so far away...

subota, 19.12.2020.

brlogić


O ulovilo me. Kako često budem u nekoj gužvi prije Božića, pogotovo na prijašnjim poslovima koji su bili vezani uz sezonu, obično ni ne osvijestim da je to doba tu. Pola vremena nisam ni bila u tome kako spada, lani sam prvi puta nakon promjene posla ponovo slavila Božić onako kako bi trebalo...našla neke sitne poklone, prvi puta kupila i mali borić za stan...kako kitim bor kod svojih na Badnjak, stan je obično izgledao poluotužno, bez puno tragova blagdana.

Sad sam u gužvi zbog ispita i dva letka koji idu u tisak jedan za drugim...posao je malo napet, ne pretjerano stresan i dalje, ali kombinacija ispita i toga i buđenja u 4 ujutro uzima danak. Napokon je stigao vikend, imam još samo tri udarna radna dana s letkom i ispitima i mirna sam. Tu su praznici, opet nekako prebrzo je sve to stiglo. Jučer sam izvukla mali borić, danas ću ga okititi. Svijećice i lampice gore, kava je kraj mene, nekako je udobno. Pogotovo dok kraj tebe spava netko tebi drag. Nekako je lijepo dok je nedefinirani tu. Nekako je to sjelo na mjesto, bez nekih čudnih očekivanja i bez da znaju oni oko mene koji su uvjereni da je to loša ideja. Tim više što najgori zagovornici protiv te ideje i nisu više dio mog života, barem trenutno.

I pitam se zašto bi ikoga bilo briga s kim se grlim u svom udobnom malom svijetu i brlogu? Zašto to nekoga toliko smeta, zašto ja toliko dijelim sa drugima? Stvari u koje se ne ulazi, koje nisu nešto o čemu netko drugi ima pravo odlučivati. Još manje može zaista vidjeti što to i tko i koga i kako...rijetko to vidiš i sam, još manje kao promatrač. Često se tuđi savjeti odnose na njih same i njihove projekcije...fascinira me kako ljudi slušaju potpuno istu priču, a čuju nešto sasvim deseto.

I tako sam nekako odlučila manje dijeliti, manje pričati...i izgleda da to i radim, dijelom nenamjerno zadnjih tjedana. Moram priznati, život mi je lakši. Ne opterećujem ni sebe ni druge, vrteći stalno iste priče. A ionako se ništa pametnog ne izrodi iz toga. Naprotiv.

Udoban je taj mali brlog, topao, samo moj. I to je u redu.

19.12.2020. u 08:04 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< prosinac, 2020 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

- da imaš tri želje, koje bi bile?
- putovati
- a druge dvije?
- ne trebaju mi


imagine there`s no heaven...
it´s easy if you try
no hell below us
above us only sky...
imagine all the people living for today...




ČITAM:

The Art Of Being Yourself
brod u boci
semper contra
pozitivka

fale mi:
nelina gustirna

opijmo kočijaša što vozi naše dane...
Joanna has left Stepford
razotkrivam te
DragonFly


SLUŠAM:

Cohena
Springsteena
Roxette
Reamon
U2
Duran Duran
A-ha
Coldplay
Bon Jovi
Lenon
Catie Melua
Cranberries


GUBIM VRIJEME NA:
lutanja


JA SAM:
neodlučna
uporna
znatiželjna
hiperaktivna
smeđooka
visoka
pričljiva
dobra prijateljica
lijena ponekad
uvijek zaljubljena
maza
zaigrana
kreativna
točna
esteta
dizajnerica
prirodna
opuštena
društvena
tvrdoglava
....
svoja


VOLIM:
prirodu,
fotografiju,
drage ljude,
glazbu,
plivanje,
nebo...
i još puno toga..