uskoplje

29.04.2011., petak

Ministar sklon aferama

U Voljevcu pokušali zapaliti terenac, koji koristi ministar Sedžad Milanović, jedan od najutjecajnijih kadrova SDA u središnjoj Bosni


Inspektori MUP-a Srednjobosanske županije dali su se u potragu za piromanom koji je u uskopaljskom mjestu Voljevac pokušao zapaliti terenca KIA Sorento, koji koristi njihov ministar Sedžad Milanović. Terenac je poliven zapaljivom tekućinom, a to nije prvi put jer se istovjetno dogodilo i još 17. rujna 2009. godine. Kako ni tada nije pronađen počinitelj, moguće je da se radi o istom piromanu. Nakon toga je ministar okrivio lokalne čelnike suparničke Stranke za BiH, koji su ga ogovarali tvrdeći da je to zapravo sam učinio (!?).
Deset mjeseci poslije incidenta sa službenim vozilom, ministar Milanović se našao u središtu nove afere, kada se ispitivala njegova uloga vezana uz ugovor o zamjeni stolarije u terorističkom napadu oštećene zgrade Policijske uprave u Bugojnu, jer su njegovi protivnici spominjali da je taj posao dodijeljen poduzeću u vlasništvu njegova brata.
Inače, sumnjičeni ministar je jedan od najutjecajnijih kadrova SDA u središnjoj Bosni, a član je i Sabora Islamske zajednice BiH i Medžlisa Gomji Vakuf.
- Pitajte ministra što će službena kola ispred privatne kuće njegova vozača, pitajte ga kome je sve obećao posao u svome selu, pitajte ga gdje je u posljednjih osam godina njegova mandata otišlo 3 milijuna KM, za što je kazneno prijavljen, pitajte ga..., nabrajali su nezadovoljni policajci koji posljednjih mjeseci štrajkaju zbog nezavidne situacije u kojoj su se našli.
Kako smo pisali, između dvije paljevine, ministar Milanović je pod istragom tužitelja HN županije, kojima je zbog nepristranosti proslijeđen 'vrući' predmet o krivotvorenju isprava. Naime, u toj kaznenoj prijavi stoji da je ministar krivotvorio dokumente o pripadnosti Armiji BiH, kako bi stekao pravo za mirovinu pod povoljnim uvjetima. Za ovu ulogu je i iz dijela IZ BiH stizala kritika da je "članstvo jednog ministra unutarnjih poslova u lokalnim i najvišim tijelima vjerske zajednice presedan balkanskih razmjera". VL


- 22:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Opis bloga

Linkovi

Lektira