bilo kakvoj situaciji dobro odreagirati.

Do sad sam si zaista morala dokazati da se uspijem dočekati na noge bez obzira na to u kakvu me situaciju život doveo. A bilo ih je svakakvih. Godinama sam bila potpuno sama i potpuno samostalna i tek sam na kraju tog razdoblja shvatila da mogu sama. Onda je došao dragi i više nisam ni morala...sad, kao da sam opet zaboravila da bih to mogla da moram.

I konstantno brinem. Hoću li sve dobro odraditi na poslu, hoću li to znati, što će drugi misliti, kako ću riješiti problem, kako ćemo s financijama, kad ćemo srediti koji dio kuće i kako, hoćemo li ikada otputovati negdje zaista daleko, kako će moji, bla bla bla bla bla....vrti se u nedogled neki podivljali kotač. Uz njega je teško zaustaviti se i udahnuti, pogledati oko sebe i vidjeti da je zapravo sve u redu. Kao da se iz nekog nepoznatog razloga bojim živjeti. Ili se bojim da će nešto razrušiti i otežati ovaj život koji je sad posložen onako kako sam željela.

Trebam se podsjetiti da sam već opremljena za nošenje sa svime što mi život može donjeti. I sama, a sada imam i pravu podršku. Znam da život donosi stalnu promjenu i neočekivane bolove, ali ne smijem zaboraviti i da je beskrajno lijep. I da nas uglavnom podržava. Taj dio kao da sam zaboravila i umjesto da se opustim i živim ja brinem. A briga samo oduzima boju svijetu, baš kao i ovo tmurno vrijeme vani. Bit ću bolje na proljeće, to je sigurno.

Do tada, skutrit ću se pod dekicom uz kamin i tri mačke, čitati knjigu i podsjećati se uvijek iznova da je sve u redu. Nema mi druge.

24.01.2023. u 18:12 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< siječanj, 2023 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

- da imaš tri želje, koje bi bile?
- putovati
- a druge dvije?
- ne trebaju mi


imagine there`s no heaven...
it´s easy if you try
no hell below us
above us only sky...
imagine all the people living for today...




ČITAM:

The Art Of Being Yourself
brod u boci
semper contra
pozitivka

fale mi:
nelina gustirna

opijmo kočijaša što vozi naše dane...
Joanna has left Stepford
razotkrivam te
DragonFly


SLUŠAM:

Cohena
Springsteena
Roxette
Reamon
U2
Duran Duran
A-ha
Coldplay
Bon Jovi
Lenon
Catie Melua
Cranberries


GUBIM VRIJEME NA:
lutanja


JA SAM:
neodlučna
uporna
znatiželjna
hiperaktivna
smeđooka
visoka
pričljiva
dobra prijateljica
lijena ponekad
uvijek zaljubljena
maza
zaigrana
kreativna
točna
esteta
dizajnerica
prirodna
opuštena
društvena
tvrdoglava
....
svoja


VOLIM:
prirodu,
fotografiju,
drage ljude,
glazbu,
plivanje,
nebo...
i još puno toga..