uskoplje

07.06.2009., nedjelja

Obljetnica utemeljenja HDZBiH Uskoplje

05. i 06. lipnja 2009. godine obilježena 19. obljetnica utemeljenja HDZ BIH Uskoplje


Obilježavanje ovoga za Hrvate Uskoplja-Gornjeg Vakufa značajnog datuma započelo je sv. Misom u župnoj crkvi uznesenja BDM koju je za sve poginule i umrle pripadnike HVO-a i HDZ-a predvodio fra Dominko Batinić. Poslije svečanog polaganja vijenaca na spomen obilježje palim hrvatskim braniteljima Uskoplja, svečanost obilježavanja 19. obljetnice utemeljenja HDZ BIH Uskoplje nastavljena je u naselju Ždrimcima gdje je na spomen ploču postavljenu na kući Mate Perića položeno cvijeće.
Nazočnima, među kojima je bio veliki broj utemeljitelja i članova HDZ BIH Uskoplja, sa kratkim podsjećanjem na te dane obratio se predsjednik OO HDZ BIH Zrinko Tokić te član osnivačkog odbora Zdravko Batinić koji su podsjetili na vremena koja su tražila hrabre ljude spremne donijeti povijesne odluke u nadolazećem vremenu borbe za političku poziciju hrvatskog naroda u samostalnoj i demokratskoj Bosni i Hercegovini.
Ispred predsjednika ŽO HDZ BIH Središnje Bosne gosp. Nikole Lovrinovića čestitajući obljetnicu utemeljenja OOHDZ BIH Uskoplje obratila se g-đa Zdenka Džambas, član Predsjedništva HDZ BIH i predsjednica OO HDZ BIH Novi Travnik nazočne je upoznala sa aktivnostima na realizaciji projekta cestovne komunikacije Uskoplje-Gornji Vakuf – Novi Travnik. Nazočne je pozdravio Zdenko Antunović, izaslanik predsjednika Sabora Županije središnja Bosna Mirka Batinića koji je ukazao na nužnost nastavljanja političke borbe za prava hrvatskog naroda koja će trajati sve do jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i stvaranju pretpostavki za kvalitetniji život na prostorima Uskopaljske doline, a za što je pretpostavka jedinstvena i snažna Hrvatska demokratska zajednica. Čestitkama su se pridružile i ministrica prosvjete, znanosti kulture i športa g-đa Greta Kuna i predsjednica Općinskog vijeća Novi Travnik g-đa Sonja Nikolić Jurišić.
Predsjednik OO HDZ Zrinko Tokić je pročitao i brzojavke čestitki i potpore radu OO HDZ BIH Uskoplje upućene od Predsjednice FBIH gđe Borjane Krišto i Predsjednika HDZ BIH dr. Dragana Čovića
(www.hdzbih.org)
- 23:15 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Opis bloga

Linkovi

Lektira