uskoplje

20.09.2009., nedjelja

Priveden Ramo Omeragić

Još o paljenju ministrova automobila...


Kako smo već izvještavali, u selu Bojska zapaljen je automobil u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna koji je koristio ministar Sedžad Milanović. Prema informacijama iz županijskog MUP-a, automobil je zapaljen na dva mjesta - s prednje i zadnje strane, čime je pričinjena veća materijalna šteta.
U policiji su potvrdili da su privedene tri osobe iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja zbog sumnje da su povezane sa ovim požarom, ali u cilju istrage nisu mogli saopćiti identitet privedenih.
Kako je objavila Srna, privedeni su predsjednik Općinskog odbora Stranke za BiH Ramo Omeragić kao i članovi ove stranke Sulejman Omeragić, inače brat predsjednika Općinskog odbora, te Orhan Mehrid.
Milanović je ranije prijavio da je na svoj mobilni telefon dobio poruke prijetećeg sadržaja.
On je nakon paljenja automobila izjavio da je najvjerovatnije riječ o osveti i da je posljednjih šest mjeseci primao prijetnje telefonom i osobno.
"O svemu sam upoznao i Županijsko tužiteljstvo u Travniku. Tražio sam zaštitu, ali oni nisu smatrali da je to toliko ozbiljno. Međutim, sada se pokazalo da je i te kako ozbiljno. Riječ je o osveti, jer im je policija zbog nelegalnog poslovanja pretresala objekte",
rekao je Milanović Srni.
Iz MUP-a ŽSB su naveli da je na osnovu Milanovićeve prijave provedena istraga i dostavljen službeni izvještaj Županijskom tužiteljstvu.
Službeno vozilo KIA, koje je koristio ministar, zapaljeno je u mjestu Bojska ispred kuće Milanovićevog prijatelja Mehe Duvnjaka.
Prema policijskim informacijama, ministar je primijetio da je vozilo zapaljeno kada se aktivirao alarm. Zajedno sa Duvnjakom i drugim mještanima uspjeli su brzo ugasiti požar.
Nepoznata osoba ili više njih požar je podmetnula i sa prednje i zadnje strane vozila, ali na vozilu nije pričinjena veća šteta jer je vatra brzo ugašena.
U Županijskom tužiteljstvu nisu mogli otkriti više detalja o počiniteljima i motivima paljenja vozila, ali su naveli da je planiran pretres objakata osoba za koje se sumnja da se mogu dovesti u vezu sa ovim kaznenim djelom.

- 22:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga

Linkovi

Lektira