uskoplje

23.03.2006., četvrtak

Za hrvatsku djecu nema cjepiva

Prosvjed uskopaljskoga HDZ-a: Nezakoniti i drski postupci ministra Šatrovića i ravnatelja Karakaša


Ministar zdravstva i socijalne politike gosp. Nurdin Šatrović i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo gosp. Sead Karakaš koristeći institucije na čijem su čelu nastoje, poštujući politiku SDA, diskriminirati Hrvate Uskoplja. Najnoviji slučaj diskriminacije se dogodio 20. ožujka 2006. godine kada je na zahtjev ravnatelja Doma zdravlja "Uskoplje" prim. dr. Ivice Škore za dodjelu pripadajućih cjepiva dječje vakcine za potrebe vakcinacije djece u Domu zdravlja "Uskoplje" iz Zavoda za javno zdravstvo odgovoreno da za Dom zdravlja "Uskoplje" nema cjepiva dok se ne izvrši objedinjavanje dva doma zdravlja.
Podsjećam navedu gospodu da u području općine Gornji Vakuf – Uskoplje djeluju dva doma zdravlja kao pravni subjekti, uredno registrirani na sudu u Travniku. Do registracije novog, zajedničkog doma zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje, ova dva doma zdravlja su ravnopravna u pružanju svojih usluga potencijalnim korisnicima. Točna je činjenica da usluge u Domu zdravlja "Uskoplje" koriste uglavnom Hrvati. Na ovaj način ste zanemarili svoju profesionalnu i liječničku etiku i za račun politike svjesno uskratili pravo djece Hrvata u Uskoplju na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.
Općinski odbor HDZ Uskoplje traži od institucija vlasti Županije Središnja Bosna, prije svih, Predsjednika Vlade gosp. Salke Selmana i Predsjednika Sabora gosp. Mirka Batinića da zaustave ovakvu diskriminaciju, a da odgovorne pozovu na poštivanje zakona i zakonskih odredbi. Hrvati Uskoplja i njihova djeca ne mogu biti kažnjeni zbog toga što nisu objedinjena dva doma zdravlja. Da se radi o diskriminaciji sa nacionalnim predznakom govori činjenica da je dom zdravlja "Gornji Vakuf" dobio pripadajuće količine cjepiva.



- 11:45 - Komentari (27) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga

Linkovi

Lektira